Kimler Yararlanabilir? Yurt içinde faaliyet gösteren KOBİ ve KOBİ Dışı müşterilerimiz, KGF'nin sağlayacağı kefalet ile Bankamızın kredi imkanlarından yararlanabilecektir.
Limit: İşletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda; Başvuru tarihi itibarıyla 1 yıldan kısa süredir faaliyette bulunan girişimci KOBİ'ler 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabileceklerdir. Başvuru tarihi itibarıyla 1 yıldan uzun süredir faaliyette bulunan girişimci KOBİ'ler 1.110.000 TL'ye kadar kredi kullanabileceklerdir.
KGF, teminat yetersizliği nedeniyle kredi alamayan KOBİ'lere ve KOBİ dışı işletmelere kefil olur.
Karara eklenen geçici maddeyle de yönetmelikle KOBİ tanımına dahil olan işletmelere, 31 Aralık 2023 tarihine kadar KOBİ dışı işletmeler için belirlenen kefalet limitlerinden yararlanabilme imkânı sağlandı. Karar, 25 Mayıs 2023'ten itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.
Akbank T.A.Ş, T.Garanti Bankası A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş., Türk Ekonomi Bankası A.Ş., Vakıf Katılım Bankası A.Ş., T. Halk Bankası A.Ş., QNB Finansbank A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Denizbank A.Ş., Şekerbank T.A.Ş., T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Ziraat Katılım Bankası A.Ş.
İlgili 15 soru bulundu
Kredi Garanti Fonunun öz kaynaklarından sağladığı destekle oluşturulan ve KOBİ'lere 500 bin liraya kadar kredi imkanı sağlayan "KGF Destek Kredisi Projesi" bugün itibarıyla uygulamaya konuldu.
KOBİ vasfına sahipten kasıt; iktisadi faaliyet gösteren her türlü ticari işletme, esnaf ve sanatkâr, çiftçiler, tarımsal işletmeler ve kooperatiflerdir. gereklidir? KGF'ye başvurabilmek için belirli bir sektörde faaliyet göstermek şartı bulunmamaktadır.
Hazine Destekli Kefalet Sistemi kapsamında 2023 Yılı için hazırlanan KGF Destek Paketleri Ziraat'te! Yatırım, İhracat veya İşletme finansmanı ihtiyaçlarınız için Bankamıza yapacağınız kredi başvurusu ile KGF'nin teminat desteği sağlanarak, Bankamızın uygun koşullu kredi imkânlarından yararlanabilirsiniz.
KGF'nin özkaynaklarından verilen kefaletlerde KOBİ başına kefalet üst limiti 3 milyon TL'dir. TÜBİTAK, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB, ve TTGV gibi kuruluşlara hitaben düzenlenecek kefalet mektuplarında üst limit, KGF özkaynaklarından KOBİ başına verilecek kefalet limiti ile sınırlıdır.
KGF hangi krediler için kefalet verir? Bireysel krediler, tüketici kredileri ve çek karnesi kredisi ile şirket kredi kartları hariç, işletmelerin ihtiyaç duyduğu işletme ve yatırım finansmanı için her türlü nakdi ve gayri nakdi kredilere yönelik kefalet verir.
KGF, verdiği kefaletlere karşılık bankalar gibi firmalardan teminat istiyor mu? KGF, kuruluş amacına uygun olarak kredi değerliliği bulunan ancak teminat yetersizliği içinde olan KOBİ ve KOBİ dışı işletmelere kefalet vermektedir.
İşletmenin krediyi ödeyememesi durumunda banka KGF'den tazmin talebinde bulunur. KGF, tazmini karşılamak suretiyle kefaletten doğan sorumluluğunu “ getirir. İşletme ve kefilleri aleyhine, banka ile birlikte yasal işlemler başlatılarak kanuni takip yoluyla alacak tahsil edilir.
Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik kıdem tazminatı ödemeleri için KGF destekli kredi başvuruları bugünden itibaren kabul edilmeye başlandı.
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
4. KGF, 7 iş günü içinde kredi değerlendirmesi yapar.
Yurt içinde yerleşik, KOBİ vasfını haiz işletmeler, KOBİ kapsamında sayılan esnaf ve sanatkârlar, serbest meslek mensupları, kadın ve genç girişimciler, ihracatçı işletmeler, imalatçı KOBİ'ler, tarımsal işletmeler, çiftçiler Kredi Garanti Fonu kefaletinden faydalanabilir.
- Etkinlikte yaş sınırı yoktur.
İşletme kredilerinde vade asgari 6 ay, azami 60 aydır, ödemesiz dönem azami 1 yıldır. Yatırım kredilerinde ise vade asgari 6 ay, azami 84 ay olup, ödemesiz dönem azami 2 yıldır. Kefaletten yararlanma süresi KGF'nin kefalet tahsis tarihinden itibaren 1 yıldır.
KGF'DEN ÜÇÜNCÜ KEFALET PAKETİ
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile imzalanan son protokolle birlikte 35 Milyar TL'lik yeni kefalet paketini işletmelerin kullanımına açtı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan sağlanan fon kaynaklı kefalet başvuruları arasında farklılık bulunmamaktadır. KGF'nin kefaletinden yararlanmak isteyen işletmelerin, Kredi Verenlerden kullanacakları krediler için KGF'nin ortağı olan Kredi Veren'den herhangi birine başvuruda bulunmaları yeterli olacaktır.
KGF, 1991 yılında kurulmuş olup, 14 Temmuz 1993 tarih, 93/4496 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kuruluş organizasyonunu tamamlayıp ilk kefaletini 1994 yılında vererek faaliyetlerine başlamıştır.
TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.
Kısaltması nedeniyle sıklıkla “KGF nedir” olarak da aratılan Kredi Garanti Fonu, teminat gösteremediği için kredi kullanamayan KOBİ'lere kefil olan kuruluşlardan biridir.
KGF, kurumsal bir kefalet kuruluşu olarak teminat yetersizliği nedeniyle çeşitli kredi ve destek imkânlarından yeterince yararlanamayan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) “müteselsil kefil” olmak suretiyle krediye erişimlerini sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri