- İşe alım uzmanı, size soru sormayı bırakıp şirketi övmeye başladıysa bu sizi işe almak istediklerine dair bir işaret olabilir. - Özel hayatınıza, ailenize, hobilerinize dair daha detaylı sorular sorulmaya başlanması olumlu bir işarettir. Size CV'de yazılanların ötesinde bir ilgi duyulduğunu gösterir.
Mülakatın 30 dakikadan uzun sürmesi
Görüşmeyi yapan kişi kaliteli sorular sormak, cevaplarını dinlemek ve seninle pozisyonun ayrıntılarını tartışmak için zaman harcıyorsa, olumlu bir işaret daha var demektir.
Bu durumda, iş görüşmesinden 3-7 gün sonra haber alabilirsiniz. Bazı durumlarda, işverenler iş görüşmesi sonrasında adaylar arasında daha kapsamlı bir değerlendirme süreci uygulayabilmektedir. Bu tür durumlarda, iş görüşmesinden sonraki süreç biraz daha uzayabilir ve adaylar 1-2 hafta içinde geri dönüş alabilirler.
Deneyimlerimize göre, etkili bir işe alım süreci en az bir ay sürer ve genellikle altı aya kadar uzar; bu aynı zamanda deneme süresinin sona erdiği ve insanların tam kapasiteyle çalışmasının beklendiği zamandır.
Teklif için ne kadar beklemeli? İş teklifinin geciktiğini düşünüyorsan ve o işi de çok istiyorsan, gecikmenin nedenini sormak için çok da beklememen gerek. En fazla 1 hafta sonra seninle görüşmeleri yürüten İK yetkililerine süreç hakkında bilgi almak istediğini içeren bir e-posta gönderebilirsin.
İlgili 30 soru bulundu
Görüşmenizi yürüten kişi işe gireceğiniz pozisyonla ilgili detaylı bilgiler veriyorsa bu olumlu bir işaret olabilir. İş görüşmelerinde çoğu firmanın görüşmeyi gerçekleştiren yetkilisi adaya soru sorma fırsatı tanır, görüşmede sorularınıza detaylı cevaplar alıyorsanız bu olumluya işaret olabilir.
İşe Alım Süreci En Fazla Ne Kadar Sürer? İşe alım süreci, en fazla 4 hafta sürer.
Pazartesi işe başvuran adayların yüzde 30'u olumlu bir sonuç alıyor. İnsan Kaynakları uzmanlarına göre ise özellikle Pazar gecesi 12'den sonra yapılan başvurular daha üst sıralarda gözüküyor. Çünkü işe alım uzmanları Pazartesi günleri ilk iş, söz konusu pozisyona başvuru yapan adayları listeliyorlar.
5- Alımı gerçekleşen adaylar işe katıldıkları gün, İSG Uzmanları tarafından İş Sağlığı ve İş Güvenliği konularında ayrıntılı olarak ve tam gün eğitime tabi tutulurlar. 6- Katılışlarının ikinci gününden itibaren alındığı bölümde çalışmaya başlanır.
Sizin sözünü kesmeden, araya girmeden konuşmanız bittiğinde sorularını soruyorlarsa; bu önemsendiğinizin ve etkileyici bir özgeçmişe sahip olduğunuzun belirtisidir. Hatta bir de arada espriler yapılıp!, görüşme samimi bir ortamda ilerliyorsa görüşmenizin olumlu geçtiğine emin olabilirsiniz.
İş görüşmesinde ilk izlenim için erken gitmek iyi olsa da 2 saat önce gitmek pek iyi değildir. Çünkü iş görüşmesine çok erken gitmekte geç gitmek gibi vakitsiz bir durumu yansıtır. 10 – 15 dakika erken gitmek her zaman iyidir.
Görüşme sonunda sorularınıza içten ve detaylı yanıtlar verilmemesi. Görüşmeci ile aranızda negatif bir etkileşim hissetmiş olmanız. Olası bir anlaşma durumunda işe başlayabileceğiniz tarihin sorulmamış olması. İkinci görüşmenin muhtemel zamanı hakkında herhangi bir şey söylenmemiş olması.
İş görüşmesi soruları ve cevapları ,alan doğrultusunda değişkenlik gösterir. Mülakat genellikle 15-45 dakika sürer. Bu süre mülakat yapan kişi, işin niteliği ve başvuran adayların özel durumları olup olmasına göre değişebilir.
Mülakat sonuçları genellikle 1-2 hafta içinde belli olmaktadır.
EVET: Ayaklarınızı yerde sabit tutun.
Ancak bir araştırmaya göre, ayak hareketleri ne kadar çoksa, kişi o kadar çok yalan söyleme potansiyeline sahip. Bu nedenle, yanlış bir izlenim uyandırmamak adına, birkaç dakika bacaklarınızı sallamadan durmayı deneyebilirsiniz.
İçeri giriş ve tanışma
Mülakat odasına davet ettiklerinde, kapıyı vurup yanıt beklemeden içeri girmek ve kapıyı kapattıktan sonra duruma göre “günaydın efendim” ya da “iyi günler efendim” gibi bir selam verdikten sonra “oturabilirsiniz” demelerini beklemek gerekir. Otururken bacak bacak üstüne atmamakta yarar var.
İş teklifi süreci, adayın başvurusu, mülakatlar ve değerlendirme sürecinden geçtikten sonra gerçekleşir. İş teklifi, mülakatın son aşaması olarak kabul edilir ve iş görüşmesi sırasında belirli bilgiler verilir.
İşe alım süreci aşamaları arasında insan kaynağının bulunması, seçilmesi ve işe alıştırılması yer alır. Kurumun gereksinim duyduğu insan kaynağı işe alınırken iç ve dış kaynaklardan yararlanılabilir.
Genellikle iş başvurusunda bulunduktan sonra yapılan mülakatta 'ne zaman işe başlayabilirsiniz' sorusuna en iyi cevap olarak 2 hafta kabul edilir. Çünkü işletmeler halen işletmede çalışan kişinin ihbar süresini hesaba katmakta ve en erken süre olarak iki hafta görmektedirler.
En İyi Cevap. İşe alım sürecini yöneten İK'dır. Kimin alınacağına karar verip, kiminle çalışmak isteyeceğini seçecek olan kişi o birimin müdürüdür. Son kararı veren genel müdürdür ki birim müdürü istedikten sonra kendi yakınını torpille sokmak istemiyorsa karışmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri