Tarihi Moda İskelesi'nin tasarımını üstlenen NOVOS Mimarlık kurucuları Hande Ciğerli ve Mert Üçer ile restorasyon süreci üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.
Haydarpaşa İskelesi, eski Kadıköy İskelesi gibi mimar Vedat Tek tarafından tasarlanmıştır.
Kadıköy'e ilk vapur, Fevaid-i Osmaniye İdaresi tarafından 1846'da çalıştırılmaya başlanır. Kıyı zamanla doldurulur ve 1908 yılında bugünkü Kadıköy Meydanı ortaya çıkar. Bugünkü iskele de, 1915 yılında yarı beton, yarı yığma olarak yapılır.
1916-1917 yıllarında Vedat Tek tarafından tasarlanan ve sonrasında yolcu azlığı sebebiyle hizmetten alınan Moda İskelesi'nin yeniden işlevlendirme projesi Novos Mimarlık tarafından yapıldı.
1912-13 yıllarında inşa edilmiştir.
İlgili 17 soru bulundu
Beşiktaş İskelesi, 1913'te Şirket-i Hayriye tarafından mimar Ali Talat Bey'e yaptırılmıştı.
1989'da hizmete giren, şu anda yıkılmış olan Kabataş İskelesi'nden, 2016 yılına kadar Kadıköy ve Adalar seferleri yapılmaktaydı. Kapalı yolcu salonu 450 metrekare olan iskelenin, toplamı 2.058metrekareydi.
1914 yılında yapılan iskelenin Mimarı Mihran Azaryan'dır. Çinileri Kütahyalı Mehmed Emin Efendi tarafından yapılmıştır.
Beşiktaş İskelesi, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan bir iskeledir. İskele, Beşiktaş'ın doğusunda yer almaktadır. Şehir Hatları tarafından işletilen iskeleden Adalar, Kadıköy, Üsküdar, Küçüksu ve Rumelikavağı'na giden seferler düzenlenir.
Yüzer iskeleyi dengede tutan 16 su tankından biri, 21 Kasım 2008 akşam saatlerinde 42 kilometre hızla esen lodosun etkisiyle vuran dalgalardan hasar gördü.
Kadıköy İskelesi, İstanbul'un Kadıköy ilçesi, Kadıköy Meydanı'nda bulunan bir iskeledir. İskele, Kadıköy metro istasyonu ve dolmuş duraklarına da yakındır.
19. yüzyıl sonlarında veya 20. yüzyıl başlarında ilk iskele Şirket-i Hayriye tarafından inşa ettirilmiştir. 1865 veya 1866 yılında bir yangın sırasında hasar görmüştür. Günümüzde hâlen Türkiye Denizcilik İşletmeleri tarafından kullanımda olan iskele ise mimar Ali Talat Bey tarafından tasarlanmıştır.
İstanbul'un Anadolu'ya açılmasında 3 Mayıs 1873 tarihinde ulaşıma açılan Haydarpaşa-İzmit Demiryolu önemli bir yer tutmaktadır.
Kötü yönetilen proje süreci ve Kamu Mağduriyeti
Yüklü bir mimari program vaadiyle Ağustos 2016'dan bu yana Kabataş'taki tüm iskeleler yolcu kullanımına kapalı.
İstanbul'un sık kullanılan ulaşım aracı olan Kadıköy Vapur İskelesi, her gün düzenli olarak Eminönü Vapur İskelesi'ne sefer düzenlemektedir. Kadıköy'den Eminönü'ne gitmek için kalkan vapurlar hafta içi her gün sabah saat 07:00'de ilk seferini gerçekleştirmektedir.
Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nden, Fındıklı'daki Molla Çelebi Camii'ne kadar olan alanda kıyı dolgusuyla oluşturulacak “Kabataş Martı Projesi” nedeniyle Kabataş İskelesi 11 Ağustos itibariyle kapandı.
1 Ocak 2022 Cumartesi günü itibarıyla "Kadıköy-Kabataş" hattımızın seferleri başlamıştır. Seferlerimizin Kadıköy kalkış ve varışları "Yeni Kadıköy" iskelesinden yapılacaktır. Sefer saatleri aşağıdaki gibidir.
Kabataş, İstanbul'un Beyoğlu ilçesi sınırları içinde, Fındıklı ile Dolmabahçe semtleri arasındaki kıyıyı ve yamaçları kapsayan semt.
Kabataş İskelesi, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan bir iskeledir. İskele, Kabataş'ta Beyoğlu'nun doğusunda yer almaktadır. Şehir Hatları tarafından işletilen iskeleden Adalar, Kadıköy, Küçüksu, Anadolukavağı, Beykoz ve Bostancı'ya giden seferler bulunmaktadır.
İDO Beşiktaş İskelesi, Yıldız Mahallesi, İskele Yolu üzerinde bulunuyor. İskele, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Güney Kampüsü'nün hemen önünde yer alıyor. Ayrıca Şehir hatlarının Beşiktaş'taki Kadıköy İskelesine yaklaşık 4 dakikalık bir yürüme mesafesindedir.
İzmir Körfezi'nde kentin kuzey aksındaki Foça - Karşıyaka ile körfezin güney kıyısı Mordoğan – Urla – Güzelbahçe - Üçkuyular - Göztepe - Karantina - Konak – Pasaport – Alsancak (liman bölgesi) arasında vapur seferleri bulunmaktadır.
Hangi kart ile gemilere biniş yapılabilir? İzmir'de tüm toplu taşıma araçlarında kullanılan İzmirim Kart ve kredi kartınız ile gemilerimize biniş yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri