Son 16 hane ise banka hesap numarasını belirtmektedir. Hesap numarası alanının oluşturulmasında bankalarımız arasında ortak bir standart yoktur.
Son 16 hane, banka hesap numarasını temsil eder. Hesap numarası konusunda ise bankalar arasında ortak bir standart yoktur.
Türkiye'de IBAN
İlk iki hane ülkemizin uluslararası kodu olan “TR” harfleridir. Daha sonra gelen iki ve beş hane sırasıyla kontrol basamaklarını ve banka kodunu, ardından gelen haneler ise müşteri hesap numarasını ifade etmektedir.
Banka Hesap Numarası Ibanın Son Kaç Hanesidir? Ardından gelen 5 hane ise banka kodunu ifade etmektedir. Son olarak gelen 16 hane ise banka hesap numarası olarak bilinmektedir.
İlgili hesabı tanımlayan ve şube kodunu da kapsayan bu kısım, IBAN'ın son 16 hanesini oluşturur. Bankanın düzenlemelerine göre sadece sayı ya da alfabetik karakter içerebilir.
İlgili 43 soru bulundu
Banka hesap numarasını bulmak için kartın ön yüzündeki 4 parçalı olan ve 16 haneli olan numaraya bakılmalıdır. 16 hanelik numara kart numarasıdır. Hesap numarası ile karıştırılmaması gerekir. 16 hanelik numaranın ilk 4 hanesi şube kodunu göstermektedir.
Hesap numarası genel olarak kartların ön yüzünde yazar. Hem kredi kartı hem de banka kartı üzerinde bulunur. İsmin hemen yanında veya üstünde bulunan bu rakamlar toplamda 12 sayıdan oluşur. Aynı zamanda IBAN numarasının son 12 rakamı olarak da ön plana çıktığını söylemek gerekir.
Müşteri hesap numarası, kart üzerindeki 16 haneli rakamın içinde yer alır. Kartın ön yüzündeki rakamlardan 7. ve 15. de dâhil olmak üzere 7.-15. arasındaki 9 rakam, müşteri hesap numarasını ifade eder. İlk 6 rakam, başka kişilerde de aynı şekilde olabilir.
IBAN numarasını kredi kartı veya banka kartının ön yüzünde bulmak mümkün. Kartın ön yüzünün alt kısmında detaylı şekilde TR ile beraber 24 haneli numara verilmektedir. Böylece toplamda IBAN numarası 26 haneden oluşur. Herhangi bir dijital işlem yapılmak istendiğinde bu 26 hane eksiksiz bir şekilde kullanılmalıdır.
İngilizcesi “International Bank Account Number” olup Türkçe karşılığı “Uluslararası Banka Hesap Numarası”dır. İngilizce ifadesinin baş harfleri alınarak kısaca IBAN olarak kullanılmaktadır. IBAN, uluslararası standartlara sahip bir banka hesap numarasıdır.
Hesap kartınız ile bankamatiğe giriş yaptıktan sonra "hesaplar -> hesap bilgileri" kısmından kartınıza ait bir hesap numarası ve iban numaralarını da kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Buna dikkat ederek hesap numaranızın ne olduğunu anlayabilirsiniz. Ziraat hesap noyu öğrenmenin kolay yollarından biriside size ait olan banka kartının üzerine bakmaktadır. Çünkü bazı kartlarda iban numarası yazar. Bu iban numarasının son 16 hanesi hesap numarasını ortaya çıkarır.
Banka Kodu Alanı, tamamı nümerik karakter olmak üzere 4 haneden oluşmakta olup bu kod tüm finansal kuruluşlara Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca verilmektedir. Şube Kodu Alanı 5 nümerik hane içermektedir.
Turkiye Is Bankasi A.S. banka kodunun 5 karakteri. Ulusal kod için 1 haneli kod. Turkiye Is Bankasi A.S. hesap numarası için 16 haneli kod.
IBAN numarası nerede yazar? IBAN numarası banka ya da kredi kartlarının ön ya da arka yüzünde yazılı olmaz. Kartların ön yüzünde 16 haneli rakam grubu genellikle IBAN numarası ile karıştırılsa da IBAN numarası yalnızca hesap açılımı esnasında banka kullanıcısına verilen hesap döküm cüzdanının üzerinde yazılı olur.
Bunun için Şubenize, İnternet Şubemize veya Telefon Şubemize başvurmanız yeterlidir. Hesap özetlerinizi sadece e-posta ile almak isterseniz başvurularınızı Şubelerimiz, İnternet Şubemiz, Telefon Şubemiz ve Bankamatikler aracılığıyla yapabilirsiniz.
IBAN numarası, her ülkeye göre farklı haneli olabilir. Ancak genel olarak, bir IBAN numarası 15 ile 34 karakter arasında değişir. Türkiye'de ise IBAN kaç haneli diye merak edenler için cevap, 26 hanelidir.
IBAN'ın ilk dört hanesi, iki haneli ülke kodu ve iki haneli kontrol rakamıdır. Daha sonraki kısım ulusal banka hesap numarasını içerir. Türkiye'nin IBAN uzunluğu 26 hane olarak belirlenmiştir.
Bu bilgiler bankadan bankaya değişiklik gösterebilir. Ziraat Bankasında genellikle 0897- 12345678 - 5001 - 5002 şeklinde olanlar hesap numarası olarak bilinir. Halkbank genellikle 1111 - 11111111 şeklinde olanlar hesap numarasıdır.
Banka hesap numarası, bir banka hesabı açtığınızda hesap sahibine atanan benzersiz bir rakam kümesidir. Finans kurumları, sahip olduğunuz her hesaba bu tür numaralar atar. İşletmeler ve bankalar, hesabınızı tanımlamak için bu numaraları kullanır.
Ek numara, ana hesaba bağlı farklı döviz birimi, vadeli veya vadesiz her bir hesap için ayrı ayrı tanımlanmış numaradır.
Kart Numarası Nerede Yazar? Kart numarası 16 haneden oluşan bir numaradır. Bu numara ise, kartın ön yüzünde yer alır. Bu numara, kartın kimlik numarasını oluşturur.
Kartınızın ön yüzünde kredi kartı numaranız yer alırken, arka yüzünde ise banka kartı numaranız yer alır.
Kart üzerindeki numaraya bakıp şube kodunu öğrenmek mümkündür. Geriye kalan 12 haneli numara ise banka kartının numarası olmaktadır.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri