Kafirun Suresi kötülüklerden korunmak amacı ile Allah'a sığınmak için okunan surelerden biridir. Maddi ve manevi açıdan güçlenmek isteyen Müslümanların bu sureyi düzenli olarak okuması gerekmektedir.
Kafirun suresini her gün okumayı kendine adet edinen kişinin manevi mertebesi artarak imanı kuvvetlenmektedir. Kafirun suresinin okunmasındaki sırları arasında kişiyi iman noktasında görünür ve görünmez şirkten korumasıdır. Allahu Tealanın iman için en önemli kıldığı konu Tevhid inancı ve şirkten kaçmak olmaktadır.
Kim herhangi bir gecede Kafirun suresini okursa, çok güzel ve hayırlı bir iş yapmış olur. Kafirun suresini, İhlas, Felak ve Nas sureleri ile birlikte okuyanın rızkı artar, hali düzelir. Her türlü kötülükten korunmak için ve sıkıntılardan kurtulmak isteyen kişi, Kafirun, İhlas, Felak ve Nas surelerini okusun.
Her gün 3 kere okuyan belalardan ve şeytanın şerrinden korunur. Her gün okumak, ölüm anında küfre düşmeyi engeller. Çocuklarınıza yatarken Kafirun suresini okutunuz. Okurlarsa, gece onlara hiçbir şey arız olmaz.
Namazlarımızı kılarken öğle namazının sünnetinde, ikindi namazının sünnetinde, yatsı namazının sünnetinde Kafirun suresini okuyabiliriz. Ayrıca vitir namazımızın 1.Rekatında Kafirun süresi okunabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Kıyamet gününü ve ölümü hatırlamak için okunur. Kafirun suresi şeytanın verdiği vesveseleri insanın gönlünden uzaklaştırır ve mümin kulların imanını tazeler. Bu nedenle sabah ve yatsı namazından sonra 99 kere Kafirun Suresi okunabilir. Allah'tan bağışlanma dilenmek için okunur.
Kafirun suresini kişi abdestsiz olarak ancak ezber etmişse okuyabilir. Kur'an-ı kerimi açarak, eline alarak, bakarak abdestsiz olarak okunamaz. Fakat ezberlenmişse sabah akşam sürekli okunması sırlarına erişebilmek açısından önemlidir.
Kafirun Suresi Konusu ve Hikayesi Hakkında
Kafirun Suresinde anlatılan Hz. Peygamberin müşriklerin taptığına tapmayacağı onların da Peygamberin taptıklarına tapmayacaklarıdır. Yani burada müminlerin sadece bir Allah' a kulluk etmeleri gerektiği vurgulanmaktadır. Allah' a ortak koşulamayacağı anlatılmaktadır.
Kâfirûn Sûresinin Fazileti
Peygamber'in namazlarda sıkça okuduğu sûreler arasında yer alır. Onun sabah ve akşam namazlarının sünnetlerinde, tavaf namazında ve vitir namazından sonra oturarak kıldığı iki rek'atlık namazda İhlâs ve Kâfirûn sûrelerini okuduğu rivayet edilmiştir (Müslim, “Ṣalâtü'l-müsâfirîn”, 98).
Kafirun Suresini Okumanın Faydaları
Gece ve gündüz şirke düşmemek için Kafirun suresini okumak faydalıdır. Kafirun suresini okumaya devam eden kimseler şirke düşmekten korunurlar. Manevi açıdan oldukça değerli olan kafirun suresini özellikle gece okumaya devam edenlerin rızkı açılır, berekete kavuşur.
Bunlardan bir tanesi sık sık tekrar etmektir. İlk ayeti en az üç defa tekrar ettikten sonra ikinci ayete geçilir. Bu ayet de üç kez tekrarlandıktan sonra ilk ayet ile birlikte okunarak yeniden tekrar edilir. Bu şekilde yapılan tekrarlar ezberlemeyi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.
İhlas suresinin faziletleri arasında kısa bir sure olmasının yanında kolay ezberlenebilen ve her türlü istek ve dilek için okunabilen bir suredir. İhlas suresi her gün okuyan kişinin kaza ve belalardan muhafaza olmak başta birçok sıkıntı ve kederini yok etmeye vesile olmaktadır.
- Suyuti'nin tefsirindeki rivayet şöyledir: “Kim onu (İhlas suresini) 12 defa okursa, cennette kendisine 12 köşk bina edilir / verilir.” (bk. ed-Durru'l-Mensur, 8/676).
Yoksa şeriatın zahirine göre, Kafirun suresini okumayan veya kuşluk namazını kılmayan kimseye münafık denilemez ve kafir olduğu söylenemez. (bk. Münavi, Feyzu'l-Kadir, a.g.y). Zira, münafık en alçak kafirdir.
Kevser Suresi, hemen her derde deva ve her sıkıntıya çözüm olabilecek bir suredir. Sureyi gün içerisinde Allah'ın sevgisini kazanmak ve sevap kazanmak içinde okumak gerekir. Ayrıca kötülüklerden ve düşmanların şerrinden korunmak için okunabilir. Bir diğer fazileti de bereket ve bolluk getirmesidir.
Bilâl'in (r.a.), namaz kılarken bir sûreden diğerine atladığını duyduğunda, ona, “Sûreleri olduğu gibi oku” (İbn Ebî Şeybe, el-Musannef, 2/264 [8818], 6/151 [30259]) buyurmuştur. Sonuç olarak, namazda sûre ve âyetlerin tertibine riâyet edilmemesi tenzîhen mekruhtur.
Sabah namazından sonra Yasin suresini, öğleden sonra Fetih suresini, ikindiden sonra Amme suresini, akşam namazından sonra Vakia suresini, yatsıdan sonra Mülk, Rahman ve Secde surelerini okurdu.
Ayakta, oturarak veya yatarak Allah'ı anmakta, dua edilmesinde bir sakınca yoktur.
Nitekim bu hususun daha sonra nâzil olan bazı Mekkî sûrelerde de tekrarlandığı görülür (meselâ bk. Yûnus 10/41, 104). Kâfirûn sûresi Hz. Peygamber'in namazlarda sıkça okuduğu sûreler arasında yer alır.
Mekke'de indiğine inanılır. Sure ismini ilk ayetinde geçen ve kafirler anlamına gelen “Kâfirûn” kelimesinden alır.
KUR'AN-I KERİM | 603. Sayfa | Kâfirûn Sûresi.
İhlas suresi eğer ezberden okunacak ise kişilerin namaz abdesti almasına gerek yoktur. Ancak bu sureler Kur'an'dan okunacaksa kişinin abdest alması gerekmektedir. Gusül abdesti olmayan kişilerin sureleri ezberden de okuması doğru değildir.
Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarda yer alan Kur'ân metinleri ve kayıtları, bizatihi Mushaf hükmünde değildir. Bu nedenle içinde Kur'ân yüklü olan bu tür cihazlara abdestsiz olarak dokunulabilir ve bu şekilde Kur'ân-ı Kerîm okunabilir.
Ezberden okumak da bir sakınca yoktur. Ancak abdestsiz Muhsaf-ı Şerif'e dokunmak caiz değildir. Fakat tabletlerde, bilgisayarlarda ve telefonlar bizim maaruf olan bildiğimizm mushaf olmadığı için Kur'an-ı Kerim okurken elimizde cep telefonu varsa buna dokunabilriiz. Burada bir sakınca yoktur.
İhlas suresi gün içerisinde okumanı bir sayısı bulunmamakla beraber İhlas suresini günde 10 kez okuyan kişilerin cennette bir köşk sahibi olacağı bildirilmektedir. İhlas suresini günde 50 kez okuyan kişi için 50 yıllık günahının affolunacağı bildirilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri