22 Şubat 2020 tarihinde tamamı trafiğe açılmıştır. 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritli olarak planlanan proje kapsamında toplam 12 adet köprülü, 2 adet hemzemin kavşak, 7 adet ücret toplama alanı ve 3 adet otoyol hizmet alanı, 8 adet viyadük, 36 adet köprü ve 1 adet tünel bulunmaktadır.
Otoyol, 4 Ağustos 2019'da tamamıyla hizmete girdi.
Güzergâh. Otoyol 33 üzerinde yer alan Neonteikhos Antikyol Çelik Üstgeçit Köprüsü. Kuzey Ege Otoyolu, mevcut İzmir Çevre Yolu'nun ( ) bittiği Menemen'deki Koyundere Kavşağı'ndan başlamaktadır. Menemen'den sonra Aliağa'dan geçmekte ve Çandarlı Limanı yakınlarında sona ermektedir.
Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi'nin 1915 Çanakkale Köprüsü'ne dahil Malkara-Çanakkale arası kesimi 19 Mart 2022 tarihi itibarıyla trafiğe açıldı.
Yap-İşlet-Devret finansman modeliyle inşa edilen İstanbul-İzmir Otoyolu 384 km'si otoyol, 42 km'si bağlantı yolu olmak üzere toplam 426 km uzunluğundadır. Tamamlanan kesimleri peyderpey hizmete sunulan otoyolun tamamı 4 Ağustos 2019'da açılmıştır.
İlgili 44 soru bulundu
Çanakkale-İzmir yolu 12 saat sonra trafiğe açıldı
Proje 18 Mart 2022 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından işletmeye açılmıştır.
İzmir Çanakkale arası yol O-5 karayolu üzerinden 365 km 4 saat, D550 ( İzmir Çanakkale Otobanı) üzerinden 320 km 4 saat, E90 karayolu üzerinden 455 km 4 saat sürmektedir.
Otoyol güzergahı İstanbul'un Silivri İlçesi'nden başlayacak, Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi, Çorlu, Süleymanpaşa, Malkara ilçelerinden geçerek Çanakkale'ye ulaşacak. Çanakkale köprüsü otoyol güzergahı, Çanakkale'nin Gelibolu, Lapseki, Çan ve Yenice ilçeleri üzerinden Balıkesir Balya ilçesinde son bulacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü idaresinde DL E&C, Limak, SK ecoplant ve Yapı Merkezi ortaklığı tarafından yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu, küresel değerlendirmelere konu olmaya devam ediyor.
İzmir'den Çanakkale'ye özel araçla seyahat edecek olanlar için en uygun yol, İzmir – Çanakkale yoludur. Sırasıyla, Menemen, Dikili, Akçay, Ayvacık, Ezine ve Çanakkale tabelalarını takip ederek ulaşabileceğiniz Çanakkale şehir merkezi, İzmir'e ortalama 360 kilometre uzaklıktadır.
İzmir'den yola çıkan sürücü, Menemen'de Koyundere kavşağından İzmir-Çanakkale Devlet Yolu'nu kullanarak, Emiralem- Manisa ayrımından hizmete açılan yola çıkabilecek. Yolun Eskifoça, Yenifoça, Aliağa, Şakran ve Çandarlı bağlantıları da tamamlandı. Menemen'e kadar ücretsiz olan yolun diğer bölümleri ise ücretli.
İzmir ile Çanakkale arasının kaç kilometre olduğu kullandığınız yol güzergâhına göre farklılık göstermektedir. İki şehir arası şayet O-5 otoyolu üzerinden giderseniz 365 kilometre, D550 otobanını tercih ederseniz 320 km, E90 karayolunu kullanırsanız 455 kilometredir.
Kamil Koç ile İzmir - Çanakkale yolculukları ekonomik ve konforludur. İki şehir arasındaki mesafe 342 km km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 5 saat 25 dakika saat kadar sürer.
KÖPRÜ VE OTOYOL ÜCRETLERİ BELLİ OLDU
Otoyol ücretleri de belli oldu. 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçmek için minibüsler 250 lira, yolcu otobüsleri 450 lira, kamyonlar 500 lira TIR'lar 950 lira motosikletler ise 50 lira ücret ödeyecek. Hem köprü hem de otoyolu tamamen kullanan bir otomobil 272.50 lira ücret edeyecek.
Çanakkale - İzmir arası mesafe kaç km? Çanakkale - İzmir arası yaklaşık olarak 347 km'dir.
Önemli ve Global Projeler. Yap - İşlet - Devret Modeliyle ihalesi yapılan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu, 56 km otoyol ve 40 km bağlantı yolu olmak üzere toplam 96 km uzunluğundadır. 22 Şubat 2020 tarihinde tamamı trafiğe açılmıştır.
Cumhurbaşkanlığı kararında, bayramda ücretsiz otoyollar hakkında “yap-işlet-devret projeleri hariç, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar” şeklinde bir bilgi bulunuyor. Bu da ülke genelindeki tüm otoyolların ücretsiz olmayacağını gösteriyor.
Ancak yap-işlev-devret projeleri ile inşa edilen köprü ve otoyollar bu bayramda da yine ücretli olacak. Yavuz Sultan Selim, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Çanakkale Köprüsü'nden geçen tatilciler geçiş ücreti ödeyecek. Aynı şekilde Malkara–Çanakkale Otoyolu'nu da paralı olacak otoyollardan.
1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Malkara ile Çanakkale arasında 1915Çanakkale Köprüsü'nü de içeren 89 kilometre otoyol ve 12 kilometre bağlantı yolundan oluşmaktadır. Proje, 325 kilometrelik Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi'nin bir parçasıdır.
Çanakkale İlinin karayollarından biri olan 550-04 nolu Çanakkale-İzmir güzergahındaki devlet karayolu, Ege kıyılarını takip ederek Ezine-Ayvacık-Edremit-Ayvalık-Dikili-Aliağa-Foça-Menemen üzerinden İzmir'e ulaşılır.
Otoyol nereden başlayıp nerede bitiyor? Kaç Kilometre? 1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi Tekirdağ'ın Malkara ilçesi ile Çanakkale'nin Lapseki ilçesini birbirine bağlayan ve yaklaşık 5 km'lik 1915Çanakkale Köprüsü'nü de içeren 89 km'lik otoyolu ve 12 km'lik bağlantı yollarını kapsamaktadır.
Köprüyü de kapsayan 9 etaplı İstanbul-İzmir otoyolunun tamamı 4 Ağustos 2019 tarihi itibarıyla işletmeye açıldı. Projenin işletme süresi ise 15 yıl 4 ay. Kamuya devredileceği tarih 15 Temmuz 2035.
Kara yolunun yanı sıra yüksek hızlı demir yolu geçişine sahip dünyanın en geniş platformlu Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü de 26 Ağustos 2016'da açıldı. YİD modeliyle ihalesi yapılan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin tamamı, 21 Mayıs 2021 itibarıyla hizmete girdi.
Pamukkale Turizm Operasyon Müdürü Ahmet Dombaz, "İstanbul-Çanakkale arası seferler daha önce 6 saat 30 dakika iken, Köprünün kullanımıyla 4 saat 30 dakikaya indi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri