Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

K belgeli aracı kimler kullanabilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » K belgeli aracı kimler kullanabilir?

Tescil belgesinde kamyon ya da kamyonet olarak geçen ve ticari yük taşıyan tüm araçların K Yetki Belgesi'ne sahip olması zorunludur. Bu belge aynı zamanda nakliye yapan araçların azami ağırlıklarını da belirtir. K1 Belgesi alma şartlarını taşıyan bütün gerçek ve tüzel kişiler yük taşımacılığı yapabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: etasimacilik.com

K2 Belgesi araç satılınca ne olur?

K Belgesi Araç Düşüm Nedir? K yetki belgesi sahibi olan firmaların sattıkları ticari taşıtı satışı takip ederek en geç 2 ay içerisinde yetki belgesi taşıt belgesinde düşümü yapmak zorundadırlar. Bu sürede düşümü yapılmayan araçlara yenileme işlemi yapılırken işlem başına 370 TL idari para cezası uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniumitkbelgesi.com

K belgesi ne işe yarar?

Verilen yetki devri çerçevesinde Ulaştırma Bakanlığı ile 21.09.2005 tarihinde imzalanan ve 30.04.2011 tarihinde yenilenen protokole istinaden, 67 adet Ticaret/Ticaret ve Sanayi Odası yetkilendirilmiştir. K YETKİ BELGESİ NEDİR? Ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tobb.org.tr

K Türü yetki belgesi ile aşağıdakilerden hangisi yapılabilir?

K türü yetki belgesi Yurtiçi eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: irmaksrc.com.tr

K belgesi cezası 2023 ne kadar?

Yeni alınan aracın K belgesine müracaatı hemen yapılmalıdır. K belgesine kaydı yapılmadan Trafiğe Çıkan aracın Cezası 1.000,00 TL dir. K belgesi işlemleri için verilen vekâlet Vekâletnamede T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bölge Müdürlüğünde K belgesi işlemlerini yaptırma yetkisi ibaresi yazması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aslan-ticaret.com

KANUN DEĞİŞİKLİĞİNE GÖRE ENGELLİ ARACINI KİMLER KULLANABİLİR?

İlgili 25 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Hususi kamyonet K belgesi şart mı?

Vergi levhası sahibi kamyon veya kamyonet türü araç sahipleri ile iş nedeniyle bu araçları kullananlar, araç hususi olsa bile K2 Yetki Belgesi almak zorundadır. Araçları şahsi kullanım için alanlar ve vergi levhası sahibi olmayanlar belge almak zorunda değildirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: etasimacilik.com

K belgesi kaç yıl geçerli?

K1 YETKİ BELGESİ GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADARDIR? Yetki belgelerinin geçerlilik süresi beş yıldır. Eğer yetki belgesi sahibi olan şahıs veya firma faaliyetine devam etmek istiyorsa yetki belgesini süresi içinde yenilemelidir. Süresi içinde yenilenmeyen yetki belgeleri ve eki belgeler iptal edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: taksimdanismanlik.com

K belgesi nerelerde kullanılır?

K Yetki Belgesi Nedir ? Yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yavuzlartrafik.com

Araç muayenesi geçince K belgesi iptal olur mu?

Karayolu taşıma yönetmeliği gereğince, muayenesi biten veya sigortası bulunmayan taşıtlar K yetki belgesinden Bakanlık tarafından resen düşülecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: etonet.org.tr

K belgesini kimler almak zorunda?

K belgesi kimler için zorunludur? Ticaret odaları, Sanayi odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf Odaları ve Ziraat Odalarına kayıtlı olup, ruhsatlarında araç cinsi; kamyonet, kamyon, çekici, römork, yarı römork olan araç sahipleri almak zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: amasyatso.org.tr

K belgesi cezası ne kadar?

K2 Yetki belgesi: Kendi adına kayıtlı araçlarla sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen belgedir. K YETKİ BELGESİ OLMADAN TAŞIMA YAPMANIN CEZASI 1207 TL DİR.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arder.com.tr

K belgesi nereden kontrol edilir?

Ödeme yaptıktan sonra Yetki Belgesi ve Taşıt Kartı Yazdırmak için; 1. E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılır. 2. Kurumlar sayfasından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sayfası seçilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: satso.org.tr

K Belgesi başkasına devredilebilir mi?

1) Yetki belgeleri, adlarına düzenlenen gerçek veya tüzel kişiler dışında başkaları tarafından kullanılamaz ve hiçbir şekilde devredilemez. 2) Yetki belgesine sahip tüzel kişiliklerdeki pay sahipliği satış, bağışlama veya muadili bir işlemle el değiştirebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hatso.org.tr

K2 belgeli aracı kimler kullanabilir?

Yıldızlı K2 yetki belgesi kısaca, 3.5 tonu geçmeyen kamyonetler için verilen bir belge türüdür. Bu belgeyi alan kişi kendi iştigali ile ilgili, yük taşımacılığı yapabilir. Bu belge ile kesinlikle ticari amaçla nakliye yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: taksimdanismanlik.com

Hususi araçlara K belgesi gerekiyor mu?

Hususi-Yük Nakli , Ticari-YÜK Nakli ibarelerini taşıyan araçlar şahsi (aile için) kullanım dışında kullanıyor ise K belgesi alması zorunludur. Kendi öz mal araçları ile hususi veya ticari olarak alınmış olsun şayet araç yük taşımaya haiz bir araç ise yapılan işe uygun K Belgesi mutlaka alınması gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniumitkbelgesi.com

K belgesi kiraya verilir mi?

K1 Yetki Belgesi kiralanamaz, devredilemez (Belirli şartlarda babadan oğula geçer) ve Ulaştırma Bakanlığı dışında başka kurumlarca satılamaz. Kiralama işlemi K1 Belgesi ile aynı özelliklere sahip L1 Belgesi üzerinden yapılır...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kiralikkbelgesi.com

K belgesi süresi bitince ne olur?

Geçerlilik tarihinin bitiminden itibaren 541 gün geçtiği zaman ise K belgeleri iptal olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: devrektso.org.tr

K Belgesine kaç araç eklenebilir?

K2 yetki belgesi için başvuranların, ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş en az 1 adet eşya taşımaya mahsus (kamyon/kamyonet) özmal taşıta sahip olmaları şarttır. K2 yetki belgesi sahipleri, yalnız kendi adına kayıt ve tescil edilmiş özmal ticari taşıtları kullanabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hatso.org.tr

K belgesi iptal olanlar ne yapmalı?

*MİTSO'dan yapılan açıklamaya göre, karayolu taşıma yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, bir nedenle “K” türü yetki belgesi iptal edilmiş olanlar, 01/08/2017 tarihine dek başvurmaları ve yetki belgesi geçerli tam ücretinin %15'ini yatırmaları halinde belgelerini yeniden alabilecekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mitso.org.tr

K belgesi kaç yaş sınırı?

K1 yetki belgesi için asgari kapasiteyi sağlayacak sayıda özmal taşıtların ilk başvuru ve faaliyet süresince 20 yaşından büyük olmaması şarttır. Tüzel firmalarda ancak, asgari kapasiteyi 20 yaşını geçmeyen araçlarla sağladıktan sonra 20 yaşından büyük aracı ekleyebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hatso.org.tr

K belgesi ne kadar sürede çıkar?

K2 belgesi alacak kişilerin, kendisinden istenilen evraklar ile birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının il ya da ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekir. Yapılan başvurular, evraklarda herhangi bir eksiklik bulunmaması halinde yaklaşık 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yolda.com

K1 belgesi ne kadar 2023 düştü mü?

Sayın Üyemiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) Odamıza gelen yazıda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından alınan 30.05.2023 tarihli duyuruya atfen, K1 ve L2 yetki belgelerinin 01.07.2023 tarihine kadar %75 indirimli olarak temin edilebileceğine ilişkin hatırlatmalar paylaşılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atonet.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT