Örneğin kaş arası veya kaz ayakları kırışıklıklarının giderilmesi amaçlı uygulanan bir botox sonrası 4-5 günde tam sonuç alınabilmekteyken daha uzun hatlarda kırışıklık ve çizgileri içeren bölgelerde bu süreler uzayabilmektedir.
Botoks enjeksiyonu sonrasında hastaların %1-2'sinde; kaş ve göz kapağı düşmesi (pitoz), çift görme (diplopi) görülebilmekte. 2-4 hafta sürecek şekilde geçicidir ve genellikle hafiftir. Özel göz damlaları ile tedavi edilebilir.
En çabuk ve en pratik çözüm botoks enjeksiyonudur. Minik bir doz botoks enjekte edilerek daha aşağıda olan kaş yukarı doğru kaldırılabilir.
Botoks ile Kaş Kaldırma işlemi etkisini 4-6 ay arasında korur. Bu süre zarfında kaşların yukarı doğru yerleşmesi ile yüzde etkili bir tazelik elde edilir. 6. aydan sonra kaslar zamanla eski haline geldikçe yeni kırışıklıklar ve çizgiler ortaya çıkabilir.
Bu durum kaş iç kısımlarına kaşların kalkmasını sağlayacak yüzeysel enjeksiyonlarla ilk bir ay içinde yapılacak rütuşlarla çözülebilir. Bu düzeltme enjeksiyonları ilk bir ay içinde yapılamazsa botoks etkisinin geçmesini beklemek gerekecektir.
İlgili 22 soru bulundu
Botoks prosedürü; kasları gevşeten ve tam kapasiteyle çalışmasını engelleyen bu sayede neden oldukları kırışıklıkları azaltan bir nöromodülatör olarak genellikle tedaviden sonraki 3 ila 5 gün sonra etkisini göstermeye başlar.
Kaş arası botoks ve dolgu uygulamaları kaş arası çizgilenmelerin tedavisinde etkin rol oynar. Tek başlarına uygulanmalarına karşın kombine uygulanmaları her zaman daha iyi bir sonuç verir. Ayrıca burun kökündeki tavşan çizgileri de yine botox ve dolgu uygulamaları ile tedavi edilebilir.
Ancak botoks işlemi sadece kaşlara daha kalkık bir görünüm kazandırmayı sağlar. Aynı zamanda işlemin sonucunun kalıcı olmadığını belirtmek gerekiyor. Bu işlem ile daha kalkık bir kaş görünümüne sahip olmak isteyenler 6 ayda 1 defa işlemin tekrarlanmasını sağlamalıdır.
Genellikle, botoks sonrasında uygulama yapılan bölgelerde hafif bir şişme meydana gelir ve bu durum 48 saat içeririnde kaybolur.
Kaş Botoksu Göz Kapağını Da Kaldırır Mı? Kaş botoksunun uygulanması, danışanlarımızın arzuları doğrultusunda göz kapağını da kaldırmaya yönelik olarak yapılabilir. Hem kaşlarının hem de göz kapaklarının düşmüş olduğundan memnun olmayan hastalarımıza aynı anda kaş ve göz kapağı kaldırma botoksu uygulaması yapılabilir.
Bu yan etki, işlemin 2 hafta sonrasında da gelişebilir. Sebebi ise toksinin üst göz kapağını açan kasa etki göstermesidir. Bunu önlemek için toksin kaşın 1 cm altına ve midpupillar hattın dışına uygulanmamalıdır. Toksinin hedef bölgenin dışına yayılması sonucu da istenmeyen etkiler ortaya çıkar.
Botoksun Tutmama Nedenleri
Botoks enjeksiyonunun tutmamasının en yaygın nedeni, hastaya enjekte edilen dozun yeterli olmamasıdır. Botoks tedavisinde her hastada en iyi sonucun elde edilmesini sağlayacak tek bir doz yoktur. Bu nedenle aynı dozun her hastada işe yaraması mümkün değildir.
Kaş kaldırma ihtiyaca göre ameliyat ile veya da cerrahi işlem gerektirmeyen yöntemlerle yapılabilir. Her ikisi prosedürün de avantajları ve dezavantajları bulunur. Cerrahi yöntemlere kaş askısı, klasik kaş kaldırma ve endoskopik kaş kaldırma; ameliyatsız yöntemlere ise bot0ks ve ulterapi örnek verilebilir.
Botoksun neden olduğu göz kapağı sarkması tipik olarak tedaviden birkaç gün ila bir hafta sonra ortaya çıkar ve kendi kendine kaybolmadan önce birkaç hafta ila birkaç ay sürebilir. Göz kapağının hafif düşmesinden gözbebeğinin tamamen kapanmasına kadar sarkıklığın derecesi değişebilir.
Tam tersine, uygulamadan sonraki iki gün boyunca yüze masaj yapmak botoksun yer değiştirmesine neden olabilir. Ancak, uygulama yapılan bölgeleri çalıştırmak adına mimik yapabilirsiniz.
Botolinum toksini enjeksiyonları yüz ve boyun gibi bölgelerde yapıldığında, eğilmek veya yatmak botoksun etkisini etkileme olasılığı düşüktür. Ancak uygulamadan hemen sonra başın dik konumda tutulması yani yüz üstü veya yan konumda yatılması gibi eylemlerden kaçınılması daha sağlıklı olacaktır.
-----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız. -----Uygulamanın yapıldığı gün alkol almayınız. -----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz.
Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur.
Botoks uygulamasından sonra alkol ve sigara tüketilmemeli, solaryum, sauna, peeling, hamam gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır. Botoks enjeksiyonunun ardından etki genellikle 3-4 içerisinde ortaya çıksa da yüzün tam olarak estetik bir hale gelmesi için bir iki haftalık bir süreye ihtiyaç duyulur.
İşlem sonrası 2 saat boyunca uzanmayın ve eğilmeyin. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 24 saat boyunca sürtünme veya basınç uygulamayın. İşlem sonrası 24 saat boyunca sıcak duş veya banyo yapmaktan kaçının. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 2 saat boyunca makyaj uygulaması yapmayınız.
Botoks uygulamalarının bir komplikasyonu olan göz kapağı düşüklüğü çeşitli tedaviler ile düzeltilebiliyor. Ancak, bu tedavilere rağmen düzelme 2-2,5 ay içerisinde sağlanabiliyor.
Botoks, pürüzsüz bir cilt ve güzel bir görünüm elde etmek için sıklıkla kullandığımız bir tedavidir. Uygulamanın amaç ve sonuçları öğrenildikçe kullanımı da o oranda artmaktadır. Botoks, yüzün üst bölgesinde, özellikle alın kırışıklıkları, kaş çatma ve göz kenarındaki çizgilerin giderilmesinde oldukça etkilidir.
Merhaba, botox uygulamasından sonra geri dönüş ne yazık ki mümkün değildir. Sonuçlardan memnun değilseniz sonuçların kendiliğinden ortadan kaybolmasını sabırla beklemeniz gerekir. Botoksun etkisi 4- 6 ay sonra etkisini kaybetmeye başlar.
Kaş Arası Botoksu Ne Kadar Sürer? Şayet yaptığımız uygulama sadece kaş ortası ise 3-5 dakikada tamamlanır. Derin çizgi ve katman oluşturan kırışıklığın giderilmesi için yeterli ünitede uygulama yapılır. İşlem sonrasında herhangi bir kızarıklık, şişlik ya da morarma gibi belirtiler oluşmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri