Listenin ikinci sırasında ise 1,46 milyon avro değerindeki Bugatti-Veyron 16.4 Grand Sport bulunuyor. Yalnızca 150 adet üretimi bulunan araç, W16 motor sayesinde saatte 374 kilometre hız yapabiliyor. Aracın Coupe versiyonunun ise 1,20 milyon avro olduğu belirtiliyor.
Chiron adlı yeni model bile bu rekoru henüz aşamadı. 2005-2015 aralığındaki üretim sürecinde ise toplamda 450 adet Veyron üretildi.
Merakla beklenen Bugatti Chiron Super Sport 300+'ın 30 adetlik üretimi artık tamamlandı. 30 adet modelin üretim bandından inmesi ile araç sahipleri de araçlarına kavuştu. Son 30 adetlik üretim ile birlikte Bugatti'nin toplam 500 adetten oluşan Bugatti Chiron satış planı tamamlanmış oldu.
DÜNYADA SADECE 40 ADET VAR! 😮 Bugatti Divo'ya Binen İLK TÜRK OLDUM!
1998 yılında Bugatti markasını satın alan Volkswagen Group'un öncülüğünde geliştirilen Veyron, ilk kez 2005 yılında tanıtılsa da bugün hâlâ yollarda olan ve otomobil mühendisliğinin zirvesi sayılan modellerden biridir. Jozef Kabaň ve Hartmut Warkuß liderliğindeki tasarım ekibi, Veyron'un aerodinamik gövdesini ...
İlgili 26 soru bulundu
turkiyede kaç tane bugatti vardır? 1 tane istnye parkın sahibnde.
2.4 milyon Euro'luk Bugatti Veyron İstanbul sokaklarında...
Dünyanın en pahalı seri üretim spor otomobili olan Bugatti Veyron, Doğuş Otomotiv tarafından Türkiye'de 2.4 milyon Euro'ya satışa sunuldu.
13,4 milyon dolarlık (Yaklaşık 250 milyon TL) bir fiyatla sadece 1 adet üretilen Bugatti La Voiture Noire resmi oılarak şimdiye kadar yapılmışen pahalı otomobil.
Firmanın bunun yanı sıra ayrıca halen teslim etmesi gereken 100 adet Bugatti Chiron modeli var.
Bugatti Chiron Super Sport, tasarım özellikletle 439 km/sa hıza ulaşabiliyor.
Araç 1600 beygir güç ve 1600 Nm torka ulaşabilen araç 1450 kilogram ağırlığıyla dikkat çekiyor. Yapılan açıklamaya göre 2024 yılında sahiplerine ulaşacak olan modelin trafikte kullanılması yasak.
Reklam ajansı sahibi Can Alkan, araba tutkusu için kesenin ağzını açtı... Alkan, dünyaca ünlü otomobil markası Bugatti'nin Chiron modelini satın aldı. Can Alkan, bin 500 beygirlik spor aracına tamı tamına 20 milyon lira ödeme yaptı.
Volkswagen'in Almanya'daki Ehra-Lessen pistinde 300 mil/s bariyerini geçerek 304.773 mil/s maksimum hıza çıkan Bugatti Chiron, TÜV onaylı bu deneme sonucunda 490,484 km/s maksimum hıza ulaşarak seri üretim otomobiller arasında “Dünyanın En Hızlı Otomobili” unvanını ele geçirdi.
Bugatti Veyron, 405 km/s ile 400 km/s bariyerini aşan ilk seri üretim otomobil oldu. Bugatti Veyron'un rekorunu bir başka Veyron, 2010 model, 1200 HP'lik Veyron Super Sport, 428 km/s ile kırdı.
Yapılan açıklamaya göre şirket, geçtiğimiz yıl boyunca 80 adet otomobilin üretim ve teslimatını gerçekleştirdi. Pek çok kişi için pek de iyi geçmeyen 2022 yılı, zenginler için pek de kötü geçmemiş gibi görünüyor.
Bildiğiniz üzere Bugatti Chiron, zaten bir efsane haline gelmiş durumda ancak Super Sport 300+ ile birlikte bu model, dünyanın en hızlı arabaları listesine 4. sıradan girmiş durumda.
Bu mücadelede de iki model arasında büyük bir farkın olmadığı dikkat çekiyor. Daha uzun sürüşlerde Chiron, maksimum hızı olan 420 km/s hıza kadar çıkabiliyor. Veyron'un azami hızı ise 5 km/s daha aşağıda.
İşte 30.5 metrelik dünyanın en uzun arabası. Limuzin tipi araç, yetmişlerin Cadillac Eldorado modeli temel alınarak yapıldı, ancak normal Eldorado'dan bir hayli uzun. 13 aksı, 26 tekerleği, helikopter pisti, jakuzisi, televizyonu, buzdolabı, mini golf sahası, yüzme havuzu var ve ayrıca 75 yolcu taşıyabiliyor.
Örneğin Tata Nano, dünyanın en ucuz otomobili olarak kayıtlara geçmiş bile. Araç, Tata Motors tarafından üretilen ve Hindistan'da özellikle bütçe dostu bir araç olarak tanınan bir model.
Peel P50: Dünyanın en yavaş arabası nedir sorunun cevabı, Peel P50'nin fotoğrafını gördüğünüzde kendi kendine yanıt buluyor aslında. 114 cm boyunda ve 104 cm enindeki bu aracın içinde en küçük sürücü bile bir dev gibi kalıyor. 3.35 hp gücünde bir motora sahip olan bu aracın maksimum hızı saatte 48 km.
Çeşitli araştırmacı kuruluşlar, XC90 modelleri üzerinde yüksek seviyeli sağlamlık testleri yaptılar. Araç, yapılan testlerin neredeyse tamamında kusursuz bir sonuç ortaya koydu. Böylece Volvo XC90, dünyanın en sağlam arabası hangisi diye merak edenlere cevap niteliğinde bir araç olduğunu kanıtladı.
2005 yılında piyasaya çıkarılan Bugatti Veyron, tam bir. mühendislik harikası. Karşınızda dünyanın en hızlı arabası, özel izin almadan o hıza çıkmanız yasak!
300 kilometrelik hıza 16,8 saniyede ulaşan Bugatti Veyron'un Türkiye'deki fiyatı 2,5-2,6 milyon euro civarında olacak. İSTANBUL - "Dünyanın en pahalı seri üretim spor otomobili" Bugatti Veyron 16.4 model serisi, Türkiye'de satışa sunuldu.
Firmanın VW kontrolü altında ürettiği ilk modeli olan Bugatti Veyron, 407 km/s son hıza ulaşabilmektedir ve 1001 beygir gücüne (1250 nm tork) sahiptir. 4 Milyon Euro'luk fiyatıyla seri üretim halindeki en pahalı otomobillerden biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri