1,600.00 ₺ Kastamonu bölgesinde yetişen kestane çiçeklerinden elde edilmektedir. Kestane Balı, berrak görünümlü, akışkanlığı az ve koyu renklidir. Kendine özgü yoğun bir koku ve kendine özgü aromaya sahiptir.
Hakiki Kestane Balı (1Kg) - 907.41 TL + KDV.
460 gr 1.621,74 TL/kg.
Yüksek kalitesi ve aromasıyla ünlü Zonguldak Kestane Balı, Karadeniz Teknik Üniversitesinde yapılan tahliller sonucunda Türkiye'nin en kaliteli kestane balı olarak belirlenmiştir.
“En iyi kestane balı nerede bulunur?” sorusuna ise Kastamonu, Rize, Şile ve Aydın illeri yanıt olur. Türkiye genelinde kestane ağaçlarının yoğun olduğu bölgelerden kestane balı satın al seçeneklerini değerlendirmek mümkündür.
İlgili 31 soru bulundu
Yurt dışından getirilen kestane balı vatandaşlarca test edildi. Uzmanlar balın gerçek olup olmadığının şu şekilde anlaşıldığını belirtiyor; "Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir. Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelmesi.
Kestane ağaçlarının olduğu bölgelerden arıların elde ettiği kestane balı, kendine özgü keskin bir kokuya ve hafif acı bir tada sahiptir. Koyu rengiyle dikkat çeker. Kestane balının tadını etkileyen etmenler; iklim koşulları, toprak türü gibi etmenlerdir. Kestane balı halk arasında acı bal olarak da bilinmektedir.
Kastamonu'nun kestane balı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendi. Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliğinin 2018'de coğrafi işaret tescil belgesi almak için yaptığı başvuru sonucunda kestane balı tescil edildi.
B ve C vitaminleri açısından zengin olan Kestane Balı kasları kuvvetlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapar. Kestane Balı solunum ve sindirim sistemlerine olumlu etkiler getirmektedir.
Kestane Balı Nasıl Kullanılır? Kahvaltılarda tatlandırıcı olarak kullanımı dikkat çekerken günde en fazla 1 yemek kaşığı tüketilmesi tavsiye edilir. Aç karnına kestane balı yemek metabolizma hızını arttırmada destekleyici olur.
İŞTE 2023 YENİ SEZON BAL FİYATLARI!
Geçen yıl kilosu 200 liradan satılan petek bal bu yıl 300 liradan, 250 liraya satılan süzme balın kilosu 350 lira olarak satılacak. Geçen yıl 300 lira olan karakovan balın kilo fiyatı ise 450 lira olarak belirlendi.
Yoğun ve etkili bir bal olduğu için kişiye özel ölçülerle tüketilmesi önemlidir. tüketmek mümkündür. Vücudumuza yararı saymakla bitmeyen Balparmak kestane balı Migros Sanal Market'te!
Süzme Kestane Balı 240 g.
oranı %85 - %91 değerlerinde gerçekleşebilmektedir. Tüm analizler sonunda kalitesi onaylanan ürün sizlere sunulmaktadır. Uyarılar: Doğal olduğu için kristalize olabilir. 45°C sıcak suda çözülebilir yada doğal haliyle tüketebilirsiniz.
Rize Kestane Balı (950 GR) - 990.10 TL + KDV.
Kestane balı hangi marka iyi? Yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı kestane balı markası arıyorsanız, Koyde.com mükemmel bir seçimdir. Koyde, uzun yıllar boyunca birinci sınıf kestane balı üretmektedir ve bugün piyasadaki en popüler markalardan biri haline gelmek için zamana direnmiştir.
Düzenli bir şekilde tüketmek için kestane balını sadece günde en fazla 1 yemek kaşığı şeklinde tüketilmesi önerilmektedir. Kahvaltı sofralarında tüketilmeye uygun olup, çeşitli gıdalar için de tatlandırıcı olarak tüketilebilir.
10-KAN DOLAŞIMI: Akşam yatmadan önce 1 tatlı kaşığı organik kestane balı alınız sabah aç karnına aynı işlemi tekrarlayın faydaları: Kan akışını kolaylaştırır damar sertliğini önler kandaki pıhtılaşmayı önler damarların tıkanmasını önler kolestrolü düşürür kalbin daha düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Çünkü siyah bal, öksürük ve hırıltıyı önlemeye yardımcı olabileceği gibi göğsünüzdeki gerginliği de giderebilir. Tüm ballar akciğer ve solunum yolları ile ilgili rahatsızlıklarda kişiye yardımcı olur, ancak daha zengin bir içeriğe sahip olmasından dolayı koyu renkli ballardan çok daha fazla fayda sağlayabilirsiniz.
Dr. Algün, halk arasında kestane balının kan şekerini yükseltmediği ve şeker hastalığına iyi geldiği yönündeki inanışın son derecede yanlış olduğunu belirtti.
Diğer ballara göre kestane balı fiyatları biraz pahalıdır. Bunun nedeni kestane balı üretiminin kısa bir zamanda yapılmış olması ve üretiminin zahmetli olmasıdır.
Kestane balı günde 1-2 tatlı kaşığından fazla tüketilmemelidir. Kestane balını doğrudan tüketebileceğiniz gibi, bitki çayı gibi içeceklere ilave ederek de tüketebilirsiniz. Ayrıca tatlı yapımında da kullanabilirsiniz. Ancak kestane balını tatlı veya içeceklere sıcakken değil, ılıdıktan sonra eklemeniz gerekir.
'Kestane balının diyarı Zonguldak'tan selamlar' | 'Kestane balının diyarı Zonguldak'tan selamlar' | By Z Haber | Facebook.
Kestane balını diğer bal çeşitleri gibi doğrudan ya da kahvaltıda farklı kahvaltılıklarla tüketebileceğiniz gibi az miktarlarda yaptığınız tatlıların üzerine ya da içtiğiniz içeceklerin içine katarak da tüketebilirsiniz.
Kestane balının prebiyotik aktivitesi: çok yüksek değil, akasya balından daha yüksek. Kansızlığa karşı faydalıdır.
Kestane balı, antioksidan yani vücuttaki oksidatif süreçleri durduran bir nevi paslanmayı önleyici özelliğe sahiptir. Bu nedenle akciğer hastalıklarına iyi gelebilir. Bütün koyu renkli ballar gibi antioksidan etkisi sayesinde kansere karşı koruyucudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri