Su ile karıştırarak: 1 tatlı kaşığı karbonatı 3 tatlı kaşığı su ile karıştırın. Hamur kıvamında bir karışım elde etmeniz gerek. Eğer malzemeler eksik kalırsa azar azar ilave ederek kıvamı yakalayın. Saçlarınızı hafifçe ıslatın ve bu karışımı saç diplerinizden başlayarak uçlarına kadar iyice sürün.
Şampuana ekleyerek: Karbonatın saçta en kolay kullanımı şampuanınıza eklemektir. 1 yemek kaşığı karbonatı günlük olarak kullandığınız şampuanınızın şişesine ekleyin ve iyice karıştırın. Şampuanınızla her zamanki gibi saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
Kabartma tozu saç derisindeki kalıntıları temizler ve saç derisinin nefes almasına yardımcı olur. Bu özelliği ile temiz, yumuşak ve parlak saçlara sahip olmanızı sağlar. Karbonat peeling etkisi ile kuru cildi kafa derisinden uzaklaştırmaya yardımcı olur.
Karbonat saçlarınızın rengini açarken saçlarınızı sertleştirecektir. Bunun önüne geçebilmek için mutlaka Arifoğlu Hindistan Cevizi Yağı sürüp 30 dk beklemeniz, saçınızın ihtiyaç duyduğu bakımı sağlayacaktır.
Karbonat. Diğer bir doğal saç beyazlatma yöntemi ise karbonattır.
İlgili 27 soru bulundu
Saçlarınızı hafifçe ıslatın ve bu karışımı saç diplerinizden başlayarak uçlarına kadar iyice sürün. 5-10 dakika bekledikten sonra suyla durulayın. Bu karbonat maskesi saçlarınızın çabuk yağlanmasının önüne geçecektir. En iyi sonuç için ayda 2-3 defa uygulayın.
Bir kase içerisinde karbonat ile suyu karıştırın ve saçlarınıza uygulayın. Bu yöntemi haftada bir ya da 10 günde bir uygulayarak saçlarınız için kuvvetli bir açma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda karbonat, yapısı itibarıyla saçlarınızı zararlı kimyasallardan arındırmaya da yardımcı olur.
Bu arada çok fazla karbonat kullanmak saça zarar verebiliyor, kepeklenme oluşabiliyor, saç telleri kuruyup hasar görebiliyor. Saç derisinin pH seviyesini dengelemek için bazik karbonatın ardından mutlaka sirke ile durulama öneriliyor…
Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir. Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
2)Karbonat
Beyaz veya yeşil renkli doğal sabunlar da saç boyasını akıtma konusunda oldukça etkilidir. Hatta saçtan çıkması çok çok zor olan siyah boyayı bile akıttığı söylenmektedir.
Cildi rahatlatmasının yanı sıra ciltte oluşan koyu lekelerin solmasını sağlar. Cildi yumuşatıcı etkiye sahip olan karbonat, antibakteriyel özelliği sayesinde ciltteki mikroorganizmalardan kurtulmayı sağlar. Cildi nemlendirir ve ciltte meydana gelen kızarıklıkları önler.
KARBONAT VE SUYLA HAZIRLANAN MASKE
Ev yapımı karbonatlı maskesi için karbonatı ılık suyla karıştırıp macun haline getirin. Yüzünüze uygulayın ve dairesel hareketlerle masaj yapın. Masaj ciltte peeling etkisi yaratacaktır. 15 dakika sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.
Özellikle yemek sonrası tüketildiğinde hazımsızlık ve şişkinliği hafifletir. Sindirim sistemi için iyi bir yardımcıdır çünkü içerdiği limon sayesinde mide asidini dengeleyerek mide ekşimesini engeller. Ayrıca içeriğindeki karbonat sayesinde mideyi rahatlatır ve kabızlığı önler.
Evlerimizde sıkça kullanılan karbonat saç bakım rutinlerinde de iddialı bir şekilde yer bulmuştur. Karbonatın saça olan faydaları arasında öne çıkanlardan biri saç rengini açma yeteneğidir.
Karbonat da saç egzamasına iyi geldiği bilinen çözümlerden biridir.
Limon, yağlı saçlar için de birebirdir. Saçları besler, yağlanmanın önüne geçiyor. İçerisinde bulunan sitrik asit sayesinde saçların rengini doğal yoldan açmaya yardımcı oluyor. Saç renginizi açmak istiyorsanız, saçlarınıza limon sürüp bir süre güneşte bekleyin.
Karbonatlı su yapın: Bu, koyu rengi saçından çıkarmanın doğal bir yoludur. 1/2 su bardağı (120 ml) karbonatla 1/2 su bardağı (120 ml) suyu karıştırarak bir macun yap. Bu macunu saçına yedir, 15 dakika beklet, sonra da sıcak suyla durula. İstediğin rengi elde edene kadar istediğin sıklıkta tekrarla.
Limonlar güneşi sevmez. Limon suyu çoğunlukla sitrik asit içerir, bu da saçı beyazlatan ve dolayısıyla rengini açan doğal bir ağartma maddesidir, ancak tam olarak zararsız değildir.
Cilt Temizliği: İngiliz karbonatı, hafif bir peeling etkisi yaratarak cilt yüzeyindeki ölü hücreleri ve kirleri temizlemeye yardımcı olabilir. Daha parlak ve pürüzsüz bir cilt için etkili ve faydalıdır. Akne Kontrolü: İngiliz karbonatı, fazla yağı emebilir ve cilt gözeneklerini temizleyebilir.
Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz. Sirkenin ağır kokusunu yumuşatmak için suya birkaç damla lavanta yağı katabilirsiniz.
Karbonat kafa derisindeki fazla yağı temizlemek için kullanılır. Yağlı saç derisi durumunun tedavisine yardımcı olmak için haftada bir kez karbonat kullanabilirsiniz. Saç dökülmesini tedavi ediyorsanız, karbonat saç köklerini temizler ve saç ürünlerinin daha kolay emilmesini sağlar.
- Doğal maden suyu saçları beslemede yardımcıdır ve içerisinde saçların daha güçlü olmasını sağlayan mineralleri barındırır. - Saç köklerini daha güçlü olmasına yardım eder. - Saçların daha parlak olmasına katkı sunar ve saçların hacimli olmasına yardımcı olur.
Sarı saçtaki turunculuk için mor şampuan kullanımı son derece faydalı. Mavi boya ve cila: Saçtaki turunculuk için mavi boya kullanımı ve cila da bir hayli yaygın. Doğal yöntemlerin yanı sıra bu boyanın düzenli uygulanması da saçtaki turunculuğun önüne geçmekte etkili oluyor.
Papatya suyu, oksijenli su, elma sirkesi ve limonlu su gibi doğal yöntemlerin yanı sıra açıcı spreylerle de saç renginizi kolaylıkla açabilirsiniz. Evde doğal saç rengi açma yöntemlerine ek olarak oksidan da kullanabilirsiniz.
“Saç açmadan boya tutar mı?” sorusunun cevabı, boyanın rengine göre değişiklik göstermektedir. Koyu renkli saçlarda açma işlemi olmadan istenen pastel tonları elde etmek maalesef mümkün değil. Pastel tonlar istiyorsanız ve koyu renk saça sahipseniz “saç açmadan boya tutar mı?” sorusunun cevabı ne yazık ki hayır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri