J&B Rare (İskoç Harmanı, 40% abv)
İlerleyen yıllarda Johnson & Justerini firmasını Alfred Brooks adında bir aristokrat satın alır. Alfred Brooks, kurucusu Giacomo Justerini'nin soyadını sabit tutarak ve kendi soyadının baş harfini ekleyerek firmanın adını Justerini & Brooks (J&B) olarak değiştirir (1831).
Burbon viski, Amerika Birleşik Devletleri'nde üretilir ve bir kez damıtılır. Üretiminde genel olarak mısır kullanılır. Bu tarz Amerikan viskilerini üretirken genelde fıçı sadece tek bir kez kullanılır. Ardından aynı fıçıda Burbon viskisi dinlendirilmez.
“Dünyanın En Pahalı Viskisi” ünvanı yine el değiştirdi.
Öyle ki, “Viski Dünyasının Enleri” yazımı buna göre sürekli günceller oldum… Londra'da geçtiğimiz haftalarda yapılan bir açık arttırmada, Macallan damıtımevine ait bir single malt 1,1 Milyon $'a alıcı bularak dünyanın en pahalı viskisi ünvanını kazandı.
İlgili 37 soru bulundu
Viski neyle içilir diye merak mı ediyorsunuz? Eğer viski bardağınıza bir miktar sade soda eklerseniz, daha hafif bir içim elde edebilirsiniz. Viski sek içilen bir alkol olsa da yeni başlayanlar için bu karışım iyi bir fikir olacak! Birkaç küp buz ve ilave içecek ile viskinizi çoğaltabilirsiniz.
1– Sahte içki, renginden ya da kokusundan değil etiket bilgilerinden anlaşılır. 2– Sahte İçki şişesinin üzerinde bakanlık onaylı kayıt numarası olup olmadığı kontrol edilerek anlaşılıyor. 3– Ambalaj üzerinde TAPDK bandrolü aranır. 4– İçkilerin orijinal ambalajında olup olmadığına dikkat edilir.
hacmen %40 alkol içerir. muz, çilek, çikolata ve çeşitli tatlılarla sek içilir. elma suyu veya üzüm suyu ile karıştırılarak içilirse de fena olmaz.
Viski bozulur mu? Viski yüksek alkollü bir içki türü olduğu için bozulması mümkün değildir.
J&B Rare (İskoç Harmanı, 40% abv)
Sıcak ve tatlı. Damak: Damakta burunda olduğu gibi tatlı ve sıcak.
Yeşil şişe ışığı filtreler ve antioksidanları ve tanenleri şaraptan korur. Bu nedenle, gördüğümüz şarap şişeleri genellikle renklidir.
Jim Beam Original buzlu içime oldukça uygun bir bourbon. Buz ile ön planda olan alkolü ve kurutuculuğu geri plana atıp tatlı ve baharatlı aromaların tadını çıkarabilirsiniz.
Türkiye'de viski üretimi için yasal bir engel bulunmasa da üretime geçebilmek için belirlenen minimum üretim kapasitesi ne yazık ki gerçekçi olmaktan çok uzak. Buna bir de piyasa şartlarını, reklam yasağını ve global markaların dominasyonunu eklersek, ülkemizde viski üretme işi pek mantıklı bir yatırım olmuyor.
Viski rengini olgunlaştığı fıçıdan alır. İmbiklerden çıkan yüksek alkollü sıvı (henüz viski diyemiyoruz) su gibi berrak bir renge sahiptir. Ne zaman ki viski fıçıya girer o zaman rengini almaya başlar. Olgunlaştırmada kullanılan fıçı türüne ve viskinin bu fıçıda geçirdiği süreye göre de renginin tonu değişmektedir.
Gigapat. Alkol alışkanlığınız yoksa Max 3. bardakça viski çarpar.
Alkol kullanımının tıbbi olarak kabul edilen normal sınırı günde erkekler için 2, kadınlar için 1 içkidir. Birim olarak 1 içki, kabaca, bir kutu yada şişe biraya, bir bardak şaraba ya da 45 ml'lik bir “tek” sert içkiye (votka, viski vb) eşittir. Bu şekilde hesaplandığında alınan içkinin türünün hiç bir önemi yoktur.
Viskiler oda sıcaklığında saklanmalı (18-24°C) ve yüksek ısı değişimlerine maruz bırakılmamalı. Ortam çok nemli ya da çok kuru olmamalı. Viskiler direkt güneş ışığı alan yerlere koyulmamalı. Mantar kapaklı şişeler mutlaka dik olarak muhafaza edilmeli.
Viskinin tadını daha iyi anlamanızı ve tüm aromalarını algılamanızı sağlayan geniş, düz bir bardakta servis edilmesi uygundur. Viski bardağını burnunuza yaklaştırdığınızda alkolün kokusu çok yoğun olmamalı ve içeceğin diğer aromalarını algılamanıza engel olmamalıdır.
Viski şişesinde yer alan önemli detaylardan bir diğeri de etiketin üzerindeki yıl ibaresidir. Bu yıl ibaresi bize viskinin fıçıda geçirdiği/olgunlaştığı süreyi yani yaşını verir.
Eğer alkolün rengi pembe, fuşya, açık kırmızı gibiyse kesinlikle içilmemesi gerekir. Bu renkler metil alkol olduğunu temsil eder. Şeffaf olarak kaldığında ise etil alkol olduğunu anlayabilirsiniz. İçinde bulunan toz olarak gözüken pH dengeleyici indikatörler alkole karışıp yok olmaz.
Sebebi sadece buz değildir, sek içseniz dahi bardağın yarısı boş bırakılır, bu konyak içerken de böyledir, aslında şarap içerken de. Sebebi buharının bir miktar bardağın içinde kalması, böylece içkinizi içerken kokusuna da maruz kalmanızdır.
Viski, limon suyu ve şeker şurubunu buz dolu Highball bardağınıza koyun ve soda ile tamamlayın. Pipet veya karıştırma çubuğu ile hafifçe karıştırın. Son olarak portakal veya limon dilimi ile süsleyebilirsiniz.
Viski damar tıkanıklığını ve pıhtı olasılığını önlemek ile kalmıyor, felç ve kalp krizi riskinide en aza indiriyor. İçerdiği antioksidanlar, kolesterolün damarlarınızı tıkamasını engelliyor, hatta iyi kolesterolünüze olumlu etkide bulunarak artmasını sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri