Aynı zamanda Keloğlanın aşık olduğu kızdır.Uzun Sarı saçları olan Balkız günün büyük bir kızmında Keloğlan ile birliktedir.
Ancak pek çok Keloğlan masalının sonunda evlendiği kişi, padi- şahın kızı olmuştur.
Genellikle hayatta yaşlı ve dul anasından başka kimsesi olmayan, doğuştan kel, fakir bir delikanlı olarak anlatılır fakat bazı masallarda kardeşleri vardır. Eğer masalda Keloğlan'ın kardeşleri varsa Keloğlan en küçükleridir ve kendisinden “deli oğlan” olarak bahsedilir.
köyünden ayrılan keloğlan saraydan kovulan Bicirik ile tanışır ondan hikayeyi öğrenir ve prensesi iyileştirmeye karar verir. Ve macera bundan sonra başlar. Keloğlan filminde Aykız karakterini canlandıran Birtane Güngör hakkındaki gerçek görenleri şaşırttı.
Suna Belener, sahne adıyla Suna Pekuysal, (1933-2008) tiyatro ve sinema oyuncusu. 1933'te İstanbul'da doğdu.
İlgili 34 soru bulundu
Karakaçan: Keloğlan'ın eşeğidir.
Rüştü Asyalı 75 yaşındadır.
1970'te mezun olan Rüştü Asyalı, Devlet Tiyatroları sanatçısı olarak profesyonel anlamda tiyatro oyunculuğu yaşamına adım attı. Ankara Radyosu'nda canlandırdığı Keloğlan oyunları ile birçok beğeni topladı ve film yapımcılarının kendisine yaptığı önerilerin ardından sinema sektörüne geçiş yaptı.
Bu kelime genellikle özel isim( keloğlan, kel oğlan, Kel oğlan), isim (kel oğlan) şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı özel isim (Keloğlan), isim (keloğlan) şeklinde olmalıdır.
Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Meydancık Köyü'nde bulunan Keloğlan Türbesi'nin Hikayesi.
Doğallıyla seyircilerin karşısına her çıktığında yüzde gülümseme oluşturan usta oyuncu Keloğlan Rüştü Asyalı şimdi ne yapıyor merak edilirken, cevap sosyal medyadan bulundu. Oyunculuğu bırakan ve bir iletişim akademisinde dersler veren Rüştü Asyalı, ekranlardan uzak bir hayat sürüyor.
Keloğlan yalnızca Türk kültürüne ait olan bir karakter değildir. Bunun yanında Rus, Kafkas, Arap ve Acem kültürlerinde de keloğlan karakterini görmek mümkündür. Türk masallarında daha fazla sevilen keloğlan farklı kültürlerde değişik isimler ile de anılabilir.
tuncay opçin on X: "Keloğlan çizgi filminde, Uzun adında bir hırsız vardı. Çizgi film, sırf bu yüzden yayından kaldırıldı.
Çeşitli masallarda, gücün (padişahın) karşısında halkı temsil eden Keloğlan; Türk insanının zekâsını, aklını, başarısını, azmini, şansını ve saflığını da en güzel şekliyle kendi üzerinde toplayan, problemleri gülerek çözümleyen “hümorist” yapıya sahip bir tiptir.
Keloğlan, Türk masallarının en ünlü kahramanlarından biri olup, saçsız başı, zekası, kurnazlığı, omzundan eksik olmayan çıkını ile tanınmaktadır. Keloğlan masalları Türk mitolojisi ve Altay mitolojisinin ortak figürlerinden biridir.
Suna Pekuysal, kimlik adıyla Adile Suna Belener, (24 Ekim 1933, İstanbul - 22 Temmuz 2008, İstanbul), Türk sinema, tiyatro ve televizyon oyuncusu, seslendirme sanatçısıdır.
Keloğlan (1971) filmi - Sinemalar.com - Sinemalar.com -
Keloğlan, 1971 yapımı Türk filmidir.
Keloğlan'ın annesinin ismi dizide asla açıklanmaz. Çoğu zaman Keloğlan'a kızsa da hayatındaki en değerli varlığı o olduğu için onu çok sever. Eşinin ölümünden bu yana Keloğlan'a tekbaşına bakmakta, geçimlerini tarlalarındaki sebzeleri satarak sağlamaktadır.
fabrikasında bir süre çalışıp emekli olmuştur. Annesinin ölümünden sonra Zonguldak'taki yeğeninin yanına yerleşmiştir. Burada emekli maaşı ve gayrimenkul gelirleri ile refah içinde yaşamını sürdürdü. 31 Mart 2009'da kanser nedeniyle Zonguldak'ta vefat etmiş, burada defnedilmiştir.
Yeşilçam'da Keloğlan'ın cüce arkadaşı rolleriyle tanınan oyuncu Aydın Babaoğlu'nun vefatının üzerinden 12 sene geçti.
Keloğlan Masalları çizgi filmindeki kötü karakterlerden biri olan Huysuz'un en yakın ve sadık arkadaşıdır.Boyu her ne kadar uzun olsa da aklı için aynı şeyi söylemek doğru olmaz. Yemek yemeyi çok sever, bastırılamayan bir iştahı vardır.Başlarına gelen belaların çoğu Uzun'un doymak bilmeyen midesinden kaynaklanmaktadır.
Çalışma kapsamında Tahir Alangu'nun Keloğlan Masalları adlı kitabında Keloğlan ile annesinin birlikte yer aldığı masallar taranmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri