Peygamberimizin kadınlarla ilgili hadisleri! “Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır.
Enes'ten gelen bir rivayette ise, Efendimiz (asm) şöyle buyurmuştur: “Dünya kadınlarının en üstünü dört kişidir: İmran'ın kızı Meryem, Firavun'un eşi Asiye, Huveylid'in kızı Hatice ve Muhammed (a.s.m)'in kızı Fatıma.” (bk. a.g.y).
Meryem, devrindeki kadınların en hayırlısıdır. Fâtıma, devrindeki kadınların en hayırlısıdır” buyurulmaktadır. Yine bir başka rivayette: "Meryem'den sonra cennet kadınlarının efendisi Fâtıma ile Hadice'dir." Buyuruldu.
İbn Abbas'ın verdiği bilgiye göre, Resulullah (asm) şöyle buyurdu: “Cennetlik olan kadınların en faziletlisi şu dört kişidir: İmran'ın kızı Meryem, Huveylid'in kızı Hatice, Muhammed (asm)'in kızı Fatıma, Muzahim'in kızı (Firavun'un hanımı) Asiye.”
Saliha bir eş, kendisinde çocukların için sadık bir eğitimci gördüğün kadındır, onlara İslam'ı, ahlakı ve Kuran'ı öğretir. Ve çocukların gönlüne Allah ve Rasulunun sevgisini ve insanlara hayır yapma sevgisini eker.
İlgili 43 soru bulundu
Eli ve yüzü dışında bütün vücudunu örtmesi, açık kalmamasıdır. Giyilen bir elbisenin tesettüre uygun olması için de altını göstermeyecek şekilde kalın ve avret yerlerini örtecek kadar uzun olmalıdır. Bunun için altını gösterecek şekilde ince ve şeffaf olan bir elbise ile örtünme gerçekleşmiş olmaz.
Şefkat, merhamet, iffet, edep, hayâ, tevâzu, cömertlik, tefekkür ve tahassüs ile zirveleşen fazîlet âbidesidir. Evinin işlerini, efendisinin ve çocuklarının hizmetini îfâ ederken dahî Kurʼân-ı Kerîm ile ünsiyetini ihmâl etmeyen bir gayret ve ferâgat timsâlidir.
Cennetin Dört Hanımefendisi: Hz.Asiye, Hz.Meryem, Hz.Hatice, Hz.Fatıma.
Hazreti Fatımatüzzaehra (r.a.) Hazretleri bir gün babası Peygamberimiz (s.a.s.)'e: -Babacığım cennete ilk önce kadınlardan kim girecek? diye sordu.
Küçük yaşından itibaren Peygamber efendimizin her işini yaptığı için peygamber efendimiz kendisine "Babasının Annesi" anlamına gelen, Ümmü Ebiha lakabını vermiştir. Cennet hanımlarının efendisi olarak bilinen Hz. Fatıma Peygamber efendimize ilk iman eden kişiler arasındadır.
“Allah sizden; kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister; çünkü onlar, sizin analarınız, kızlarınız veya teyzelerinizdir." “Sizin hayırlınız, eşine hayırlı olandır. Ben de eşime karşı sizin en hayırlınızın. Kadınlara ancak iyi insanlar iyi davranır; onlara karşı ancak kötü kişiler, ihanet eder.”
Peygamber (sav), Hz. Âsiye, Hz. Meryem, Hz. Hatice, Hz. Fâtıma ve Hz. Âişe'yi övgüyle anarak âdeta onları hanımlara birer misal olarak sunmuştur.
Asiye ve Hz. Meryem ile evlenecek “Allahu Teâlâ beni cennette İmran kızı Meryem ve Müzâhim kızı Asiye ile nikâhladı.” (İ. Sünni).sayın hocam böyle bir hadis var mı varsa derecesi ne bir de bu i.Sünni.
Bu insanlar içerisinde ismi doğrudan zikredilen tek hanım, Hazret-i Meryem'dir. Cenâb-ı Hak, Kur'an-ı Kerîm'de mü'min veya kâfir çeşitli insanların isimlerini zikreder. Bu insanlar içerisinde ismi doğrudan zikredilen tek hanım, Hazret-i Meryem'dir.
Vahiy meleği peygamberler dışında kimseye gönderilmediğine göre Hz. Meryem'in peygamberliğinden de şüphe edilmez. Hz. Havva annemiz başta olmak üzere çok sayıda kadın peygamber olduğu da bilinmektedir.
Bir gün Peygamber Efendimiz (s.a.v) elindeki hurma dalıyla toprağın üzerine dört çizgi çekiyor. Bu işaretleri anlamayan sahabeye “Bu cennet kadınlarının sultanlarının rumuzudur. Bunlar Asiye, Meryem, Hatice ve Fatıma`dır.” diyor.
' uyarısında bulunan Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, 'Sanem, Bekir, Aleyna, Kezban, Kayra, Rümeysa, Samed, Melis, Jülide, Resul, Gülsüm, Nebi, Bade' gibi isimlerin çocuklara konulmasının dinen sakıncalı ve anlamsız olduğunu açıkladı. Yrd. Doç. Dr.
Cennet kadınlarını ve onların güzelliğini ifade eden bir tabir. Bütün dinî inanışlara göre müminlerin ölümden veya kıyametin kopmasından sonra sonsuz mutluluk içinde yaşayacakları yer. Cennet ehlinin hizmetiyle görevlendirilen gençler anlamında bir Kur'an terimi.
Bu çocukların isimleri doğum sırasına göre; Kasım, Zeynep, Rukiyye, Ümmü Gülsüm, Fatıma ve Abdullah'tır. Resul-ü Ekrem'in Hz. Mariye'den (r.a.) ise yalnızca bir çocuğu olmuştur ve ismi de İbrahim'dir. Peygamberimiz Hz.
Karabük'te yaşayan Rumeysa Gelgi, 'Dünyanın un uzun boylu kadını' olarak 'Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 2 metre 15 santim uzunluğunda olan Gelgi, Weaver Sendromu nedeniyle henüz 9 yaşındayken 2 metreden uzundu.
Kütüb-i Sitte'den Tirmizî ve İbn Mâce'nin rivayet etmiş olduğu bir hadiste Hz. Peygamber (asm), torunları Hasan ve Hüseyin Radiyallahü anhümânın cennet gençlerinin efendisi olduklarını bildirmektedir.
el Cevab: Evlilik hem kaderdir hem de tercihtir. Tercih ile kader çelişmezler. Mükellef bireylerin tercihleri kendilerine verilen seçme hürriyeti ile olur.
Dört kadınla evlenme konusu, illa dört tane eş olacak anlamında değildir. Esas olan bir kadınla evlenmektir. Ancak gerekli olması durumunda, bütün şartlara da uymak kaydıyla, iki kadın veya üç kadın veya dört kadınla evlenilebileceğine izin verildiğini göstermektedir.
Peygamberimiz (sav)'e: “İnsanların en hayırlısı kimdir ey Allah'ın Rasûlü? diye sorulduğunda, “Ömrü uzun, ameli güzel olandır” şeklinde cevap vermişlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri