Silinen fotoğrafları kurtarmak veya bunları kalıcı olarak silmek için şunu yapın: Albümler'e dokunun, sonra İzlenceler'in altında Son Silinenler'e dokunun. Seç'e dokunun, sonra kurtarmak veya silmek istediğiniz fotoğrafları ve videoları seçin.
Android: Google Play Store uygulamasını açın ve sol üstten menü simgesine dokunun. Uygulamalarım ve Oyunlarım'a dokunun ve Tümü sekmesine geçin. Burada şimdiye kadar yüklediğiniz (ve kaldırdığınız) tüm uygulamaları en yeniden, en eskiye doğru görebileceksiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Gizli Öğeler veya Gizlenen Satın Alınanlar bölümüne ilerleyin, ardından Yönet'i tıklayın. Göstermek istediğiniz uygulamayı bulun. Gizleme'yi ve ardından Bitti'yi tıklayın. Uygulama, Satın Alınanlar listenizde yeniden görünür.
Android 11 veya sonraki bir sürümün yüklü olduğu cihazınızda bulunan bir öğeyi yedeklemeden silerseniz söz konusu öğe 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır. Sildiğinizi düşündüğünüz bir fotoğraf veya videoyu Google Fotoğraflar'da görürseniz bu öğe, çıkarılabilir bir bellek kartında yer alıyor olabilir.
Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik bölümüne gidin, sonra Uygulama Gizlilik Raporu'na dokunun. Uygulama Gizlilik Raporu, uygulamaların, onlara verdiğiniz izinleri nasıl kullandığını ve bu uygulamalara ait ağ etkinliklerini gösterir.
Adınıza, ardından Ortamlar ve Satın Almalar'a dokunun. Hesabı Görüntüle'ye dokunun. Giriş yapmanız istenebilir. Satın Alma Geçmişi'ne dokunun.
iPhone'unuzda
Dosyalar uygulamasını açın ve Göz At sekmesine dokunun. Konumlar'ın altından Son Silinenler'e dokunun.
Eğer silmiş olduğunuz fotoğraf silinenler klasöründen de silmediyseniz buradan geri yükleyebilirsiniz. Bunun için Fotoğraflar – Albümler ve Son Silinenler klasörüne gidip geri yüklemek istediğiniz fotoğrafa tıklayıp “Kurtar” demeniz yeterli. Böylece sildiğiniz fotoğrafı geri getirmiş oluyorsunuz.
Fotoğraflar'ı açın ve Albümler sekmesine dokunun. Diğer'in altındaki Son Silinenler albümüne dokunun. iOS 16, iPadOS 16.1 veya sonraki sürümlerde, Son Silinenler albümünüzün kilidini açmak için Face ID veya Touch ID'yi kullanın.
Denetim Masası'den kaldırma
Görev çubuğundaki arama alanına Denetim Masası girin ve sonuçlardan seçin. Programlar > Programlar ve Özellikler'i seçin. Kaldırmak istediğiniz programı basılı tutun (veya sağ tıklayın) ve Kaldır'ı veya Kaldır/Değiştir'i seçin. Ardından ekrandaki yönergeleri izleyin.
iPhone'u silmek için Ayarlar'ı kullanma
İşiniz bittiğinde, Ayarlar > Genel > iPhone'u Aktar veya Sıfırla'ya dönün ve sonra Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil'e dokunun. iPhone'daki tüm verilerinizi silme: Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil'e dokunun.
Uygulama Arşivi, uygulamalarınızı kategoriler (Yaratıcılık, Sosyal ve Eğlence gibi) şeklinde düzenlenmiş olarak gösterir. En çok kullandığınız uygulamalar ekranın üst tarafında ve kendi kategorisinin en üst düzeyindedir, böylece bunları kolayca bulup açabilirsiniz.
Özellikle sosyal medya uygulamalarının silinmesi durumunda aslında arka plan kullanıcı verileri ve uygulama verilerinin silinmediği belirtelim. Yani diğer bir değişle siz uygulamayı silseniz dahi uygulamanın veri dosyaları telefonda yer kaplamaya devam etmekte.
iCloud yedeklemenizi yeni aygıtınıza aktarma
Bağlanmak için bir Wi-Fi ağına dokunun. Uygulamalar ve Veriler ekranı görünene kadar adımları izleyin, ardından iCloud Yedeklemesinden Geri Yükle'ye dokunun. Apple Kimliğiniz ve parolanızla iCloud'a giriş yapın. İstendiğinde bir yedekleme seçin.
Aygıtınızı kullanarak saklama alanını kontrol etme. Ayarlar > Genel > [Aygıt] Saklama Alanı'na gidin. Aygıtınızın saklama alanını en iyi duruma getirmeye yönelik bir öneriler listesi ile birlikte, yüklü uygulamaların ve her uygulamanın saklama alanı kullanım miktarının bulunduğu bir liste görebilirsiniz.
Modern işletim sistemlerinin çoğunda bir dosyayı ilk defa sildiğinizde, dosya “Geri Dönüşüm Kutusu” ya da “Çöp Kutusu” olarak adlandırılan bir klasöre gönderiliyor.
Android 11 sürümünde mesajlardaki çöp kutusuna erişmek için lütfen aşağıdaki adımları takip edin. 1 Mesajlar uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede yer alan üç noktaya dokunun. 3 Çöp kutusu sekmesine dokunun.
Windows Geri Dönüşüm Kutusuna atılarak silinen dosyalar, Geri Dönüşüm Kutusu klasöründe “Geri Yükle”ye sağ tıklayıp onaylayarak hemen geri getirilebilir. Geri dönüşüm kutusundan geri yüklenen dosyalar, orijinal klasöründe içeriği, tarih ve saat vb. ile aynen tekrar görünecektir.
İkonlar titreyince, telefonla gelen uygulamalar dışında yani silebileceğiniz uygulamaların sağ üst köşesinde çarpı işareti çıkacaktır. Bu işarete tıkladığınızda, uygulama cihazınızdan kalkar.
iTunes'u açın. iTunes penceresinin üst tarafındaki menü çubuğunda Hesap > Hesabımı Görüntüle'yi seçin. Açılan sayfada İndirilenler ve Satın Alınanlar bölümüne gidin. Gizlenen Satın Alınanlar'ın yanındaki Yönet'i tıklayın.
Apple'ın iOS 16.4 ile birlikte kullanıma sunduğu "Kilitli Ekran" kestirmesi sayesinde artık mümkün hale geldi. Bu yöntemle iPhone uygulama kilitleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri