C: Karanfil çiçeği kendi içinde farklı anlamları sembolize etmektedir. Beyaz karanfil saflığı, masumiyeti ve şansı simgeler. Pembe karanfil minnettarlığı ve kadının sevgisini sembolize eder. Kırmızı karanfil ise aşkın ve romantizmin simgesidir.
Karanfil Çiçeğinin Anlamı
Pembe renkli karanfiller, masumiyeti ve sevgiyi temsil eder. Duygusallığı da temsil eden pembe karanfil, duygusal kişilere gönderilebilir. Kırmızı karanfil ise aşkı ifade eder. Sevilen birine karşı verilen kırmızı karanfiller, aşkın en güzel halini temsil etmektedir.
Kırmızı karanfil en sık tercih edilen karanfil rengidir. Aşkı ve sıcaklığı ifade eder. Ayrıca bazı kaynaklarda kaybın arkasındaki özlemi de ifade ettiği söylenir. Fakat birine kırmızı karanfil veriyorsanız bu aşkı temsil eder.
Bu nedenle, karanfil çiçekleri hediye olarak verildiğinde oldukça anlamlı ve değerli kabul edilir. Karanfil çiçekleri, özellikle anneler gününde sıklıkla tercih edilir.
Argocu, tüm bunların yanı sıra kendi ilhamıyla ürettiği 'pantolon balığı' deyimiyle de erkek cinsel organını anlatıyor.Argoda, kadın cinsel organı ise ağırlıklı olarak bitki isimleriyle simgeleniyor: Gül, karanfil, badem, dilli badem, fıstık, incir, enginar, şalgam, şeftali, karpuz dilimi.
İlgili 19 soru bulundu
Karanfilin Anlamı
Beyaz, kırmızı, pembe gibi renkleri bulunan karanfilin duygusallığı, aşkı ve sevgiyi simgelediği bilinmektedir. Yeri geldiğinden sevgiliye yeri geldiğinde özlediğimiz bir kişiye verebileceğimiz karanfil çiçeği günümüzde mezarlık ziyaretlerinde sıkça kullanılmaktadır.
Karanfilin Faydaları
Diş ağrılarıyla mücadelede kullanılan karanfil yağı, ağrıyı hafifletici özelliği ile bilinir. Aynı zamanda sindirim sistemini rahatlatarak mide problemlerine iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendiren karanfil, soğuk algınlığı ve gribe karşı da etkili bir koruma sağlar.
Otsu ve çok yıllık bir çiçektir. Kokusu yoğun olan karanfil çiçekleri genellikle ılıman havaları sevmektedir. Boyları 20 ile 40 cm arasında değişir.
İsa çarmıha gerilirken ağlar ve gözyaşının düştüğü toprakta karanfiller biter. O gün bu gündür; kırmızı karanfil, masum insanların dökülen kanını temsil etmek için kullanılır.
Gelinin düğün günü güzel kokması için boynundan kalça hizasına ka- dar takılan karanfil kolyenin ucuna da yarımlık altın takılır, karanfil aralarına da inciler konulurdu. Fotoğraf 26: Pullu yağlık ve damat poçusu “Pullu yağlık” gelin kızın yavuklusuna (nişanlısına) kendi eliyle işlediği mendildir.
GÜL (KIRMIZI): "Seni seviyorum; ihtirasla bağlıyım sana!" KAKTÜS İçtenlik; "Aşkımız için zorluklara katlanmalıyız!" HANIMELİ: "Sana olan bağlılığım sonsuza kadar sürecek."
Lavinia çiçeği, dünya üzerindeki pek çok ülkede ölüm çiçeği olarak bilinmektedir. Bu sebeple lavinia çiçeği ölümü çağrıştıran bir çiçek olarak nitelendirilmektedir. Lavinia çiçeğinin bir hayli merak uyandıran Latince adı "Knautia arvensis" olup uyuz çiçeği yahut misk çiçeği olarak da bilinen bir çiçek türüdür.
Sarı Kasımpatı
Sevgi, masumiyet ve karşılıksız sevgiyi temsil eder.
Daha çok kırsal kesimde yaşayan vatandaşların kullandığı 'Karanfil Kolye'nin gelinleri nazardan koruduğuna inanılıyor. Kokusuyla da dikkat çeken kolyeye yaz aylarında gelin olan kızlar daha çok talep gösteriyor.
Karanfil, tatlı, reçel, ev yapımı meyve suları ve kompostolarda baharat olarak kullanılıyor. Karanfil tomurcukları bitkisel çaylara ekleniyor. Toz haline getirilip ise diş ağrısı olmak üzere pek çok ağrının tedavisinde de kullanılıyor.
Çok güçlü, karakteristik bir kokuya sahip karanfil ağacı çiçeğinin tomucuklarından elde edilen yağlarla üretilen Karanfil Tütsü tütsülediği ortamdaki kişilerin duyularını açarak konsantrasyonu yükseltmeye yardımcı olur ayrıca uzak doğu alternatif tıbbında binlerce yıldır diş ve baş ağrısı çeken kişilerin acılarını ...
Enerji Verir
Karanfil; A, K ve E vitaminleri bakımından zengin bir bitki olduğundan gün içerisinde ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayabilecek bir güce de sahiptir. Siz de gün içerisinde yeterli miktarda karanfilli su içerek daha enerjik olabilir, günü daha kolay tamamlayabilirsiniz.
Sarı karanfil: Sıcaklık ve sevgi anlamını ifade eder. Nadir bulunan bir renktir. Buket ve aranjmanlara hoş bir görüntü katar.
Karanfil tercihe göre bahçede veya evin içerisinde yetiştirilebilen çok yönlü bir çiçektir. Genellikle açık, güneşli ortamı sever. Bundan ötürü özellikle evde yetiştiriliyorsa günde minimum 5 saat açık havayla teması sağlayarak güneş ışınlarından beslenmesi sağlanmalıdır.
Karanfil çiçeği, açık ve bol güneşli alanları sever. Bu yüzden güneş alan bir ortama konumlandırılmalıdır. Yeterince ışık almazsa, gelişimi yavaşlar. Evde baktığınız karanfilleri, yaz aylarında belli saatlerde gölge bir alana almaya özen gösterin.
Her mevsim sera ortamında üretilebilen karanfilleri evinizde ya da bahçenizde yetiştirmek istiyorsanız yaz mevsiminin bitmesini beklemeniz önerilir.
Karanfil tomurcuklarının kullanılması tercih edilmeli
Kurutulmuş “karanfil çiçek tomurcuklarının” miktarını abartmadan kullanılmasının erkeklerde cinsel güç üzerinde olumlu etki gösterirken, ”Karanfil yağı”nın sürekli ve yüksek miktarda kullanılması ters etki yapabilir.
Kırmızı renkli, keskin tatlı bir baharat olan karanfil bazı hassas bünyelerde alerjiye neden olabilir. Karanfil tükettiğinizde kendinizi en azından 24 saat boyunca gözlemleyiniz, cilt veya bağırsak tepkimesi oluşursa bu baharattan uzak durmanızı öneririz. Karanfil 2 yaş altı bebeklere önerilmemektedir.
Karanfil, çay gibi demlenip tatlandırılarak içildiğinde, hafızayı güçlendiriyor, zihni canlandırıp unutkanlığı geçirici etki gösteriyor. Karanfil çayı, kalp çarpıntısına da iyi geliyor. Karanfilin ayrıca, dişleri güçlendirici etkisi de vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri