Kapalıçarşı, İstanbul kentinin merkezinde Beyazıt, Nuruosmaniye ve Mercan semtlerinin ortasında yer alan dünyanın en büyük çarşısı ve en eski kapalı çarşılarından biri.
Kapalıçarşı İstanbul'un merkezinde Fatih ilçesinin Beyazıt ve Nuruosmaniye semtlerinin arasında yer alır.
Kısaca Mısır Çarşısını tanıtmak isteriz: Mısır Çarşısı, Eminönü`nde Yeni Camii`nin arkasında ve Çiçek Pazarı`nın yanındadır. İstanbul`un en eski kapalı çarşılarından olan Mısır Çarşısı, aslında Yeni Cami'nin yapılışı sırasında bu camiye gelir getirmek amacıyla inşa ettirilmiştir.
Fatih bölgesinde bulunan Kapalı Çarşı konumuna en yakın metro durağı hangisidir? Fatih Kapalı Çarşı konumuna en yakın metro durağı Vezneciler.
Tarihteki adı Çarşu-yı Kebir (Büyük Çarşı) olan Kapalıçarşı'nın çekirdeğini oluşturan ve Bizans dönemine ait olduğu düşünülen ilk bedesten “İç Bedesten, yani Cevahir Bedesteni (Bedesten-i Atik)”, Ayasofya'ya gelir getirmek amacıyla 1460 yılında inşa edilmiştir.
İlgili 28 soru bulundu
Kapalıçarşı, İstanbul kentinin merkezinde Beyazıt, Nuruosmaniye ve Mercan semtlerinin ortasında yer alan dünyanın en büyük çarşısı ve en eski kapalı çarşılarından biri.
Zamanla tüm bölgenin en önemli ticari merkezi haline gelen, İstanbul'un en zengin esnaflarına ev sahipliği yapan, dünyanın her yerinden gelen mücevherlerin ve kıymetli takıların ticaretinin yapıldığı Kapalıçarşı, bu yıllarda bir banka ve finans merkezi gibi de hizmet vermiştir.
Marmaray - Sirkeci İstasyonu'nun Vilayet Kapısı çıkışından Cağaloğlu, Kapalı Çarşı ve Sultanahmet yönlerine ulaşabilirsiniz. | Facebook.
Kapalıçarşı'yı ziyaret etmek isteyenler için farklı ulaşım yolları bulunmaktadır. Kabataş – Bağcılar tramvay hattını kullanarak Beyazıt durağında indiğinizde karşı caddede Kapalıçarşı'nın girişine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra Beyazıt'a direkt olan giden otobüsleri de kullanabilirsiniz.
Giriş: Kapalıçarşı pazar günleri ve dini bayramların ilk günü hariç her gün 08:30 - 19:00 saatleri arasında açıktır.
İstanbul'un en eski kapalı çarşılarından biridir. Aktarlarıyla meşhur bu çarşıda hâlen tabii ilaçlar, baharat, çiçek tohumları, nadir bitki kök ve kabukları gibi eski geleneğine uygun ürünlerin yanı sıra; kuruyemiş, şarküteri ürünleri, değişik gıda maddeleri satılmaktadır. Mısır Çarşısı pazar günleri de açıktır.
Paylaş : Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilen Kapalı Çarşı, üzeri dam ve kubbelerle örtülü dükkanların çevrelendiği tarihi bir alışveriş meydanıdır. Tarihteki adı “Çarşu-yı Kebir” olan büyük alanın çekirdeğini iki bedesten oluşturur.
İstanbul Eminönü ilçesi, 384 adada yer alan Mısır Çarşısı, Yeni Cami Külliyesinin içerisinde olup; Tahmis ve Çiçek Pazarı sokakları ile Yeni Camii caddesi boyunca devam etmektedir.
İstanbul'daki ticari hayatın kalbinin attığı bu büyük çarşının kapısında “(helâl rızık için) çalışıp çabalayanı Allah sever” mealindeki ibarenin tercih edilmiş olması elbette son derece münasiptir.
Kapalıçarşı, tarih boyunca halı, altın, antika gibi değerli eşyaların müzayedeyle satıldığı ünlü bir pazar yeriyken, günümüzde turistlere yönelik imitasyon saatler, çantalar, giysiler, aksesuarlar, baharatlar ve lokumlar gibi ürünlerin satıldığı bir merkeze dönüşmüştür.
Eski İstanbul un Bayezit semtinde bulunan kapalıçarşı yaklaşık 500 yıllıktır.İçinde 1 m2 den 200m2 ye kadar yaklaşık 3000 dükkan bulunmaktadır.Ağırlıklı olarak kuyumcular bulunmaktadır. Alışveriş ederken çok iyi pazarlık edilmelidir.
Metro hattı İstanbul'un pek çok yerinden geçen bir toplu taşımadır. İstanbul'daki metro hatlarında direkt Eminönü'ne giden bir metro istasyonu bulunmamaktadır. Fakat Yenikapı - Hacıosman - Taksim metro hattı olan M2 metrosu ile İstanbul Üniversitesi Vezneciler durağında inerek Eminönü'ne ulaşım sağlanabilir.
METROBÜS İLE EMİNÖNÜ'NE ULAŞIM
Metrobüs ile Eminönü'ne gitmek için bir metrobüse binip Zeytinburnu durağında inmeniz gerekmektedir. Ardından Eminönü'nden geçen T1 Bağcılar Kabataş hattına geçiş yaparak Eminönü durağında inmek yeterli olacaktır.
Marmaray ile Kadıköy'e Ulaşım
Marmaray aracılığıyla Kadıköy'e gitmek istiyorsan Marmaray'ın herhangi bir durağından binebilir, Ayrılık Çeşmesi durağında inebilirsin. Ayrılık Çeşmesi durağından Kadıköy- Kartal metrosuna bindikten sonra bir diğer durakta inerek Kadıköy'e ulaşım sağlayabilirsiniz.
Marmaray durakları Halkalı İstasyonu, Mustafa Kemal, Küçükçekmece, Menekşe, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy, Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme, Yenikapı ve Sirkeci'den oluşuyor.
Marmaray Tüneli, Türkiye'nin İstanbul şehrinde, İstanbul Boğazı'nın altında yer alan demiryolu tünelidir. Avrupa yakasındaki Kazlıçeşme ile Anadolu yakasındaki Ayrılıkçeşme'yi birbirine bağlar.
Türkiye'nin ve dünyanın en önemli projelerinden birisi olan Marmaray, İstanbul ve Kocaeli illerinde hizmet veren bir banliyö tren sistemidir. Marmaray durakları toplam 43 istasyondan oluşurken ilk durak Gebze, son durak ise Halkalı'dır.
Kapalıçarşı'da dört sene önce yaklaşık 1000 kuyumcu olduğunu kaydeden Fırat, bu rakamın bugün 800'e gerilediğini Kapalıçarşı içindeki işyeri karmasının ise 150 halıcı, 75 tekstil, 70 derici, 280 gıda, 2 bin hediyelik dükkânı şeklinde olduğunu aktardı.
İçerisinde 4 binden fazla işyeri bulunduran Kapalı Çarşı her gün sabah saat 08:30 da açılıp, 19:00'da kapanıyor.
Kapalı Çarşı'nın Yarısı Celal Şengör'ündür. - YouTube.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri