Helvetica fontu, kartvizitlerinin kolayca okunmasını isteyen herkesin ilk tercihi olacaktır. Helvetica uzun süredir en çok tercih edilen yazı karakterinden biridir. Kartvizitlerde en çok tercih edilen fontlardan biri olarak, güvenilir ve standarttır.
Fontların puntolarının büyüklüklerini belirleyen bir diğer unsur ise fontun kullanıldığı alandır. Bir kartvizit de 6 puntodan aşağı seçilmemelidir.
Kurumsal ve ciddi markaların sıklıkla tercih ettiği fontların başında gelen verdana font ailesi, özellikle kurumsal kimlik tasarımlarında çokça kullanılmaktadır.
Times New Roman, Verdana, Comic Sans, Monaco, Calibri yazı fontları; en iyi ve en çok tercih edilen yazı fontları arasında yer almaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
Standart Kartvizit: 8.4 x 5.2 cm boyutlarında olan Standart kartvizit 350 gr. ve 400 gr. Mat Kuşe-Mat Selefon olarak üretilmektedir.
Verdana, yaygın olarak kullanılan bir sans-serif yazı tipidir. Matthew Carter tarafından Microsoft için tasarlanmıştır. İsmin kökeni İngilizce verdant (yeşil anlamına gelen) isimli sıfattan gelmektedir.
Times New Roman, serif bir yazı tipidir. İlk olarak The Times gazetesi tarafından kullanılmaya başlanmıştır. 1931 yılında Monotype'ın İngiltere kolunda olan Stanley Morison ve Victor Lardent tarafından tasarlanmıştır.
Times New Roman yazı fontunun bir versiyonunu kullanmaktadır. Time yazı font ailesi parantez serife sahip olması dolayısıyla özel, önemli, ayrıcalıklı ve resmi bir kimlik kazanmaktadır.
MADDE 6- (1) Elektronik ortamda hazırlanan belgelerde "Times New Roman" veya "Arial" yazı tipi normal yazı stilinde kullanılır. Harf büyüklüğünün Times New Roman için 12 punto, Arial için 11 punto olması esastır.
Kurumsal yazı fontları ise her tür işletmenin ihtiyaçlarına ve imajına uyacak şekilde özelleştirilmiş yazı tipleridir. Bir şirketi açık bir şekilde temsil eden profesyonel kurumsal fontlar, günümüz dünyasında bir zorunluluktur. Çünkü kurumsal font ve logolar, başarıda belirleyici bir faktördür.
Özellikle parlak ve koyu renkler, kartvizite not almayı engeller. Diğer yandan rengin logo ile uyumlu olması gerekiyor. Logonun etkisini azaltacak ve formunu bozacak renklerin tercih edilmemesi öneriliyor. Kartın basımında kullanılan mürekkebin de renk ve kağıdın dokusu ile uyumlu olması gözden kaçırılmamalı.
Serif kelimesi de çıkıntı demektir ve bu türün ismi buradan gelir. Çok eski zamanlardan bu yana kullanımı revaçta olan bu yazı türünün okunabilirliği oldukça kolaydır. Bu nedenle çoğunlukla gazete, roman gibi uzun metinlerde tercih edilir.
Bu gruptaki fontlar daha çok levhalar, başlıklar, kısa çocuk kitapları gibi kısa ve estetik kaygısı mevcut yerlerde kullanılır. Diğer çentikli fontlar ise çok yaygın olarak kitaplarda, ansiklopedilerde kullanılmaktadır. Sağladığı en büyük fayda gözleri yormaması, anlaşılır olmasıdır.
Yazı tiplerinin kategori veya stil olarak tanımlanan özellikleri vardır. “Serif” ve “sans serif” de bunlardan en bilinen ikisi. Serif (serifli): Serif yazı tipleri, yazı karakterlerinin köşelerinde, uçlarında ve bitiş noktalarında küçük çıkıntılara sahip olan yazı tipleridir.
Roboto, Android 4.0 "Ice Cream Sandwich" işletim sistemi ile birlikte tanıtılmış olan, sans-serif yazı tipi ailesidir. Google Roboto'nun modern, cana yakın ve duygusal bir yazı tipi olduğunu açıkladı. Roboto Apache lisansı ile lisanslanmıştır..
Genellikle, “regular/normal/book” yazı tipi biçimi %12–15 kök yüksekliği (stem weight)'ne, semi-bold %16–20 and kalın (bold) ise %25'tir. Diğer yükseklikler genişletilmiş ya da benzer artışlarlar daraltılmıştır. Belli bir normların üzerinde olan modern yazı tipi aileleri 20, 40 ya da 60 biçim barındırmaktadır.
Poppins
Poppins, Indian Type Foundry taradından üretilmiş bir font ailesidir. 18 farklı seçeneği ile gelen bu font ailesi hem baskı hem de dijital ortamlarda çok rahat bir şekilde kullanılmaktadır.
* Kartvizitini esnafa dağıtmak reklam sayılır.3568.sayılı yasada yasaktır.Tespiti halinde disiplin cezası alırsın.
Kesim yapılırken tasarımınızda bulunan yazı, logo gibi önemli ögelerin kesim sırasında zarar görmemesi için ürüne göre tasarıma kesim payı verilmelidir. Örneğin; Kartvizit Boyutu 8,4×5,2 cm, tasarım programlarında tasarımı yapılırken boyutu 8,6×5,4cm olarak çalışılmalı ve baskıya da bu şekilde gönderilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri