Alıç sirkesi C vitamini ve fenolik içeriği ile bağışıklık sisteminin güçlendirir. Grip, nezle ya da alerjik semptomların kolay atlatılmasına yardımcı olup, vücut direncini yükseltir. Kalp ritmini düzenlemeye yardım eder.
Elma sirkesi kan basıncını ve kötü kolesterolü düşürür
Elma sirkesi tüketmek kan basıncını düzenlemek ve kötü kolesterol seviyelerini düşürmek için de yardımcı olabilir.
Elma sirkesi kan basıncını düzenleyerek kalbin daha sağlıklı ve güçlü kalmasına yardımcı olur. Kan basıncını düşürmek için magnezyum ve potasyum alımını arttırmak, lifli gıda tüketmek, tuz ve işlenmiş gıdaları beslenme rutininden çıkarmak da elma sirkesinin etkisinin daha net bir şekilde ortaya çıkmasında etkilidir.
Elma sirkesi, doğal sağlık için tercih edilen en popüler sirke türüdür. Birçoğu bilimsel kanıtlarla desteklenen çok sayıda faydası vardır.
Üzüm sirkesi dolgunluk hislerini artırır ve açlık hormonlarının salınımını engeller. Bu da kilo vermek isteyen kişiler için çok faydalıdır. Üzüm sirkesi içerdikleri sayesinde kalp hastalığı riskini azaltır. Kan şekeri seviyesini korumak için yardım eder.
İlgili 17 soru bulundu
Üzüm Sirkesi ile Elma Sirkesi Arasındaki Farklar
Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken; üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken; elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
Sirkeli su içmenin çeşitli faydaları olduğu görüşü oldukça yaygın. Sirkeli su içmenin kilo vermeye yardımcı olduğu, kolesterolü azalttığı, kan şekeri seviyesini düşürdüğü ve diyabet semptomlarını iyileştirdiği kabul ediliyor.
Alıç sirkesinin kalbe faydaları arasında kan dolaşımını hızlandırma, kalp kaslarını güçlendirme, damar genişletme ve damar açılmasına yardımcı olma sayılır ancak ürün tedavi amaçlı değil, düzenli tedaviye ek olarak kullanılabilir. Yüksek tansiyonu kısa sürede dengeleme etkisi bilinir.
Kalp ritmini düzenlemeye yardım eder. Antioksidan özelliği sayesinde oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olup, buna bağlı kronik hastalıkları engellenmeye destekcidir. Kötü huylu kolestrol (LDL) ve kanda yüksek trigliserit seviyesini azaltıp, karaciğer yağlanmasının önüne geçilmesinde yardımcıdır.
Hazımsızlığı giderir. Aritmi ve taşikardi gibi kalp ritim bozukluklarının oluşmasını önler. Demirin emilimini artırır. Soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklara karşı korur.
Pek çok faydası bulunan elma sirkesinin kalp hastalıklarına karşı da koruyucu işlevi vardır. Kalpteki kolesterolü düşürerek damar hastalıklarının önüne geçer. Kısacası evet, elma sirkesi tıkalı damarların açılmasına yardımcı olur, damarları rahatlatıp gevşetir.
Bağırsak ve mide rahatsızlıklarının önüne geçer. Kabızlık problemi yaşayanlar düzenli tükettiklerinde kabızlık problemlerinden kurtulurlar. Kalp sağlığı açısından oldukça faydalıdır.
Elma sirkesinin yüze faydaları tüm cilt tiplerinde geçerlidir. Hem yağlı cilde hem de kuru cilde sahip kişiler elma sirkesinin şifasından faydalanabilir. Cildin normal pH dengesine ulaşmasını sağlayan elma sirkesi, sivilce tedavisi yerine değil, destek olarak kullanılabilir.
Kan Şekeri Seviyesini Düşürmeye Yardımcı Olabilir
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
Elma sirkesi tüketimi, sağlığa faydaları açısından tüketilmesi oldukça tercih edilen bir ürün olarak ifade edilebilir. Sabahları kahvaltıdan önce ve geceleri yatmadan önce olmak üzere günde iki kere elma sirkesi tüketilmesi önerilmektedir.
Kalp damarı tıkanıklığı iki yöntemle açılır. Birinci yöntem pıhtı eritici ilaçların damar yoluyla verilmesi. Başarı şansı düşük olduğu için, acil anjiyo laboratuvarı ve ekibinin olmadığı durumlarda yapılır. İkinci ve etkin yöntem ise tıkanan damarın acil kalp anjiyosuyla belirlenip anjiyoplasti ve stentle açılması.
Bol miktarda lif içeren meyve ve sebzeler de damarları korumak için önemli besin kaynaklarındandır. Özellikle brokoli, ıspanak, lahana, havuç ve turpgiller gibi sebzeler, antioksidanlar ve flavonoidler açısından zengindir ve kan basıncını düşürerek damarlardaki tıkanıklık riskini azaltır.
Üzüm sirkesi içmek zayıflatır, üzüm sirkesi içmek ateşi düşürür, üzüm sirkesi içmek kilo vermeye yardımcı olur, üzüm sirkesi içmek metabolizmayı hızlandırır, üzüm sirkesi içmek dişleri beyazlatır vb. halk arasında uygulanan ve olumlu sonuç alınan pek çok sonuç ile karşılaşmanız mümkündür.
Aşırı derecede sirkeli su tüketenlerde bir süre sonra alerjik reaksiyonlar gözlemlenebilir. Ayrıca mide rahatsızlığı olanlar gastrit ve reflü gibi hastalıklara sahip olanlar bir hekime danışmadan sirkeli su tüketmekten kaçınmalıdır. Sirkeli suyun aşırı tüketilmesi mide rahatsızlıklarını kötü etkileyebilir.
Tıpkı sirke gibi sirkeli suyun faydalarının da bulunduğu pek çok kişi tarafından biliniyor. Bunun sebepleri arasında sirkenin açlık hissini geciktirme ve uzun süre tokluk hissi sağlama gibi etkileri yer alıyor. Aynı zamanda sirkenin kilo vermek isteyen kişiler tarafından özellikle tercih edildiği de biliniyor.
Elma sirkesi aç karnına içildiği zaman uzun süre boyunca tokluk hissi vereceğinden dolayı aç karnına içilmesi daha uygundur. Uzun süre tokluk hissi verdiği için elma sirkesi diyet listelerinde de tercih edilir. Ayrıca elma sirkesi tokluk hissi vermesinden dolayı kan şekerinin düşmesini de önlemiş olur.
Üzüm sirkesi içerisinde yer alan yüksek asetik asit sayesinde kalp ve tansiyon hastalığı için risk faktörleri oluşturmaz. Bu bakımdan tansiyon ve kalp rahatsızlığı yaşayan kişilere tavsiye edilir.
Sirkeyi sabah aç karnına içen de, yatmadan önce vücudu toksinlerden arındırmak için hazırlayan da bulunuyor. Her biri birbirinden şifalı, etkili ve leziz sirkeli içecek tarifleri metabolizma hızını ve vücudun yağ yakma kapasitesini arttırarak etki gösteriyor.
Üzüm sirkesi, dolgunluk hislerini artırır ve açlık hissini geciktirerek kilo kaybını destekler. Üzüm sirkesindeki polifenol seviyesi ve yüksek asetik asit kalp hastalığı için risk faktörleri olabilecek toplam kan basıncı, kolesterol ve trigliseritlerin düşürülmesine de yardımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri