1) Bir pamuğu kalıcı oje sökücü ile ıslatın ve tırnağınıza yerleştirin. (Bir diğer yöntem direkt oje sökücüyü kendi fırçası yardımıyla ojenizin en üst katmanına sürüp çözünmesini bekleyin.) 2) Pamuğu tırnağınızın üzerinde birkaç dakika bekletin. 3) Ojenin çözündüğünü gördüğünüzde, pamuğu nazikçe tırnaktan çekin.
Folyo yöntemi: Tırnaklarınızı aseton ile ıslatın ve birer parça asetone batırılmış pamuklu topu her tırnağınıza koyun. Her bir tırnağınızı birer parça alüminyum folyo ile sarın ve 10-15 dakika bekleyin. Sonra folyoları çıkarın ve tırnaklarınızı oje çıkarıcı ile ovalayın.
Kütiküle besleyici krem veya vazelin sürüyoruz. Ve pamuk remover veya aseton ile ıslatıp tırnağa yerleştiriyoruz. Folyonun parlak tarafı ile tırnağımızı sarıyoruz ve 10 dakika bekliyoruz . 10 dakika geçti tek tek folyoyu çıkarıp çubuk yardımı ile malzemeyi yukarıdan aşağıya doğru dikkatlice kazıyoruz.
Uygulama Süresi. Kalıcı ojenin uygulanma süresi de tırnak sağlığı için önemlidir. Uygulama süresi, tırnakların hava almasını önleyerek tırnak plakasının daha fazla zayıflamasına neden olabilir. Ayrıca, kalıcı ojenin çıkarılması da tırnaklar için zararlı olabilir.
Asetonla Çıkarılabilir Mi? Kalıcı oje'yi asetonla çıkarmanız malesef olası değildir. Tırnağınıza herhangi bir zarar gelmemesi için, özel solisyonlarda 10 dakika kadar bekletilerek soyma işlemi yapılması gerekmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
Kadınların çoğu oje sürmeyi çok sever. Tırnaklarımızın bakımlı ve güzel durmasını sağlayan da aslında bu oluyor. Fakat sürülen ojeler çok kalıcı olmayıp, bir süre sonra kendiliğinden çıkıp bozuluyor.
Diğer ojelerden farklı br formüle sahip olan kalıcı oje, uygulama sırasında farklı işlemlerden geçer ve bu yüzden aseton ile çıkarılamaz. Bu nedenle ilk olarak tırnaklarınızdaki ojeyi hafifçe ve nazikçe törpüleyin.
Kalıcı oje işlemi tamamlandığında ise tırnaklar neredeyse 4 hafta boyunca sağlıklı ve bakımlı bir görünüme sahip oluyor. Siz de kalıcı oje seti ve kalıcı tırnak aksesuarlarını deneyimlemek isterseniz ihtiyacınız olan tüm ürünleri Trendyol'dan kolay ve hızlı bir şekilde sipariş verebilirsiniz.
Kalıcı oje uygulaması da bu değişimlerden biridir. Çünkü Kalıcı Oje Abdest almaya engel değildir. Yani tırnak yüzeyinin hava ve su ile temasını önlemez. Kalıcı oje sürüldüğünde mikro kanallar sayesinde abdest esnasında tırnakların ıslanmasını sağlar.
Kalıcı ojenin tepki alan noktalarından biri bu kurutma işlemi sırasında kullanılan ultraviyole lambasıdır. Ultraviyole ışınların hücresel hasara yol açabilir ve yaşlanmayı hızlandırıcı etkileri olabilir. Bu durum uzun süre boyunca kalıcı oje yaptıran kişilerin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.
Ilık su dolu bir kap içine sıvı sabun ekleyin ve tırnaklarınızı bu suyun içinde 5 dakika tutun. Ardından yumuşayan tırnaklarınızı limonla ovalayarak ojeleri çıkarın. Diş macunu da yeri geldiğinde aseton yerine geçebiliyor.
ITRİ Kalıcı Oje Çıkarıcı Aseton 1000 Ml.
1) Bir pamuğu kalıcı oje sökücü ile ıslatın ve tırnağınıza yerleştirin. (Bir diğer yöntem direkt oje sökücüyü kendi fırçası yardımıyla ojenizin en üst katmanına sürüp çözünmesini bekleyin.) 2) Pamuğu tırnağınızın üzerinde birkaç dakika bekletin. 3) Ojenin çözündüğünü gördüğünüzde, pamuğu nazikçe tırnaktan çekin.
ÜZERİNE OJE SÜRÜLEBİLİR
Aseton hiçbir şekilde kalıcı ojenize zarar vermiyor çünkü.
Kalıcı ojeyi çıkardıktan sonra hassaslaşan tırnak dibindeki etlerinizin görüntüsü rahatsız ediyorsa koparmak ya da kesmek yerine diplere doğru itmeyi deneyebilirsiniz. Bu sayede uzayan tırnaklarınız diplerden zarar görmez.
Kalıcı ojeyi asetonla çıkarmak
Aseton ile kalıcı ojeyi çıkarmak için öncelikle kalıcı ojenin en üstteki top katı yani ojeye parlaklık veren katı törpülemek gerekmektedir.
Abdest ihtiyacı oluşuncaya kadar ojeli durmanız da bir beis olmaz. Sonrasında abdestin olabilmesi için ojeyi temizlemeniz gerekir. Başka yolu yok. Yani; Oje tabaka teşkil ettiğinden,ojeliyken abdest olmaz.
Helal oje, adı üzerinde helal sertifikalı bir ürün; tamamen sağlıklı maddelerden üretilmiş. Ekstra olarak da argan yağı, B5 ve C vitamini içeriyor.
Fakat isteğe bağlı olarak vücuda sürülen ya da yapıştırılan ve suyun bedenle temasına engel olan boya, oje, ruj gibi maddeler, bu ruhsatın dışındadır. Böyle maddeler suyun bedenle temasına engel olursa abdest ve gusle de engel olurlar. Bunların abdest veya gusülden önce giderilmesi gerekir.
KALICI OJE KİMLERE UYGULANMAZ? Kalıcı oje yalnızca sağlıklı tırnaklara uygulanır. Hem el, hem ayağa uygulanabilen kalıcı oje sedef, mantar gibi tırnak problemleri olanlara uygulanmamaktadır.
Kalıcı oje aslında protez tırnak yapımında kullanılan jelin inceltilmiş ve renklendirilmiş halidir. Ortalama 3-4 hafta kalıcılığı ile rahat bir kullanım sağlar. Ayrıca tırnak üzerinde bir katman oluşturması sebebi ile tırnakları dış etkenlerden korur, çabuk kırılmasını da engeller.
Kalıcı oje (jel oje veya shellac olarak da adlandırılır), genellikle üç kat olarak uygulanır: baz kat, renk katı ve üst kat. İşte bu katların ne işe yaradığı ve nasıl uygulandığı hakkında daha fazla bilgi: Baz Kat (Base Coat): İlk olarak, tırnak yüzeyine kalıcı oje uygulamadan önce baz kat (base coat) sürülür.
Kolonya Kullanın
Tırnaklarınızı 5 dakika kadar kolonya içerisinde bekletin. Kolonya sayesinde yumuşayan ojelerinizi çıkarmak için pamuk yardımıyla tırnaklarınızı güçlü bir şekilde silin. Daha sonra kolonyanın kurutucu etkisini yok etmek için tırnaklarınıza nemlendirici sürerek işlemi sonlandırın.
Hele ki ojelerin kalıcılığı düşünülürse sürekli olarak temizlenip yenilenmesi gerekir. Çünkü gün içinde el yıkarken, temizlik yaparken veya duş alırken, denize ve havuza girerken ojeler soyulur ve çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri