Sustalı olmayan çakının kişilerin üzerinde bulundurulması ve taşınması serbesttir. Kesici kısmı 15 cm olan bıçağın bulundurulması ve taşınmasının serbest olduğu yönünde Kriminal laboratuvar raporları bulunmaktadır.
Bıçak taşımak, Türkiye'de genel olarak suç olarak kabul edilir. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 191. maddesi, genel güvenliği, huzuru ve düzeni bozabilecek her türlü aleti izinsiz olarak taşımayı yasaklar.
Kabahatler Kanunu'na göre delici, kesici, öldürücü, yaralayıcı alet taşıyan kişiler işleme tabi olup, söz konusu kişilere 189 Türk Lirası para cezası ya da Adli Sicil Kayıtları incelenerek ya da hal ve şartlara göre kişinin saldırıda kullanma amaçlı bulundurma durumuna göre 3 aya kadar hapis cezası verilmektedir.
zaten orda bicak kullanmayi ve kullnadirtmamayi da ögreneceksin. 1 cm lik bir civi ile bir insani öldürebilirsin. 7 cm lik bir bicak ile cok sey yapabilirsin.
Bıçak taşıma mevzuatında bıçağın namlu uzunluğuyla ilgili bir kısıtlama ya da serbest bırakma yoktur. Yasa, bıçağın yapılış amacına göre yasaklamaya veya serbest bırakmaya karar vermiştir. Bu nedenle 5 cm uzunluğunda bir namlusu bile olsa, saldırı amaçlı bir bıçak taşıyamazsınız.
İlgili 34 soru bulundu
Çakı, Bıçak, Muşta Taşımanın Cezası Nedir? Söz konusu çakı, bıçak vb. gibi suç aleti vasfında olan aletlerin bulundurulması yasak olduğu kadar da suç sayılmaktadır.
Aynı zamanda yine 6136 sayılı kanun üzerinden bakıldığı vakit, suç teşkil eden aletler ayrıca cezalandırılmaktadır. Saldırı ya da savunma amaçlı ele alınan bıçak ve benzeri kesici aletlerin günlük yaşam içerisinde taşınması yasaktır.
Çakı, açılıp kapanan bir veya birkaç ağızlı küçük cep bıçağıdır. Sustalı olmayan çakının kişilerin üzerinde bulundurulması ve taşınması serbesttir. Kesici kısmı 15 cm olan bıçağın bulundurulması ve taşınmasının serbest olduğu yönünde Kriminal laboratuvar raporları bulunmaktadır.
Duo Kasap Bıçağı No.1 14,5 cm ürünümüz güçlü çelik yapısı, üst kısımda kullanılan özel plastik sayesinde yumuşak ve kaymayan bir tutuş, iç kısımda kullanılan sert plastik sayesinde hijyen ve sağlamlık sağlayan sap kısmı sayesinde zorlu işlerin üstesinden kolaylıkla gelecektir!
Aniden saplanıp çekilirse bi kasılma hissediyorsun. Yanma gibi de değil, iğne batması gibi de değil. Bir süre sonra deri sesertleşip hafiften şişiyor. hayati bir bölgeye saplanmadıysa çok ciddi bir acısı yok, yalnızca müdahaleyi geç yaparsan akan kan soğuk soğuk hissettiriyor ve rahatsız oluyorsun.
Sıkıntı olmuyor. Cebimde her zaman isviçre çakısı taşırım ve karakola bile giriyorum.
Bıçak ve diğer aletleri bulundurma, taşıma, satma, satmaya aracılık etme suçunun cezası 6 aydan 1 yıla kadar hapis ve 25 günden az olmamak üzere adli para cezasıdır (6136 sayılı Kanun md.15/1).
Güvenlik güçleri suç aletine el koyacak. Polis; yer, zaman ve taşıyan kişinin suç eğilimi gibi kıstasları dikkate alarak, bıçak ve sopa gibi yaralayıcı alet taşıyan kişileri savcının talebine göre gözaltına alabilecek. Bu kişiler 3 aya kadar hapis ya da idari para cezası istemiyle yargılanacak.
Makas veya bıçak birisine verileceği zaman genelde kişinin önüne veya yakın bir yerine bırakılır. Elden ele verilen makasın kavga meydana getireceğine inanılmaktadır. Bu yüzden bunlar bir yere bırakılarak verilir.
Yasak Bıçak Ticareti (Satma) Suçu,
6136 sayılı kanunun 4. maddesinde ismen sayılmasa bile salt saldırı ve savunma için kullanılan aletler de (örneğin, mınçıka) yasak aletler kapsamındadır.
Karın boşluğu:
Karın boşluğu nispeten göğüs kısmımızdaki risksiz bölgedir bu bölgede hayati bir organın olmamasından dolayı bıçaklanma ihtimalinde yaşama durumu daha yüksektir ancak bıçak tehlikeli bir alettir bu yüzden vücudumuzda zarar verdiği her yer ölüm riskine yol açar.
Sürmene Sürbısa Kemik Sıyırma Bıçağı 2 Numara 16 Cm.
Ecco Kasap Bıçağı No.5 25 cm SİYAH - 38105.
Sürmene Sürbısa Kemik Sıyırma Bıçağı 3 Numara 18.5 Cm.
6136 Sayılı Kanun Bıçak Taşıma Cezası
4. maddede “Kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletler” sayılmıştır.
1-) “Kama, hançer, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar…”; 2-) İle, salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.”
6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen "Kelebek" ve "Sallama" diye tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen çeşitli bıçaklar ve benzeri aletlerin maksat dışı olarak taşınmasının yasaklanması ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanmasına ilişkin karar aldı.
Yargıtay, kavgada bıçak çeken kişinin 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanması gerektiğine karar verdi. Yargıtay 2. Ceza Dairesi, kavgada kendisine bıçak çeken ve yaralayan kişiden korunmak amacıyla bıçak çekenin de hapis cezası istemiyle yargılanması gerektiğine karar verdi.
İlk fıkrada belirlenen hallerde verilecek olan ceza bir kat artırılacaktır. Kasten yaralama suçunun temel halinin işlenmesi halinde faile verilecek olan ceza 3 yıldan az, nitelikli halinin işlenmesi durumunda ise verilecek ceza 5 yıldan az olamayacaktır.
6136 sayılı kanun uyarınca istasyon ve araçlara her türlü delici, kesici aletler ile girmek ve bunlarla seyahat etmek yasaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri