Yerel alan ağlarının birbirine bağlanmasını sağlayan çok geniş ağlardır. En meşhur geniş olan alan ağı İnternettir. Geniş alan ağı, birden fazla cihazın birbiri ile bağlanmasına ve iletişim kurmasını sağlayan fiziksel veya mantıksal büyük ağdır.
Geniş Alan Ağları (WAN), coğrafi olarak birbirinden uzak bir mekanda bulunan bilgisayarların başka bir mekanda bulunan bilgisayarlarla iletişim kurabilmesi için LAN'ları ve başka tip ağları birbirine bağlayan bilgisayar ağlarıdır. Birçok WAN tek bir organizasyon için kurulmuştur ve özeldir.
Geniş alan ağı (Wide Area Network, WAN), birden fazla cihazın birbiri ile iletişim kurmasını sağlayan fiziksel veya mantıksal büyük ağdır. En tanınmış geniş alan ağı İnternettir.
Bir ülke ya da dünya çapında, aralarında yüzlerce veya binlerce kilometre mesafe bulunan bilgisayar ve ağların birbirine bağlanmasıyla oluşur. Bilinen en büyük Geniş Alan Ağı, İNTERNET'tir.
Bilinen en büyük Geniş Alan Ağı, İNTERNET'tir. sahip olmamız gerekir.
İlgili 44 soru bulundu
Geniş alan ağı (WAN); ofislerinizi, veri merkezlerinizi, bulut uygulamalarınızı ve bulut depolarınızı birbirine bağlayan bir teknolojidir.
İnternet bütün dünyada kullanılan, bilgisayar ve diğer akıllı cihazlar aracılığıyla veri ve bilgi iletmeyi/almayı sağlayan iletişim ağıdır.
Her iki teknoloji de cihazların doğrudan birbirleriyle bağlantı kurmalarına izin verir. Yerel alan ağlarının işlevleri ise bununla sınırlı durumdadır. Geniş Alan ağları, yerel alan ağlarına göre şehirler, ülkeler gibi daha geniş bir coğrafi alanı kapsayan ve birden çok yerel alan ağını içeren özel iletişim ağlarıdır.
Geniş alan ağı yani WAN, geniş bir alanda birden fazla cihazın iletişimi için kurulan ağdır. Yerel Ağ bağlantısına göre çok daha geniş bir alanı ve çoğunlukla çok daha fazla cihazı kapsar. Şehirleri hatta ülkeleri kapsayan bu ağ şeklinin en popüleri internettir.
Local Area Network (LAN) dilimize Yerel Alan Ağı ya da Yerel Ağ Bağlantısı olarak çevriliyor. Yerel Alan Ağı, ev ve iş yeri gibi küçük sayılabilecek alandaki bilgisayar ve çevre birimlerinin birbirine bağlanmasını sağlayan bilgisayar ağlarıdır.
İnternetin Türkçe'deki anlamı genel ağ olarak belirtilir. İngilizce tam karşılığı ise kendi içinde bağlantılı olan ağlar bütünü olarak tanımlanır. Bu sebeple de İngilizce “interconnected networks” kelimesinden türetilmiştir.
Ağ, temel olarak veri paylaşımı amacıyla çeşitli cihazları birbirine bağlayan teknolojidir. Bunun en güzel örneği ise internettir. Günümüzde sayısı oldukça çoğalan tüm cihazları birbirine bağlayan internet ağı veri paylaşımını, iletişimi sağlıyor. Tabii bunlardan çok daha fazlasını da sağlıyor artık.
LAN, İngilizcede "Local Area Network" olarak bilinen Yerel Ağ Bağlantısı terimine verilen isimdir. Birden fazla cihazın birbirine bağlanmasını sağlayan altyapı birimidir.
Kurulması gereken bu ağ bağlantısına genel olarak LAN denir. Mekanda bulunan bilgisayarların biri üzerinden internet bağlantısını sağlayan ağ da WAN'dır. Kısaca LAN, mekanın kendi içerisindeki iletişimin kurulmasını sağlarken WAN, internet ortamına bağlı tüm dünyayla bağlantı kurulmasını sağlar.
LAN (Yerel Alan Ağı) ve MAN (Metropolitan Alan Ağı) ile karşılaştırıldığında, WAN (Geniş Alan Ağı), yönlendiriciler, anahtarlar, güvenlik duvarları vb. Gibi daha çeşitli cihazları içerir. İşletmenin çeşitli şubeleri, iletişimi sağlamak için WAN bağlantıları kurabilir. mikrodalga, uydu kanalları, vb. yoluyla.
Farklılıkların özeti: LAN ve WAN
LAN, yerel alan ağı anlamına gelir. WAN, geniş alan ağı anlamına gelir. LAN'ler, coğrafi olarak yakın (aynı binada bulunan) kullanıcı ve uygulamaları birbirine bağlar. WAN'ler, coğrafi olarak dağınık konumlardaki (dünya genelinde) kullanıcı ve uygulamaları birbirine bağlar.
Yerel Alan Ağları; iş yeri, kampus, ev v.b. gibi sınırlı mesafelerdeki bilgisayarları ve çevre birimlerini birbirine bağlayan bilgisayar ağlarıdır. Kurumların başarılı olabilmelerini sağlayacak üretkenlik ve iletişim yeteneklerini sağlayan bilgisayar ağları artık en önemli unsurlar haline geldi.
Başlat > Ayarları > Ağ & internet'i seçin.
Wide Area Network yani Geniş Alan Ağı (WAN) olarak adlandırılan geniş bir bölgeyi kapsayan bir bilgisayar ağıdır. WAN'lar genellikle büyük işletmeler ve kuruluşlar tarafından farklı ofis konumlarını birbirine bağlamak için kullanılır.
Geniş Alan Ağları (WAN), coğrafi olarak birbirinden uzak bir mekanda bulunan bilgisayarların başka bir mekanda bulunan bilgisayarlarla iletişim kurabilmesi için LAN'ları ve başka tip ağları birbirine bağlayan bilgisayar ağlarıdır.
SSID (Service Set Identifier), bir kablosuz ağın diğerlerinden ayrılmasını sağlayan yapıdır. Türkçeye “Hizmet Kümesi Tanımlayıcı” olarak geçen bu dize, Wi-Fi ağının görünür adıdır. Hizmet yönlendiriciler, genellikle varsayılan bir isimle birlikte gelir.
İnternet, çok protokollü bir ağ olup birbirine bağlı bilgisayar ağlarının tümü olarak da tanımlanabilir. Binlerce akademik ve ticari ağ ile devlet ve serbest bilgisayar ağının birbirine bağlanmasıyla oluşmuştur. Bilgisayarlar arasında bilgi çeşitli protokollere göre paketler hâlinde transfer edilir.
İnternet, haberleşmeden bilgi paylaşımına, habercilikten medyaya, tanıtım ve reklamdan seyahat ve tatile, kamu hizmetlerinden bankacılık ve ticarete, eğlenceden sosyal ilişkiler ve kültürler arası etkileşime, çevre ve sağlıktan eğitime ve günlük yaşamı ilgilendiren pek çok alanda olumlu getiriler ve yenilikleri ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri