Çünkü vücutlarıyla yaptıkları sürtünme hareketinin kediler için pozitif anlamı olduğu bilinmektedir. Kedilerin kafalarını sürtmeleri ise yavruyken annelerinden öğrendikleri bir harekettir. Kediler kafa sürtme hareketini sadece sevdiği insanlara yapmazlar aynı zamanda ilk defa karşılaştıkları kişilere de yaparlar.
Kedilerin Sürtünmesi
Kedilerin biyolojik olarak kafalarının üstlerinde ve yanaklarında “feromon” adı verilen özel bir kokunun kesecikleri bulunur. Bu nedenle kediniz gelip size kafasını ya da yanaklarını sürtüyorsa bu kendi özel kokusundan size de aktarmaya çalıştığı anlamına gelir.
Kediler İçin Sürtünme Sevgi Gösterisidir
Kediler, sevmedikleri hiçbir canlıya sürtünmezler, çünkü kedilerin sürtünmesi bir sevgi gösterisidir. Bu yakın temas kısa süreli olduğu gibi çok uzun da sürebilir. Kediniz evde sizinle karşılaştığında küçük bir temasla sizi selamlamış ve size ilgisini göstermiştir.
Kediler bir koloni kokusu yaratmak için kafa atar. Kedi kafa atışı harika bir işarettir. Kedinizin sizinle yakın olduğunu ve size güvendiğini gösterir. Kedilerin vücutlarının her yerinde koku bezleri vardır.
Kedilerin en hassas noktalarından birisi göbekleridir. Buradan meydana gelebilecek bir yaralanma direkt olarak iç organlara zarar vereceği için kediler iç güdüsel olarak sırt üstü pek yatmazlar ve karın bölgelerini açmazlar. Ancak sevdikleri birini gördüklerinde genellikle sırt üstü yatarlar.
İlgili 27 soru bulundu
Uzmanlar, aşırıya kaçıp kedilere sürekli göz teması kurmanın saldırganlık olarak algılanabileceği konusunda uyarıyorlar. Aynı zamanda, kedinizin size karşı bu davranışı sergilememesi onun sizi sevmediği anlamına gelmez; kediler sevgilerini farklı yollarla gösterebilirler.
Sizin onu öpmenizle, onun size göz kırpması aynı aşk. Siz onu öpücüklere boğarken, o size bakıp gözünü kırpabilir. Sakince kırptığı gözleri, size öpücük gönderdiğinin işaretidir. Kedileri dudaklarından öpmeyin!
ABD'deki Oregon Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar kedilerin gerçekten insanlarını sevdiği sonucuna vardı. En azından insanlarını ebeveyn ya da bakıcı olarak gördükleri kanıtlandı.
Kediler eğer ortama güveniyorsa, ortamda mutluysa kuyruklarını dik ve ucunu kıvrık tutarlar. Kediniz size güvendiği zaman ve ortamda mutlu olduğu zaman bu şekilde yürümeye meyilli olurlar. Eğer kedinizin kuyruğunu havada ve ucunu kıvrık şekilde görüyorsanız kediniz size güveniyor demektir.
Kediniz Size Sevgisini Gösteriyor
Kediler yalama davranışlarını sadece kendini temizlemek için kullanmazlar. Minik dostunuz sizi sevdiğini göstermek için, annesinden olan bir alışkanlık olan yalama özelliğini kullanır. Sizinle kendini güvende ve mutlu hissettiği için.
Kedi topluluğunda sürtünme ve kafa atma genellikle bölgeyi işaretleme, gruba kabul edilme veya selamlama işaretleridir. Kediler koku alma duyularına güvendiğinden, bir şeye sürtünerek bilgi edinmek için de kullanılabilir.
Kediler Neden Yanaklarını Etrafa Sürter? Herhangi bir şeye yüzünü, yanaklarını veya vücudunu sürten bir kedi, sürtündüğü bölgeyi işaretliyor demektir. Çünkü sürtünme hareketi doğal bir kedi işaretleme davranışıdır.
Kedilerin sahiplerini özleyip özlemediği de oldukça merak konusudur. Bu merakı gidermek için yapılan araştırmalardan ise net bir sonuç çıkarmak mümkün değildir. Kediler genel olarak sahiplerini ya da sahiplerinin onlara sağladığı konforu özleyebilirler. Kedilerin özlediğini gösterme yöntemleri çok farklı olabilir.
Kedilerin patileri ile koltuklara, halılara ya da insanların bedenine masaj hareketleri ile yaptığı yoğurma hareketi aslında doğuştan gelir ve anne kedinin süt akışını hızlandırmak amacıyla yapılır.
Geride tutulan kulaklar, sıkışmış kuyruk, diken diken olan tüyler ve bunlar gibi diğer vücut işaretleri, kedinizin üzgün olabileceğini gösteren sessiz iletişim biçimleridir.
Genç kediler yani 8 ay ile 2 yaş arası, bir yere kadar ikişer ikişer artar. 8 aylık bir kedi 11, 10 aylık bir kedi 13 ve 1 yaşındaki bir kedi 15 yaşındadır. Fakat 1,5 yaşı ve sonrasında dörder eklenerek hesaplanır. 1,5 yaşında 20, 2 yaşında 24, 3 yaşında 28, 4 yaşında 32 diye devam eder.
Teknik olarak, kediler renkli görebilirler, ancak muhtemelen bizi - ve diğer her şeyi - bizden çok farklı bir ışıkta görürler. Kedilerin gözlerinde kırmızı ışığa tepki veren çok az sayıda koni vardır, bu nedenle dünyayı mavi, gri ve sarı görürler.
Kediler genel anlamda insanların enerjileri de hissederler. Tıpkı bebekler ve çocuklar gibi kimlerin kendilerini sevip sevmediklerini anlarlar. Kendilerini sevdiklerini hissettikleri insanlara karşı daha sıcak kanlı ve yakın olurlar. Özellikle de şefkatli bakışlar kedilerin son derecede hoşuna giderler.
Bazı kediler mutluyken de sessiz olmalarına rağmen bazı kediler konuşmayı tercih eder. Eğer kediniz sesli iletişim kurmayı seviyorsa size seslenerek mutlu olduğunu gösterir. Mutlu kediler tiz sesle miyavlamayı tercih ederler. Diyaframdan gelen mırıldanmalar da mutlu kedilerin sıkça çıkardığı sesler arasında yer alır.
Baş, Omuzlar, Yanaklar ve Burun. Peki kediler vücutlarının hangi bölgelerini okşanmasından hoşlanır? Baş, çene ve boyun genelde en sevdikleri yerlerdir. Bazı kediler kuyruklarına dokunulmasından hoşlansa da bazıları kuyruklarına dokunulduğunda ürker ve hatta canı yanabilir.
Kediler insan dilini yorumlayabilecek bilişsel yetilere sahip değillerdir. Ne söylendiğini tam bir gerçeklikle anlayamazlar ancak kendileri ile konuşulduğunu ayırt edebilirler. Nitekim kedilerin kendi isimlerine reaksiyon gösterdikleri de yine farklı bir bilimsel çalışmada ortaya konmuştur.
Kedilerin konuşmalarını anlayıp taleplerini yerine getirdiğiniz zaman, sevildiklerini ve önemli olduklarını net bir şekilde anlarlar.
Kedinize onu sevdiğini söylemenin harika bir yolu. Mırlamak kedi dilinde birçok farklı anlama gelebilir, ancak çoğu durumda mırlamak, kedinizin size yakın olmaktan mutlu olduğu anlamına gelir. Kediniz üzerinize oturur veya uzanırsa, bu sizi sevdiğini gösteren bir işarettir.
Kediler sahibinin kokusunu, koku hafızasına kaydeder ve nasıl biz bir kişiyi veya yiyeceği düşündüğümüzde otomatik olarak aklımıza o kişi veya yiyeceğin kokusu geliyorsa, kedilerde aynı şekilde sahibinin kokusunu hatırlar.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri