Başvuru, izleyen ayın sonuna kadar sonuçlandırılıyor. İşsizlik maaşı, kimlik kartıyla herhangi bir PTT şubesine başvurarak her ayın 5'inde çekilebiliyor. Maaş 6 ay içinde çekilmeli. Aksi durumda maaş İşkur'a geri gidiyor.
İşsizlik maaşı Ptt'den kaç gün içinde çekilmeli? Banka hesaplarından ya da PTTBank üzerinden işsizlik ödeneği çekilebilir. Maaşlar her ayın 5'inde hesaplara yatırıldığı için kişilerin herhangi bir süre boyunca beklemelerine gerek yoktur.
Ödenek süresi var
Yani işsiz kalan kişi adına iş arayan kaydı yapılıyor, işsize iş ve meslek danışmanı ataması gerçekleştiriliyor, işe yerleştirme faaliyetleri için mesleki eğitim planlamasına başlanıyor. Ancak 30 günlük süre geçirilirse, işsizin işsizlik parası alacağı süre üzerinden geç kalınan günler düşülüyor.
Kısa çalışma ödeneğinizi almak için PTT şubelerine gitmenize gerek yok. İŞKUR'da kendinize ait sayfadan IBAN bildirimi yaparak, ödeneğin banka hesabınıza yatırılmasını sağlayabilirsiniz.
İşsizlik maaşı almak için PTT'den hesap açtırmaya gerek bulunmamaktadır. İşsiz olan kişi, TC numarasının yazılı olduğu kimliğiyle PTT'ye giderek içeriden maaşını alabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Sigortalı İşsizin, İşsizlik Ödeneği Alırken Bir İşte Çalışmaya Başlaması Halinde Yapması Gerekenler Nelerdir? İşsizlik ödeneği alırken gelir getirici bir işte çalışmaya başlayanların (bir gün dahi olsa) işe girdiği tarihi takip eden günden başlayarak 15 gün içinde en yakın İŞKUR birimine bilgi vermeleri gerekmektedir.
İşsizlik maaşı ödemeleri, PTT şubelerinde yoğunluk olmaması için hesap numaralarına yapılıyor. Ancak ödemelerin hesabınıza gelmesi için İşkur üzerinden Iban numaranızı güncellemeniz gerekmekte.
Aylık olarak 5'inde ilgili hesaplara yatırılan işsizlik ödeneği, İŞKUR'a bildirilen IBAN'ın ait olduğu banka hesaplarının mobil uygulaması üzerinden kontrol edilebilir. Bununla birlikte kişiler, işsizlik ödeneklerini PTTBank üzerinden de alabilir. Her ayın 5'inde ödenen işsizlik maaşı, kimi durumlarda öne çekilebilir.
İşsizlik maaşı gününde alınmazsa ne olur? İşsizlik maaşını çekme süresi 6 aydır. İşsizlik maaşı PTT'de sigortalı işsizin hesabına yatırıldıktan sonraki 6'ıncı ayının son gününe kadar alınmaz ise, işsizlik maaşı, İŞKUR emanet hesaplarına geri gönderilir.
İşveren tarafından yanlış SGK çıkış kodu bildirildiği için işsizlik maaşı alamayan işçi, iş mahkemesinde işveren aleyhinde açtığı alacak davasını kazanması halinde, alamadığı bu işsizlik maaşlarını geriye dönük alabilmektedir.
Kişinini işsizlik maaşı alabilmesi için son iş yerinde 120 gün yani 4 ay boyunca çalışmış olması gerekir. İşsiz kalmadan önce en az 120 gün çalışan kişiler işsizlik ödeneği alabilir. 120 gün ve üstü çalışanlar da işsizlik ödeneğinin diğer şartlarını karşıladığı takdirde işsizlik maaşı alabilir.
Bunun için sadece T.C kimlik numaralı nüfus cüzdanı yeterli. Yani her ayın 5'inde PTT binalarından maaşını alabilirsiniz. Ayrıca eğer ayın 5'i hafta sonuna denk geliyorsa hafta başını bekleyerek veya ileri bir tarihle nüfus cüzdanınızla beraber maaşınızı kolaylıkla çekebilirsiniz.
PTT AŞ'nin İŞKUR ödemeleriyle ilgili yeni uygulaması ile hak sahibi vatandaşlar dolduracakları form ile ödeme bedellerini, sistemde kayıtlı konut adresine, PTTBank hesabına veya kendi banka hesabına gönderilmesini talep edebilecek.
E devlet Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İşsizlik Ödeneği/İş Kaybı Tazminatı Sorgulama yapılarak işsizlik maaşının yatıp yatmadığı dakikalar içinde öğrenilmekte. İşsizlik maaşları yattı mı?
İşsizlik ödeneği başvurusu ile kişinin iş arayan kaydı yapılmakta veya güncellenmektedir. Böylece sigortalı işsizlerin danışmanlık, işe yerleştirme ve mesleki eğitim hizmetlerini alması sağlanmaktadır. Dolayısıyla, vekâletname ile başvuru yapılması imkanı bulunmamaktadır.
Eğer PTT kartınız varsa kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı PTT kartına yatıyor, yoksa IBAN numaranızı güncellemeniz yeterli olacaktır. PTT kart sahibiyseniz ödemeniz PTT hesabınıza yapılacaktır.
Bunun için öncelikle İŞKUR e şube web sitesine giriş yapmanız gerekiyor. İş arayan 'Giriş' bölümüne tıklayın. İŞKUR şifreniz ya da E devlet aracılığıyla sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptığınızda açılan ekranın hemen üzerinden "IBAN bilgilerinizi girmek veya güncellemek için tıklayınız" ifadesi biliniyor.
7-NE ZAMAN YATAR? Başvuru, izleyen ayın sonuna kadar sonuçlandırılıyor. İşsizlik maaşı, kimlik kartıyla herhangi bir PTT şubesine başvurarak her ayın 5'inde çekilebiliyor.
PTT İşyerlerinden nakit olarak, Hesaba, IBAN'na ve Kredi Kartına TL cinsinden para gönderebilmektedir. Yapacağınız para transferleri Merkez Bankası EFT sistemi aracılığı ile anında karşı bankaya ulaştırılır.
İşsizlik ödeneği, her ayın beşinde aylık olarak işsizin kendisine ödeniyor. Ödeme tarihini öne çekmeye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı'nın yetkisi bulunuyor. Sigortalı işsizler, TC Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanı ile birlikte her hangi bir PTT Bank şubesine başvurarak işsizlik ödeneklerini alabiliyorlar.
Memur maaşları ayın 14'ünü 15'ine bağlayan gece saat 12'yi geçtikten sonra hesaplara yatırılıyor.
Kişi işsizlik maaşı alırken sigortalı işe başlamak için bir işe girerse işsizlik maaşı kesilir. Ödeneğin alındığı süre zarfında İŞKUR'u bilgilendirmeden yapılan gelir getirici faaliyetler bu ödeneğin kesilmesine sebep olur.
İşçinin boşta geçen ve çalışılmış gibi kabul edilen en çok dört aylık süre içinde gelir elde ettiği, işsiz kalmanın sonuçlarının bu şekilde telafi edildiği gözetildiğinde, dört aylık süre için ödenmiş olan işsizlik ödeneğinin İş Kurumuna iadesi gerekir.
İşsizlik ödeneği alırken gelir getirici bir işte çalışmaya başlayanların (bir gün dahi olsa) işe girdiği tarihi takip eden günden başlayarak 15 gün içinde en yakın İŞKUR birimine bilgi vermeleri gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri