Adım #1: Modem arayüzüne girin. Adım #2: Kablosuz sekmesine tıklayın. (Modemden modeme değişiklik gösterebilir.) Adım #3: 'Bağlı İstemciler' başlığının altında modeme bağlı cihazları görebilirsiniz.
Arayüze giriş yaptıktan sonra, arayüz menüsünde “Kablosuz” (Wireless) başlığı altında bulunan “Bağlı İstemciler” veya “Kablosuz Durum” seçeneğine tıklandığında, modeminize bağlı cihazların MAC adreslerini (cihazların ağa bağlanma kimliği kodlarını) görebilirsiniz.
Modem arayüzündeki menüden öncelikle “Kablosuz ayarları”'na girin. Bu menünün altında kablosuz durumu adında bir alt menü göreceksiniz. Kablosuz durumu, modeminizin kablosuz ağına bağlanan cihazların MAC adreslerini gösterir. Bu adreslerin her biri, bir cihazı temsil eder.
Fing 1 numaralı Ağ Tarayıcısıdır: Dünya çapındaki modem üreticileri ve antivirüs şirketleri tarafından da kullanılan patentli teknolojimiz sayesinde WiFi ağınıza bağlı tüm cihazları keşfeder ve tespit eder.
genelde 10 ile sınırlandırılmıştır kablosuz kullanıcı sayısı. MIMO olmayan kablosuz cihazlarda 10 kullanıcıdan sonrası sorun yaşatır. Kullanım yoğunluğuna bağlı olarak ( veri alışverişi ) 5 kullanıcı bile sorun çıkartabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Birden fazla kişi aynı anda aynı ağa bağlanıyorsa wifi ağına fazla yükleniyor olabilirsin. Sana yakın diğer wifi kaynakları ile ağ çakışması yaşıyor olabilirsin. Modem yazılımın güncel olmayabilir. Kullandığın kablosuz internet sağlayıcıları problemli olabilir.
Evet bağlanabilir ancak iki internete de ayrı fatura ödersiniz.
Basit yöntem: Kablosuz router ışıklarını kontrol edin
Kablosuz router'ınızın üzerinde internet bağlanıtısını, kablolu bağlantıları ve kablosuz etkiliği gösteren bir takım ışıklar bulunur. Tüm kablosuz bağlantıları kapattığınızda kablosuz bağlantı ışığı hala yanıp sönüyorsa başkaları bağlantınızı kullanıyor olabilir.
Modem Geçmişi Var mı? Modem geçmişi vardır ama buna kişisel olarak bakılması mümkün değildir. Tek yolu internet servis sağlayıcısı (ISS)'ye giderek döküm çıkarılabilir. Bu şekilde modem & internet geçmişine erişilebilir.
Google Chrome, Safari ya da Opera gibi tarayıcılar üzerinden modem arayüzüne girebilirsiniz. İlk olarak tarayıcıyı açmalısınız. Daha sonra adres çubuğuna modem IP adresini (192.168.1.1) yazmalısınız. Bunu da yaptıktan sonra size kullanıcı adınız ve şifreniz sorulacak.
Wifiden girdiğim siteler görünür mü diye merak ediyorsanız, bunun için telefonunuzda herhangi bir zararlı yazılım olarak adlandırabileceğimiz uygulamalar & programlar yok ise içiniz rahat olsun. Wifiden veya kullanmış olduğunuz ortak ağdan herhangi bir şekilde girdiğiniz siteler gözükmez.
1... Modemden modeme fark etmekle beraber modem trafik yöneticisi sekmesi altında bulunan web geçmişi alt sekmesinden kayıtlara ulaşıp görebilirsiniz.
WPS Tuşu Nedir? Kablosuz modem WPS nedir sorusuna yanıt olarak Wi-Fi Protected Setup açılımının kısaltması olduğunu ifade edebiliriz. Türkçe anlamıyla Wi-Fi Korumalı Kurulum anlamını taşıyan WPS, özel alanlarda kullanılan kablosuz modemler tarafından iletilen internet ağına tek tuşla kolayca girilmesine olanak tanır.
Hem modem hem de bilgisayar üzerinden geçmiş aktiviteleri kontrol etmek mümkündür. Tabii modem üzerinden tüm cihazlar için kontrol sağlarken, bilgisayar üzerinden sadece o bilgisayara ait geçmiş hakkında kontrol sağlayabilirsiniz. Yani çoklu erişim için modem üzerinden hareket etmek daha doğrudur.
Web tarayıcıyı açın ve 192.168.1.1 yazın. Modem kullanıcı adı ve şifresini “admin / turktelekom” girin. Kolay kurulum'a girin ve İleri butonuna tıklayın. Türk Telekom'dan verilen internet kullanıcı adı ve şifrenizi girin.
Modem arayüzü, modemin kullanıcı adı şifrelerinin değiştirilebileceği, modemin güvenlik şifreleme protokolünün değiştirilebileceği, kablosuz bağlantı şifrelerinin ve modem adının değiştirilebileceği yani modemle ilgili tüm ayarların yapılabildiği web tabanlı menüsüdür.
Web trafiğiniz, internet servis sağlayıcınızın sunucularından geçer; bu nedenle, çevrimiçi olarak yaptığınız her şeyi görebilir ve kaydedebilirler. İnternet servis sağlayıcınız güvenilir görünebilir ancak göz atma geçmişinizi reklamverenler, polis veya hükümet ve diğer üçüncü taraflar ile paylaşabilir.
İnternet geçmişi bilgilerinin içinde aramanın ne zaman yapıldığı, hangi anahtar kelimeler kullanıldığı, hangi sitelerin ziyaret edildiği bilgileri yer alır. Yapılan yeni aramalar eskilerin silinmesine neden olmaz.
Ayarlar uygulamanızı açıp Ağ ve internet ya da Bağlantılar'a dokunun. Cihazınıza bağlı olarak bu seçenekler farklı olabilir. Kablosuz bağlantıyı kapatıp mobil veriyi açın ve herhangi bir fark olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir fark yoksa mobil veriyi kapatıp kablosuz bağlantıyı açın ve tekrar kontrol edin.
Konu ile ilgili olarak, Ayarlar>Ağ ve İnternet>Veri kullanımı dizinini izleyerek bilgisayarınızın ağdaki veri kullanım istatistiklerini görebilirsiniz.
Bunun için Android telefonlarda ilk olarak Ayarlar bölümüne girmeniz gerekiyor. Ayarlar bölüne giriş yaptıktan sonra "Veri kullanımı" sekmesine basıyoruz. Buradan fotoğraftan da görebileceğiniz üzere belli bir tarih aralığına dair veri tüketimini görebilirsiniz.
Adım #1: Modem arayüzüne girin. Adım #2: Kablosuz sekmesine tıklayın. (Modemden modeme değişiklik gösterebilir.) Adım #3: 'Bağlı İstemciler' başlığının altında modeme bağlı cihazları görebilirsiniz.
Servis sağlayıcı ile yapılan sözleşme gereği, ortak internet kullanımı suç teşkil etmektedir. Sözleşmede de belirtildiği gibi, internet hizmeti, bireysel kullanım amacıyla sağlanıyor.
Öncelikle telefonunuzun Ayarlar menüsünü girmeniz gereklidir. Ardından Ayarlar menüsünde yer alan Ağ ve İnternet bölümüne girmelisiniz. Bu noktada Ağ ve İnternet menüsünde yer alan HotSpot ya da Tethering seçeneğine dokunmalısınız. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra internet paylaştırma ayarları ile karşılaşırsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri