iOS 14 ve sonraki sürümlerinde bir uygulama mikrofonu veya kamerayı kullandığında turuncu bir nokta ya da kare veya yeşil bir nokta görüntülenir. Bu gösterge, Ayarlar > Erişilebilirlik > Ekran ve Metin Puntosu seçeneğinde yer alan Renk Olmadan Farklılaştır ayarı etkinse turuncu bir kare şeklinde görünür.
Turuncu gösterge iPhone'unuzdaki bir uygulamanın mikrofonu kullandığını gösterir. Yeşil gösterge iPhone'unuzdaki bir uygulamanın kamerayı veya hem kamerayı hem mikrofonu kullandığını gösterir.
Ayarlar > Erişilebilirlik > VoiceOver bölümüne gidin, sonra bu ayarı açın veya kapatın.
iOS 14'ün yeni özelliklerinden bir tanesi de şebeke göstergesi çubuklarının üzerinde yer alan turuncu renkli bir nokta. Apple'ın gizlilik özelliklerinin en yenisi olan bu turuncu nokta, telefonunuzda kamera ve mikrofonu kullanan uygulamaları incelemenizi sağlıyor.
İlgili 44 soru bulundu
Örneğin iOS 14 güncellemesiyle birlikte bildirim panelinde yeşil ve turuncu renge sahip ışıklar konumlanmıştı. Öncelikle içinizin rahat olmasında fayda var çünkü gördüğünüz bu ışıklar herhangi bir hatadan, sorundan ya da benzeri bir problemden kaynaklanmıyor.
Makula; sarı nokta da denilen ve keskin görmeden sorumlu retina tabakasının ortasında bulunan küçük bir alandır. 5 mm çapında olmasına rağmen merkezi görmeden sorumludur. Bu alanda, ışığı algılayan fotoreseptör hücreleri yoğun olarak bulunmaktadır. Yine bu alan detayların da görülmesini sağlar.
Giriş ekranında, > Ayarlar > Ses ve bildirim öğesine dokunun. Rahatsız etmeyin öğesine, ardından da açmak ya da kapatmak veya öncelik modunu seçmek için Rahatsız etmeyin modu öğesine dokunun.
iPhone telefon kullanan insanların, çoğu zaman telefonunu ' Rahatsız Etme' modunda unuttuğuna şahit oluyoruz. Telefonunuz rahatsız etme modunda iken dışarıdan gelen aramaları otomatik olarak meşgule atmaktadır.
Assistive Touch özelliğini kapatmak için Ayarlar uygulamasına gitmeli ve ardından Erişebilirlik'e dokunmalısınız. Ardından Dokunma seçeneğine dokunmalı ve Assistive Touch özelliğini kapatmalısınız. ''Hey Siri''ye ''Assistive Touch'ı Kapat'' diyerek komut vererek de Assistive Touch özelliğini kapatabilirsiniz.
Kameranızı ve mikrofonunuzu Hızlı Ayarlar'da yönetme
Kamera ve mikrofon kontrollerine Hızlı Ayar kutularından da erişebilirsiniz. Parmağınızı ekranınızın üst kısmından aşağı doğru iki kez kaydırın. Kamera ve mikrofon erişimini kapatmak için kamera veya mikrofon kutusuna dokunun.
iOS 14 ve sonraki sürümlerinde bir uygulama mikrofonu veya kamerayı kullandığında turuncu bir nokta ya da kare veya yeşil bir nokta görüntülenir. Bu gösterge, Ayarlar > Erişilebilirlik > Ekran ve Metin Puntosu seçeneğinde yer alan Renk Olmadan Farklılaştır ayarı etkinse turuncu bir kare şeklinde görünür.
Rahatsız Etme modu, adından da anlaşılacağı üzere akıllı telefondaki bildirimlerin sessize alınmasını sağlayan ve bu sayede kullanıcıların bildirimler nedeniyle rahatsız olmamasını mümkün hâle getiren özel bir moddur. DND modu sayesinde gelen aramaları ve bildirimleri sessize alabilirsiniz.
Rahatsız etmeyin özelliği, seçtiğiniz istisnalar dışındaki aramaları ve uyarıları sessize alır. Bu özelliği kullanırken ekrana gelen bildirimleri de gizleyebilirsiniz.
Android'in rahatsız etme özelliğinde telefon çalıyor ancak ekranda görünmüyor. Buna benzer bir durum henüz iOS'da yok sanırım. iOS işletim sistemine sahip cihazlarda maalesef bu özellik yokmuş.
Denetim Merkezi'ni açın, Odak'a dokunun, sonra açmak istediğiniz odağa (örneğin Rahatsız Etme) dokunun. Not: Başka bir odak zaten açıksa yeni odağa dokunduğunuzda kapanır.
Ayarlar > Odak bölümüne gidin. Odak'a dokunun, ekranın en altına kaydırın, sonra Odağı Sil'e dokunun.
Aktif olduğunu telefon ekranınızın sağ üst köşesinde bulunan DND ibaresi ile anlayabilirsiniz. Telefon ekranında RE yada DND tuşu ile aktif veya pasiflik durumunu kontrol edebilirsiniz.
Odak, dikkatinizi dağıtan şeyleri azaltmaya ve sınırlar koymaya yardımcı olan bir özelliktir.
Günümüzde en sık uygulanan tedavi göz içine ilaç enjeksiyonudur. Göz içine verilen ilaçlar anormal damar oluşumunu küçültmekte ve damar geçirgenliğini azaltmaktadır. Bu sayede kanama ve sıvı birikimi gibi istenmeyen olaylar engellenir ve retinanın daha fazla hasarlanması önlenmiş olur.
Sarı nokta tedavisi kuru tip için daha çok özel vitamin destekleri ve yüksek dozda Omega-3 verilmesiyle yapılır ve tüm tedavi, ağızdan alınan ilaçlarla gerçekleştirilmektedir. Islak tip sarı nokta tedavisi ise daha çok göz içine anti-VEGF adı verilen ilaçların injekte edilmesiyle yapılmaktadır.
Makula dejenerasyonu olarak bilinen sarı nokta hastalığı genellikle kalıtımla geçen, 55 yaş sonrası kişilerde, sigara içenlerde ve yetersiz beslenenlerde sık görülen, ilerlemesi durumunda görme kaybına yol açabilen gözde makula ismi verilen bölgenin bozulmasıyla karakterize bir retina hastalığıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri