Peki, kaşkorse kumaş nasıldır sorusu nasıl yanıtlanabilir? Enine uzayan çizgi görünüme sahip bir kumaş türüdür. 3 iğneyle örülen kaşkorse kumaşlar kalın yapısı ve sıcak tutma özelliğiyle kışlık kıyafetlerde sıklıkla kullanılmaktadır.
- Suni malzemelerin eklenmemesiyle oldukça sağlıklı bir kumaş türüdür. - Yanmaya karşı dayanıklılığı vardır. - Baskısı ve deseni oldukça kolay yapılır. Kaşkorse kumaş türünün özellikleri bu şekilde sıralanabilir.
- Aşırı ince ipliklerle örgü yapılmadığından dolayı iç göstermez. - Kışlık giyim ürünlerde kullanılmasından dolayı kişide terletme yapmamaktadır. - İyi derecede esneme özelliğine sahiptir. Bu sebeple kaşkorse kumaşlara lastik örgü de denmektedir.
- Aşırı ince ipliklerle örgü yapılmadığından dolayı iç göstermez. - Kışlık giyim ürünlerde kullanılmasından dolayı kişide terletme yapmamaktadır. - İyi derecede esneme özelliğine sahiptir. Bu sebeple kaşkorse kumaşlara lastik örgü de denmektedir.
Kaşkorse çeşitleri üretildiği ipliklere göre; pamuklu kaşkorse kumaş, likralı kaşkorse kumaş, çizgili kaşkorse, jakarlı kaşkorse, penye kaşkorse olarak ayrılabilir. Üretiminde kullanılan iplikler, çift plakalı örme makinelerinde iki örgü şeklinde elde edildiğinden sıcak tutan bir yapıdadır.
İlgili 25 soru bulundu
Kaşkorse kumaş yazlık mı sorusuna tam tersi bir cevap verilebilir. Kaşkorse kumaşlar soğuk havalarda sıcak kalabilmeyi mümkün kılan kumaş türleri arasında yer almaktadır.
Pamuk ve polyester, polyamid ve elastan, pamuk ve yün, saten ve pamuk sık sık birlikte kullanılan iç çamaşırı kumaş türlerini oluştururlar.
Viskon kumaşlarının içeriğinde viskon maddesi yer almaktadır. Viskon ham maddesi ise kayın ağaçlarından elde edilmektedir. Yapı aşamasında sıvı halde bulunan viskonun şekillendirilmesi oldukça kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Bunun nedeni ise içeriğinde selüloz oranının oldukça yüksek olmasından kaynaklanmaktadır.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Özellikle kadın giyim ürünlerin krep kumaşların tercih edildiği görülmektedir. Salaş ve hava alan bu kumaş yapısı terlemeye neden olmaz. Bu özelliğiyle yaz aylarında kullanım konforu sunmaktadır.
Yağ Yeşili Aerobin Keten Kumaş; yapısı bakımından terletmeyen bir kumaş olma özelliğine sahiptir. Kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır ve kullanımı kolaydır. Yaz ayları için en fazla tercih edilen kumaş türleri arasında bulunmaktadır. Nefes alan bir kumaş türüdür.
Polyester veya likralı kumaş elbiselerden uzak durmalısınız; çünkü bunlar hatlarınızı belli eder ve göbeğinizi gizlemeye yardımcı olmaz. Etek seçiminde dar ve düz inen modelleri seçerseniz, dikkat aşağı kısmınıza doğru çekilir. Böylece göbeğinizle kimse ilgilenmez.
Ribana örgüsü olarak da bilinir ve enine uzama özelliği ile ön plana çıkar. Elastikiyetinin enine yönde oluşu nedeniyle bant, kenar, kazak, kemer ve birçok bayan giyim ürünlerinde kullanılır. Kaşkorse kumaşlar ısıya dayanıklı oldukların itfaiyeciler tarafından da sık tercih edilmektedir.
Şardonlu kumaş yapısı, kalın yapıya yani ipliğe sahip kumaş türlerinin üzerinde tüylendirme yapıldığı zaman ortaya çıkmaktadır. Bu yapının ortaya çıkabilmesi içinde kumaş içinde liflerin çekilmesi gerekmektedir. Bu şekilde kumaş türleri daha tüylü yani şardonlu bir yapıya sahip olmaktadır.
Diz yapmaz. Beli lastiklidir. Serin tutan gofre kumaştır. Her Bedende 2 cm Ölçüler Büyümektedir.
Hayır, viskon, kayın ağacından elde edilen ve içinde selüloz barındıran bir tekstil hammaddesidir. Hiçbir şekilde naylon değildir ve tamamen doğal bir üründür.
Viskon pamuktan çok daha yüksek olan bu nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir. Ayrıca renklerin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Kuru halde iken dayanıklılığı pamuktan düşüktür. Yaş halde iken dayanıklılığı ise çok düşük bir orandadır.
Bu iki kelime de aynı kumaşı ifade etmektedir. Viskoz, İngilizce'de yer alan Viscose kelimesinin dilimizdeki karşılığıdır. Viskon ise Türkçe sözlüklerdeki karşılığıdır.
Ribana kumaş özellikleri araştırılırken ribana kumaş yazlık mı sorusu da sorulabilir. Bu kumaş çeşidi yazlık bir kumaş değildir. Genel olarak kış aylarında giyilen ve kışlık kıyafetler için kullanılan bir kumaş çeşididir. Bere ve kazak gibi kışlık kıyafetlerin tasarımlarında kullanılmaktadır.
Dalgıç kumaşların dokuma ayarlarının sıkı olmasından dolayı su geçirmez bir yapıya sahip olmaları kumaşın dayanıklılığını daha da artmaktadır. Dayanıklı yapıya sahip olmaları ceket, tayt, pantolon, sweatshirt ya da özel gün elbiseleri gibi pek çok ürünün yapımında rahatlıkla kullanılır.
İnce yapısı ve saf pamuk olduğu için nefes alabilen bir kumaştır. Erkek giyiminde gömleklik kadın giyiminde ise birçok giyim çeşidinde kullanılır. Bürümcüklü yapısı naturel ve şık bir görünüm kazandırır. Eski zamanlardan beri kullanılan konforlu ve zarif bir kumaştır.
Sütyen, genellikle pamuklu kumaş kullanılarak üretilir. Pamuk, doğal bir elyaftır ve ciltle teması yumuşak ve rahattır. Farklı kumaşlardan ve malzemelerden tasarlanıp üretilen pamuklu sütyenler olsa da cildi tahriş etmemesi, cilde verdiği rahat hissi sebebiyle pamuklu kumaş daha çok tercih edilmektedir.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Lazer kesim külotlar dikişsiz olması sayesinde bu sorunu ortadan kaldırmaktadır. Lazer kesim külotlar genellikle tek renk olmaktadır. Çoğunlukla siyah, krem rengi ve ten rengindeki külotlar tercih edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri