İlkokul 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ile sınavda başarılı olan öğrencilere 12 ay boyunca burs desteği sağlanıyor. İOKBS sınavı tek oturumda düzenleniyor ve adaylara 100 soru yöneltiliyor.
Burslu öğrencilerin bursları, burs almaya hak kazandıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren okullarınca ödenir. Ödemeye tatil aylarında da devam olunur. Son sınıf öğrencilerinden okulu bitirenlerin bursları, güz dönemi sınavlarının sona erdiği tarihi takip eden aybaşında kesilir.
İOKBS sınav sonuçları doğrultusunda öğrencilere 12 ay boyunca burs desteği sağlanacak. 2023 yılında Millî Eğitim Bakanlığı 30 bini deprem bölgesine olmak üzere bu yıl 100 bin kontenjan ayrıldığını belirtmişti.
MADDE 24 – (1) Ortaokul ve imam-hatip ortaokulu ile ortaöğretim okullarında parasız yatılı veya burslu okuyan öğrencilerin parasız yatılılığı veya bursluluğu, ortaöğrenimlerini tamamlayıncaya kadar devam eder.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yurt içinde binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek 2023 Bursluluk sınavı (İOKBS) 3 Eylül 2023 Pazar günü saat 10.00'da tek oturum şeklinde gerçekleşecek. 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri aynı anda sınava katılım sağlayacak. İOKBS BURSLULUK SINAVI KAÇ SORU, KAÇ DAKİKA?
İlgili 32 soru bulundu
Eylül - Haziran dönemini içeren 10 ay boyunca 10, 11 ve 12. sınıflara aylık 200 TL, 9. sınıflara ise aylık 100 TL mesleki eğitim bursu ödenecek. Burs tutarları öğrenciler adına açılacak banka hesaplarına yatırılacak.
İOKBS (İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı) için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ve ilkokul ve ortaokul öğrencilerine burs imkanı tanıyan sınava 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri başvurabiliyor.
Bursluluk ücreti (İOKBS) ödemeleri şehirlere göre farklılık gösteriyor. Ödemeler 12 ay üzerinden yapılmaktadır. Burslar her ayın 25'ine kadar hesaplara aktarılıyor.
En yüksek puanı alanlar yani sınavdan başarılı bir not elde eden öğrenciler İOKBS bursu kapsamında her ay 863 TL bursluluk parası alır.
2023 yılında geçerli olacak MEB İOKBS burs ücreti aylık 863 TL olarak belirlendi.
Sınav, 21 Nisan 2024 tarihinde tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00'da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde düzenlenecek.
İOKBS BURSU NE KADAR, KAÇ TL 2023? 2023 yılında geçerli olacak burs ücreti aylık 863 TL olarak belirlendi.
BURSLULUK ÜCRETİ 2023 NE ZAMAN YATACAK? 2023 yılında Eylül ayında düzenlenen sınavlarda başarılı olan öğrencilere burs ödemeleri her ayın 25'ine kadar yatırılır.
18. Öğrenimlerini normal öğrenim süresi içerisinde tamamlayamayan öğrencilerin burs/kredi alma hakkı devam eder mi? Yükseköğrenim gören öğrencilere normal öğrenim süresi kadar burs/kredi ödemesi yapılmaktadır. Öğrenim süresi uzayan öğrencilere burs/kredi ödemesi yapılmamaktadır.
Başarılı olan öğrencilere ise burs desteği sağlanacak. Bursluluk ücretleri öğrencilere bir eğitim yılında 12 ay boyunca yatırılmaktadır. Okulların ara tatil, yarıyıl tatili, yaz tatili dönemlerinde İOKBS burs ücreti ödenmeye devam eder.
Aynı aileden birden fazla çocuk burs alabilir mi? Evet alabilir.
Buna göre burs ödemeleri ayın 25'ine kadar öğrencilerin Vakıfbank ve PTT hesaplarında olacak.
3-Burslar her ayın 25'inde ön yüklemeli banka kartlarına aktarılacaktır. 4- 15 Ekim 2023 tarihinden itibaren Öğrenci velisi ile birlikte Ptt işyerlerine kart başvuruda bulunacaktır.
“1.e-Devlete giriş yapılır. 2. Ana ekranda bulunan ekrana PTT/ PTT Ödeme/PTT Ödeme sorgulama kelimelerinden biri yazıldığında aşağıda çıkan “PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama” seçeneğine tıklanır. 3. Ödemenin bulunması durumunda gelinen ekranda ödeme görülecektir.”
Bursluluk ücreti (İOKBS) ödemeleri şehirlere göre farklılık gösteriyor. Ödemeler 12 ay üzerinden yapılmaktadır. Burslar her ayın 25'ine kadar hesaplara aktarılıyor. İOKBS bursları e-Okul üzerinden sorgulanabiliyor.
4 yıl boyunca, yılda 8 ay olmak üzere normal öğrenim süresince aylık burs verilir.
(2) Aynı aileden sadece bir öğrenciye burs verilir. (3) Genel Müdürlükten burs alan ön lisans mezunu öğrencilerden Dikey Geçiş Sınavı ile eğitimlerine ara vermeden başka bir yükseköğretim kurumuna geçen öğrencilerin bursları kesilmez.
Sınava 4. sınıftan 11. sınıfa kadar tüm öğrenciler katılabilecek.
70 NET: 410-420.
2019 yılında yapılan bursluluk sınavında en yüksek taban puan 8. sınıflarda oluşmuştu. Tavan puanın 500 olduğu bu sınavda 8. sınıf öğrencisinin taban puanı 475 idi. Bu da 8. sınıfta okuyan bir öğrencinin burs olanağından faydalanması için en az 475 puan alması gerekiyor demekti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri