Araba kullananlar İstanbul-Bozcaada arasında Yenikapı - Bandırma hızlı feribotlarını da kullanabilir. Her gün sabah ve akşam saatlerinde yapılan seferlerde yolculuk ortalama 2 saat sürüyor. Bandırma'dan sonra Lapseki-Çanakkale üzerinden Geyikli'deki Bozcaada iskelesine varmak 3 saati buluyor.
Bozcaada'ya Çanakkale İl Merkezinde bulunan İskeleden ve Ezine İlçesi Geyikli Beldesinde bulunan Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş'ne ait deniz araçlarıyla ulaşılır. Yaklaşık 30 dakikada adaya ulaşabilirsiniz. Kışın günde 3 kez, yazınsa hemen hemen her saat başı sefer olsa da saatler değişebilmektedir.
Geyikli - Bozcaada feribot saatleri ve tarifeleri (2022) hakkında detayları derledik. Geyikli - Bozcaada feribot ücreti yolcular için 14 TL, Gestcard'ı olan yolcular için ise 11 TL'dir. Araç ücretlerinde ise küçük motorlar için 26 TL, otomobiller için 150 TL, midibüsler için 290 ve kamyonetler için ise 185 TL'dir.
İstanbul'dan Bozcaada'ya ulaşım için iki farklı yol var; Yenikapı'dan arabalı feribotla Bandırma'ya geçip, Biga, Çan, Bayramiç Kara Yolu üzerinden Ezine'ye gelmek ve oradan da Geyikli'ye ulaşıp, Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi'nden, Bozcaada'ya ulaşmak.
Bozcaada'ya Geyikli feribot iskelesinden Gestaş firmasının arabalı vapurları ile ulaşım sağlanıyor. Bozcaada ile Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi arasındaki mesafe yarım saat sürüyor. Yazın seferler 45 dakikada bir yapılıyor. Kış aylarında ise günde üçe kadar düşüyor.
İlgili 36 soru bulundu
Araba kullananlar İstanbul-Bozcaada arasında Yenikapı - Bandırma hızlı feribotlarını da kullanabilir. Her gün sabah ve akşam saatlerinde yapılan seferlerde yolculuk ortalama 2 saat sürüyor. Bandırma'dan sonra Lapseki-Çanakkale üzerinden Geyikli'deki Bozcaada iskelesine varmak 3 saati buluyor.
Gestaş, yeni ücret tarifesini açıkladı. Geyikli-Bozcaada hattında gidiş-dönüş 300 TL olan araç ücreti %83 zamlanarak 550 TL olurken, yaya geçişi de 50 TL oldu. Birinci ikameti adada olanlara uygulanan %50 indirim ile araç geçişi 275 TL'ye yükseldi. 1 Ocak 2022'de araç için ödenen ücret 80 TL'ydi.
İstanbul'dan Bozcaada'ya yaz sezonunda günde yaklaşık 40 sefer düzenlenmektedir. Bu seferler yaklaşık 7 saat sürerken, seyahatiniz için ödeyeceğiniz ücret de yaklaşık 100 – 140 TL aralığındadır.
BOZCAADA İÇİNDE ULAŞIM
Adanın yolları oldukça düzgün olup asfalt kaplıdır. Arabayla tüm adayı dolaşmak yarım saati bulmaz. Eğer arabanız yoksa kalenin önünden yaz dönemi boyunca kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz.
İstanbul Yenikapı – Bandırma iskelesi arasında çalışan hızlı feribot kullanılarak Çanakkale'ye ulaşım mümkündür. Feribot Seferleri aşağıda belirtilmiştir. Güncel Fiyat ve Sefer bilgilerine www.ido.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Bozcaada Kaç Günde Gezilir? Bozcaada'nın gezilip görülecek noktaları, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu göz önüne alındığında, adanın keyfini çıkarmak ve tüm güzelliklerini keşfetmek için en az 2-3 gün ayırmanızı öneririm.
Yolcu Biletleri:
Ancak Bozcaada-Geyikli seferiiçin gidiş-dönüş tek biletkullanılır.
İki şehir arasındaki mesafe 359kms km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 4 saat 45 dakika saat kadar sürer.
Gökçeada daha o kadar popüler olmadığı için daha sessiz ve bakir yapısını korumaya devam ediyor. Fiyatlar da tabii bun paralel olarak hemen kendini gösteriyor. Bozcaada Gökçeada'dan daha pahalı bir yer. Balık sevenlerin gideceği ada Bozcaada olmalı, kırmızı et sevenler ise mutlaka Gökçeada'ya gitmeli.
BOZCAADA BİLETİNİ ONLİNE AL, FERİBOTTAKİ YERİNİ AYIRT! - Bozcaada yolcuları, Geyikli-Bozcaada Hattı'nda biletinizi https://online.gdu.com.tr/bilet-al#bilet linkinden kredi kartıyla online olarak satın alabilir, yola çıkmadan feribottaki yerinizi ayırtabilirsiniz.
Bozcaada'da 'günübirlik' yerli turistlere vize yok.
Nem oranının düşük olduğu adada ortalama hava sıcaklığı, temmuz ayında 35 dereceye kadar ulaşabiliyor. Bu yüzden bizce Bozcaada'ya ziyaret etmek için en uygun zamanlar ilkbahar ve sonbahar ayları. Doğanın yeniden doğduğu ilkbaharda ada çiçeklerle renklenir, bağlar yeşillenir ve üzümler olgunlaşmaya başlar.
Bozcaada veya eski adıyla Tenedos (Yunanca: Τένεδος Ténedhos, Latince: Tenedus), Türkiye'nin üçüncü büyük, Ege Denizi'nde ise Gökçeada'dan sonra ikinci en büyük adası ve Çanakkale ilinin nüfus bakımından en küçük ilçesidir. Türkiye'nin (büyükşehir merkez ilçeleri hâriç) köyü olmayan tek ilçesidir.
Bozcaada arabasız gezilir mi? Evet Bozcaada'yı arabasız gezebilirsiniz.
Toplam yolculuğunuz yaklaşık 7 saat sürecek. Çanakkale'ye İstanbul Avrupa Yakası'ndan gelecekseniz, o zaman seyahat süresini iki saat kadar kısaltmış bulunuyorsunuz.
Bozcaada'ya giderken tek biletle ile hem gidiş hem dönüş ücretini ödemiş olursunuz. Bu durum hem yayalar hem araçlar için geçerlidir. Bozcaada feribot ücretleri 2023 yılında güncel tarife ile Gestcart öğrenci 3,6 TL, yolcu 18 TL, otomobil 190 TL, Gestcart indirimli yolcu 13,75 TL'dir.
Ayvalık'tan saat 07:00'da hareket ediyoruz. Edremit – Küçükkuyu - Ayvacık istikameti takip ederek Geyikli iskelesine ulaşıyoruz. Aracımızı Geyikli İskelesinde bırakıp, yaya olarak feribota geçiyoruz. Yaklaşık 30 dk. süren deniz yolculuğunun ardından Bozcaada ya varıyoruz.
İstanbul'dan Gökçeada'ya Ulaşım
Yaklaşık 6 buçuk saat süren yolculukta adaya feribot ile ulaşılmaktadır. Özel araç ile İstanbul'dan Gökçeada'ya yaklaşık 5 saatlik bir yolculuk sonrasında gidilebilmektedir. Kabatepe üzerinden feribot aracılığıyla yapılan seyahat ise toplamda ortalama 380 kilometre sürmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri