ALO 157 İhbar hattı... Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER), İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak Türkiye'de yaşayan yabancılara vize, ikamet izni, uluslararası koruma ve geçici koruma gibi konulardaki sorularına cevap veren önemli bir birimdir.
Tarım ve Orman BakanlığıAlo 174 İhbar ve Şikayet.
Havada, karada, denizde her türlü kaçakçılık ihbarınız için ALO 136'yı ülke genelinden ücretsiz olarak 7/24 süreyle arayabilirsiniz. Türkiye'nin her yerinden ALO 136 numarası arandığında Gümrükler Muhafaza Kaçakçılık İhbar Hattı karşınızda. Yapacağınız ihbarlar ile kaçakçılara ve kaçakçılığa duyarsız kalmayın.
İnsan ticareti ve göçmen kaçakçılığı mağdurlarının tespitine ve denizde kurtarılma operasyonlarına yönelik ihbar ve yardım hattı olarak da kullanılabilen YİMER 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Yurtiçinden 157, yurtdışından ise +90 312 157 11 22 nolu telefonu arayabilirsiniz.
ALO 130 Ürün Güvenliği İhbar ve Şikayet Hattı
İlgili 39 soru bulundu
ALO174 Gıda Hattı tüketicinin gıda güvenilirliğini ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesi, iletişimin tek merkezden yönlendirilmesi, tüketiciye en kısa zamanda dönüş yapılabilmesi ve sonucun takibi amacıyla 14 Şubat 2009' da faaliyete geçmiştir.
ALO 170 hattını aramanız halinde, adınıza bir başvuru oluşturulmakta ve başvuru takip numarası verilmektedir. 3 iş günü sonra tekrar arayarak başvurunuzla ilgili bilgi alabilirsiniz.
Yabancı hakkında deport kararı verilmesi kişinin ahlaka ve hukuka aykırı davranışlar sergilemesi, ulusal sağlık ve güvenlik tehdidi oluşturması ve çalışma izni olmadan çalışması, oturma izni yahut öğrenci oturma izni olmaksızın yaşaması gibi hallerde söz konusu olur.
HAKKIMIZDA. 2003 yılında İnsan Ticareti Mağdurları için Acil İletişim hattı olarak faaliyete başlayan Alo 157, 2014 yılında Göç İdaresi Başkanlığı tarafından devralınarak hizmet ağı genişletilmiş ve 20 Ağustos 2015 tarihi itibariyle Yabancılar İletişim Merkezi(YİMER) ismiyle hizmet vermeye başlamıştır.
Birini Şikayet Etmek İçin Nereye Başvurulur? Birini şikayet etmek için iki farklı seçeneğe sahipsiniz. İsterseniz evinizin en yakını olan karakola doğrudan giderek buradan da yine şikayet dilekçesini oluşturabilir ve şikayetçi olabilirsiniz. Bir diğer şikayet edilecek seçenek ise doğrudan adliyeye gitmektir.
En yakın karakola gidip ifade verebileceğiniz gibi cumhuriyet başsavcılığına dilekçe vererek de şikayetçi olabilirsiniz. Karakola gitmeniz durumunda şikayetçi olmak istediğinizi söylerseniz ilgili memur ifadenizi alacak ve bunu zapta geçirecektir.
Vize ihlali olan kaçak durumdaki yabancılar Türk Vatandaşları ile resmi evlilik yapabilirler. Yabancı evlilik işlemlerinde Uzman kuruluş Modum Danışmanlık.
184 Şikayet Edince Ne Olur? ALO 184'e yapılacak başvuru neticesinde bir aksaklığın tespiti halinde ilgili İl Sağlık Müdürlüğü veya Bakanlık nezdindeki ilgili Genel Müdürlük SABİM hattı tarafından konuyla ilgili bilgilendirilerek aksiyon alınması sağlanabilmektedir.
Göçmen Kaçakçılığı Suçu Kaç Yıl? Göçmen kaçakçılığı suçunun cezası, 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası ve on bin güne kadar adli para cezasıdır.
Gerek yasal kalış hakkı bulunmayan, gerekse adli işleme karışan kaçak göçmenler, yakalandıktan sonra İl Göç İdaresi Tuzla Geri Gönderme Merkezine teslim edilmeye devam ediyor.
Yabancı hakkında deport kararı verilmesi sebebine göre farklı sonuçlar doğuracaktır. Genelde hakkında ülkeye giriş yasağı kararı verilen yabancı 5 ay ila 5 yıl arasında Türkiye'ye giriş yapamamaktadır. Bu sürelerin dolmasıyla yabancının ülkeye girişi mümkündür.
Deport kararı kaldırma için meşruhatlı vize almak sureti ile başvuru yapılabilir. Yabancı hakkında deport kararı verilmiş ise ülkeye giriş yapmak istediğinde meşruhatlı vize başvurusu yapabilir. Bu vize türüne başvuru yapabilmek için de koşulları sağlaması gerekir.
Bu tür bir durumda kendisinin ödemesi gereken miktar 2022 yılı için 25 USD (İlk ay harç bedeli) + 35 USD (İlk aydan sonraki her ay için 5 USD) + Kart bedeli (2022 yılı için 110 TL) ve 240 TL idari para cezasının toplamı olacaktır.
YİMER 157, acil yardım ve ihbar hattı olmasının yanı sıra yabancıların vize, ikamet izni, uluslararası koruma, geçici koruma gibi Göç İdaresi Başkanlığı mevzuatı kapsamında sordukları tüm sorulara yanıt bulabilecekleri bir bilgilendirme merkezidir.
Deport Kararı Verilemeyecek Haller
Deport sebepleri ve bir kişiyi sınır dışı etme durumları hakkında konuştuk. Deport kararı verilemeyecek haller ise şöyle: Sınır dışı edileceği ülkede ölüm cezasına, işkenceye, insanlık dışı ya da onur kırıcı ceza veya muameleye maruz kalacağı konusunda ciddi emare bulunanlar.
Kaçak olarak çalışan yabancılar, tespit edildiklerinde sınır dışı edilmektedir. Türkiye'de bulunmak amacıyla almış olduğu vizenin süresinin dolmuş olmasına karşın Türkiye'den çıkış yapmayan yabancı uyruklu kişi vize ihlali yapmış olur ve sınır dışı edilir.
Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.
Vatandaşlar bu hattı arayarak her türlü soru ve şikâyetlerini iletebilirler. Alo 170 Ne İşe Yarar? Alo 170'i arayanlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı bir hatta ulaşmış olurlar. Bu hat Çalışma ve Sosyal Güvenlik iletişim merkezidir.
Çalışanlar İŞVERENlerini yoğun olarak şikayet ederek ihbar etmekteler. T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İletişim Merkezi 'ALO 170' çağrı merkezi hattına, gelen çağrıların yaklaşık 11 milyonu işleme alınırken dönüşürken, bunların da %90'i ilk görüşmede çözüme kavuşturuldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri