Su: Birçok kedi ırkları, suyla temas etmekten asla hoşlanmaz. Su birikintileri, banyo yapma ya da yağmur gibi suyla ilişkili durumlar, kedilerde korku oluşturmaktadır. Arabalar: Kediler, hızlı hareket eden arabalardan ya da trafik gürültüsü onlarda korku yaratabilir.
Kediler, kokulara karşı insanlardan daha hassastır, o yüzden turunçgiller ve lavanta gibi güçlü kokuları olan esansiyel yağlar, onları kaçırmayı sağlayabilir. İstersen limon, yabani portakal ve lavanta yerine misket limonu, nane ve/veya okaliptüs kullanabilirsin.
Günlük hayatta kedilerin kaynağını algılayamayacağı araba kornası, süpürge sesi, havai fişek ya da gök gürültüsü gibi çeşitli sesler kediler için korkutucu olmaktadır. Bu seslerin önemli bir kısmı insanlar için bile korkutucudur. Bu nedenle kedinin etrafındaki ani seslere dikkat etmek gerekmektedir.
Lavanta, sardunya ve okaliptüs
Aynı şekilde sardunya ve okaliptüs bitkileri de kedilerin sevmediği bir koku yayarlar. Kadife çiçeği, petunya ve yaprak güzeli de kedilerin kokusundan hoşlanmadığı çiçeklerdir.
Kediler genel olarak yüksek seslerden korkarlar. Beklenmedik bir anda çınlayan bir kahkaha, yüksek sesle söylenen cümleler veya eşyaların yerleri değiştirilirken çıkan sesler onların korkmasına neden olabilir. Elektrik süpürgesi çalıştırılması dahi onlar için travmatik bir etki yaratabilir.
İlgili 16 soru bulundu
Kediler muz, hardal, acı biber, kadife çiçeği, sedef, nane gibi çeşitli bitkilerin kokusunun yanı sıra insanların günlük hayatta sıkça kullandığı pek çok ürünün kokusundan da hoşlanmazlar. Temizlik için kullanılan deterjanların kokuları kediler için fazlasıyla rahatsız edicidir.
Kediler nane kokusuna bayılırken limon, portakal, mandalina, turunç ve greyfurt gibi narenciye kokularından deyim yerindeyse nefret ederler. Hatta içeriğinde turunçgillerin kokularının esansı bulunan özel spreyler kedi uzaklaştırıcı olarak kullanılır.
Beyaz sirke, kediler için zararlı değildir. Ancak öylesine sevmezler ki adını kedi kaçıran olarak değiştirebiliriz.
ALÜMİNYUM FOLYO TİZ SESLER ÇIKARIYOR
Folyo kırıştığında çok tiz bir ses çıkarır. Aslında, o kadar tizdir ki 20 bin hertz'in üzerindeki herhangi bir ses, ultrasonik olarak kabul edilir. Bir insan kulağının duyabileceğinin dışında olsa da kediler ultrasonik sesleri çok iyi duyar.
Çamaşır Suyu
Siz temizlik yaparken kedinizin merakla gelip çamaşır suyunu kokladığını görmüşsünüzdür. Nedeni tam olarak bilinmese de kediler çamaşır suyu kokusuna ilgi duyarlar. Belki de çamaşır suyu içindeki klor kedilere çekici geliyordur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise çamaşır suyunun zehirli olduğudur.
Su: Birçok kedi ırkları, suyla temas etmekten asla hoşlanmaz. Su birikintileri, banyo yapma ya da yağmur gibi suyla ilişkili durumlar, kedilerde korku oluşturmaktadır. Arabalar: Kediler, hızlı hareket eden arabalardan ya da trafik gürültüsü onlarda korku yaratabilir.
Kedinizin, kapı önünde yatması ya da sizi kapıda karşılaması aslında son derece anlamlı bir davranıştır. Kedilerin kapı önünde yatması, sizi ve yaşam alanınızı korumaya çalıştıklarını gösterir. Kendilerini bir koruyucu olarak gören kedi, sizi güvenli bir alana alır ve size olan sevgisini bu şekilde gösterir.
Özellikle uyurken kediler güvende hissetmek ve kendilerini sıcak tutmak isterler. Bu nedenle çoğu sahiplerinin yanlarında, kucaklarında ve üstlerinde uyurlar. Kediler için güvende olmak en önemli şeylerden biridir. Bu nedenle uyurken sahiplerine yakın yerlerde olmayı tercih ederler.
Kedi kovucular sayesinde kediler yaşam alanlarından doğru şekilde uzaklaştırılabiliyor. Temel olarak ses ve koku olarak etki gösteren kedi kovucular kedilerin hassas şekilde duyma ve koku alma yeteneklerinden yola çıkılarak tasarlanıyor. Kedi kovucular cihaz şeklinde ya da granül, jel, sprey formunda olabiliyor.
Evde birden fazla kedi besleniyorsa en az iki kedi tuvaleti kullanılmalıdır. Kapalı tuvaletler kedi mahremiyetini sağladıkları gibi dışarıya yayılan kötü kokuyu da büyük ölçüde engeller.
Zira kedilerin yılan ve benzeri yırtıcı hayvanlara karşı ani refleks hareketleri ortaya çıkar. Özellikle bu tür hayvanlardan korktukları için refleks ve irkilme duyuları barındırdıkları söylemek mümkün. Bu sebepten dolayı muz ve salatalık gibi uzun, ince cisimlerden kediler anlık bir tepki vererek korkar.
Kedilerin Sudan Korkmasının Ana Sebebi
Kediler doğum anlarında ıslak olarak dünyaya gelirler ve büyüyene kadar sürekli suya maruz kalan canlılardır. Bu yüzden kediler genel olarak kuru olmayı seven ve vücudunda değişiklik yapılmasını pek hoş karşılamazlar. Yani bebeklikten gelen bir travma da denilebilir.
Kediler Neden Gizlenir? Kediler, kendilerini güvende hissetmekten hoşlandıkları için mobilyaların altı ve karton kutular gibi kapalı alanlarda olmaktan hoşlanırlar. Saklanmak, bir kedinin sahip olması gereken normal bir davranıştır.
Bu sorun çözülene kadar yapabileceğiniz tek şey, başka bir yere fazladan bir kum kabı yerleştirmek ve kedinizi de onu kullanmaya teşvik etmektir. Ekstra kum kabı diğer kum kabından daha uzak bir yerde olabilir. Böylece kedinizin beklenmedik yerlere idrarını yapmasının da önemli ölçüde önüne geçebilirsiniz.
Baharatlar Tarçın, biber, hardal veya nane gibi baharatlar kedileri oldukça rahatsız etmektedir. Örneğin kedinin naneyi yutması mide bulantısı ve kusmaya sebep olurken, kedinin karabiber ile temas etmesi ona ciddi zararlar verebilir.
Polo Kediler İçin Koku Giderici Ve Uzaklaştırıcı Sprey; Kediler için, istemediğiniz yerlerden uzak durmalarını sağlamak amacıyla ve petinizin oluşturduğu her türlü kiri ve kötü kokuyu gidermesi için özel olarak geliştirilmiş, sprey. * İç mekan kullanımı için uygundur.
Kedilerin sevmediği çiçekler ise onları bitkilerinizden uzak tutmanıza yardımcı olur. Petunya, lavanta ve yaprak güzeli gibi çiçekler kokularından dolayı kedilerin sevmediği bitkiler arasında yer alır.
Kediler ayrıca sürtünerek, tırmalayarak ve başıyla hafifçe vurarak da (ağız çevresindeki bezlerin ağaç dallarına ya da başka objelere sürünmesi) koku sinyalleri bırakmaktadır.
2 CEVAP. Evet keskin bir kokusu olduğu için, gözlerini kısıyor ve kaçıyorlar genellikle.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri