Böylelikle yurt dışından gelen cihazlar için 120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi, 180 güne uzatılacak. İlave kullanım süresinin dolmasının ardından ise söz konusu cihazlara ilişkin IMEI numaraları siyah listeye alınacak.
Yurt dışı telefon süresi ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Normal şartlarda Türkiye'ye yurtdışından getirilen telefonlar 20 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Ancak cihaz, pasaport aracılığıyla 120 gün içinde kayıt edilmezse iletişime kapatılıyor.
Gelin detaylara beraber göz atalım. Yurt dışı telefon kullanım süresi 120 günden 180 güne uzatıldı Bu işten en kârlı çıkacak olanlar tabii ki çift hatlı akıllı telefon sahipleri olacak.
İşte detaylar. YURT DIŞINDAN GETİRİLEN TELEFON SÜRESİ UZATILDI MI? Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşların 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini 180 güne kadar uzatabileceklerini açıkladı.
120 gün içerisinde kayıt ettirmediğiniz cihazların kayıtsız cihaz statüsüne geçirilerek iletişime kapatılacağını unutmayın. 18 yaşından küçük kullanıcıların da yanlarında telefon getirme hakları bulunmaktadır. Yurt dışından getirdiğiniz telefonları E-sim ile kullanabileceğinizi unutmayalım.
İlgili 17 soru bulundu
AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kaydedilmeden kullanılma süresinin 120'den 180 güne çıkarılacağını duyurdu. e-Devlet'ten süre uzatım talebinde bulunanlar, telefonlarını 180 güne kadar kullanabilecek.
Daha önce bu süre 120 gün, yani yaklaşık 4 ay olarak belirlenmişti. Yeni düzenleme ile artık yurt dışından getirilen telefonlar, ülkeye giriş yaptıktan ve bir hat takıldıktan sonra 6 ay boyunca kullanılabilecek.
Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.
YURT DIŞINDAN GETİRİLEN TELEFONLARI KULLANABİLMEK İÇİN;
-Yıl başına kadar beklemek: BTK'nın tanımlamış olduğu 120 gün kullanım hakkı, 1 takvim yılı için geçerli olduğundan dolayı yeni yılla birlikte yeniden 120 gün kullanım hakkı tanınıyor.
İlgili harç dışında, kayıt işlemi için herhangi bir ek ücret, vergi vb. alınmamaktadır.
Yurtdışından telefon getirmek isteyenler için ücretin yüksekliği düşündürücü. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) belirlediği enflasyon oranıyla 2024 için IMEI kayıt ücreti 31,692 TL olarak belirlendi.
Ardından yurt dışından gelen cihazlar için 120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi dolan kişilere, e-Devlet üzerinden başvurmaları halinde 2 defaya mahsus olarak 30'ar günlük ilave kullanım süresi tanımlanacak.
AK Parti Seçim Beyannamesi'nde, yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kayıtsız kullanım sürelerinin 120 günden 180 güne çıkarılacağı açıklandı.
Yurt dışı telefon kayıtlarının her yıl yılbaşında yenilenmesi gerekiyor. IMEI 2024 neden açılmadı? sorusu cep telefonu sahipleri tarafından merak ediliyor. Yurt dışından alınan cep telefonlarının yasal kullanım süreleri 1 Ocak'ta yenileniyor.
IMEI kaydı yaptırılması veya geçici haberleşme izni alınması durumunda, telefonunuz 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 4 ay boyunca Türkiye'de kullanılabilir.
Şurada Paylaş! YURT DIŞINDAN GETİRİLEN TELEFON SÜRESİ UZATILDI MI? Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşların 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini 180 güne kadar uzatabileceklerini açıkladı.
Bu yöntemde 3 yıl boyunca sadece 1 telefonu kayıt ettirebiliyorsunuz ve 3 yıl boyunca telefonu sizden başkası kullanamıyor. -Yıl başına kadar beklemek: BTK'nın tanımlamış olduğu 180 gün kullanım hakkı, 1 takvim yılı için geçerli olduğundan dolayı yeni yılla birlikte yeniden 180 gün kullanım hakkı tanınıyor.
1-2 gün bekledikten sonra e-devlet üzerinde yaptığınız kaydı kontrol edin. Kayıt başarılı ise artık yurt dışı telefonunuzu rahatça Türkiye'de kullanabilirsiniz. Telefonu 3 yıl kayıt yaptıran kişi kim ise onun kullanması lazım. 3 yıldan sonra telefonu istediğiniz kişiye satabilirsiniz.
1 Ocak 2024'ten itibaren 1 yıl kesintisiz sinyal alınamayan telefonların IMEI kaydı silinecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan "Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.
İLAVE KULLLANIM SÜRESİ İÇİN BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN
Ardından yurt dışından gelen cihazlar için 120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi dolan kişilere, e-Devlet üzerinden başvurmaları halinde 2 defaya mahsus olarak 30'ar günlük ilave kullanım süresi tanımlanacak.
Geçtiğimiz yıl 20 bin TL olan IMEI kayıt ücreti, 2024 yılında yüzde 58,46 oranında zamlanarak 31 bin 692 TL'ye ulaştı. Kısacası 2023 yılına 6 bin 91 TL ile başlayan IMEI kayıt ücreti, 2024 yılında 31 bin 692 TL ile başladı.
Desteklenen iPhone modellerinde iki etkin eSIM'i aynı anda kullanabilirsiniz. Örneğin ikamet ettiğiniz bölge ve ziyaret ettiğiniz yer için farklı eSIM'ler kullanmanız mümkündür.
Eğer iPhone 11'in çıkış tarihi olan 10 Eylül 2019'dan bu yana geçen süreyi göz önünde bulundurursak, iPhone 6'ya kıyasla hala beş yıllık bir kullanım ömrüne sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz.
Güncelleme konusunda da uzun yıllar sıkıntı yaşamadan kullanacağınız bir model olur iPhone 11. Örneğin iPhone 11 modeli bugüne kadar iOS 13 (geldiği işletim sistemi), 14, 15 ve 16 işletim sistemi güncellemelerini aldı. Yani ortalama olarak baktığımızda 17 ve 18'i de (yani 2 yıl daha) göreceğini söyleyebilirim.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, yurt dışından getirilen cep telefonlarının 120 günlük kayıtsız kullanım süresinin, e-Devlet üzerinden 180 güne çıkarılabileceğini duyurdu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri