Düzenli ve disiplinli olmak burada da önemli. Kilo almak istiyorsanız sık öğün yapmayı deneyebilirsiniz. Öğün aralarınız en fazla 2-3 saat şeklinde olabilir.
Öğle ve akşam ana öğünlerini mutlaka yapın. Yemek yemeye çorba ile değil ana yemek ile başlayın. Karbonhidrat tüketirken rafine olanları değil kompleks olanları seçin. Yani şeker ve şeker içeren gıdalar, beyaz un ve ürünleri, mısır (glikoz) şurubu içeren besinlerden uzak durun.
Sık Sık Beslenin
Tek seferde yüksek porsiyon tercih etmek yerine gün içinde küçük porsiyonlarla öğün sıklığı artırılarak fazla besin alımı sağlanabilir. Öğünlerinizi düzenli planlayın ve en az 3 ana öğün ve 3 ara öğün yapmaya özen gösterin.
Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir gibi kilo aldırıcı gıdalar ara öğünlerde önerilen miktarlarda tüketilmelidir.
İlgili 33 soru bulundu
Ancak aşırı zayıf olan kişiler gece yatmadan 2 saat önce, bir bardak ılık ballı süt, haşlanmış sebze veya peynir gibi hafif şeyler yiyebilirler. Bu sayede öğün sayısı da artacağından alınan kalori miktarı da artacaktır.
Protein bar gibi lif ve protein oranı yüksek gıdaların tüketimi yüzü dolgunlaştırır. Yüksek oranda protein ve lif alınırsa kasların gelişebilmesi mümkün olur. Buna ek olarak karbonhidrat tüketimi de yüzün kilo almasını sağlar. Ancak karbonhidrat tüketimine dikkat edilmelidir.
Yüksek yağ ve enerji içeren bir öğün size kilo aldırabilir. Ayrıca düzenli egzersiz yapmak kilo almak için faydalı olabilir. Egzersiz ile birlikte kişi, protein gereksinimini tam olarak karşılamalıdır. Yeterli alınan protein, yağ kütlesi ile birlikte kas kütlesinin de artırılmasını sağlar.
Yüksek kalorili olmaları ile bilinen muz, ananas, avokado ve mango gibi tropikal meyveler hızlı kilo aldırır. Kuru olarak tüketilme özelliğine sahip üzüm, incir ve kayısı gibi meyveler yüksek kaloriye sahiptir.
Öğün sayısının ve zamanının kilo verme üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur.
Sağlıklı kilo almanın ilk aşaması uzman kontrolüdür. 1 hafta içinde sağlıklı bir şekilde 5 kilo alınabilmesi mümkündür. Kısa bir süre içinde 5 kilo almak için öncelikle yapılması gereken yağ bazlı yiyecekler tercih edilmelidir. Dengeli olarak beslenilmesi sayesinde sağlıklı bir şekilde kilo alınacaktır.
Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama 7000 kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız.
Şurada Paylaş! Günde tek öğünle beslenen kişilerin vücudu "açlık moduna" geçer ve tüketilen tüm besinleri depolar. Ayrıca tek öğün beslenme tipine geçenlerin metabolizması yavaşlar, vücut stres hormonu olarak bilinen "kortizon" üretimi artırır. Tüm bunların birleşimi sonucu kilo vermek isterken kilo alırsınız.
1 haftada kaç kilo alınır? 1 hafta içinde belli bir diyet izleyerek kontrollü bir şekilde sağlıklı olarak 5 kilo alınabilir. Bunun için diyetisyenlerin belirledikleri yiyecekler gerekli miktarda tüketilmelidir.
Kalçadan kilo almak için öncelikle düzenli olarak egzersiz yapmanız ve kalori alımını artırmanız gerekmektedir. Kardiyo egzersizleriyle kalça kaslarınızı daha belirgin ve güçlü bir hale getirebilirsiniz. Fındık, fıstık, badem ve avokado gibi yüksek değerli besinler ile öğünlerinizi destekleyebilirsiniz.
Gerekli tahliller yapılıp altta yatan geçerli bir hastalık ve durum yok ise diyetisyen kontrolünde ayda ortalama 2 kilogram alacak şekilde sağlıklı beslenme planı yapılmalıdır. Bu kişiler, harcadıkları enerjiden 400-500 kalori daha fazla alması gerekir.
Kahvaltıda yenilen yumurta, peynir, tereyağı, sucuk gibi besinler, kilo almanıza yardımcı olur. Pekmez ve bal tüketimini asla ihmal etmeyin. Bu iki besin, sağlıklı bir şekilde kilo almanıza etki edecektir. Düzenli ve aşırıya kaçmadan kilo almaya çalışın.
Cici Bebe Zararları
Sürekli ve aşırı tüketimde kilo artışına neden olur.
Maden suyu üzerinden sade soda 0 kaloriye sahip bir içecek türü olarak öne çıkar. Bu sebepten dolayı herhangi bir şekilde kilo alma potansiyeli olmadığını söylemek mümkün. Aynı zamanda içeriğindeki özel mineral yapıları ile kilo verme ayrıcalığı taşımaktadır.
Üzüm pekmezinin 100 gramlık bir porsiyonunda 240 kalori, bir kaşığında 30 kalori ve de bir tatlı kaşığında 20 kalori vardır. Pekmez, yüksek oranda şeker içerdiğinden kilo aldıran besinler arasında yer almaktadır.
Gençlik yıllarında birçok Rus bireyin hayallerini süslemekte olan bu kadın, yaşadığı ani rahatsızlık nedeni ile çok yüksek kilo kayıplarını yaşamıştır. 1.70 boyuna sahip olan ve 26 kilogram ağırlığına sahip olan Valeria Levitina, Rusya içerisinde dünyaya gelmiştir.
Yetersiz ve düzensiz beslenme, iştahsızlık, öğün aralarında uzun boşlukların olması da kilo alamama nedenleri arasındadır. Kişinin yaşadığı psikolojik sorunlar, stres, depresyon hali de neden kilo alamıyorum sorusunun cevabıdır. Zayıflık nedenleri olarak sindirim ve dolaşım bozuklukları da gösterilebilir.
Çökük yanaklar için en çok uyguladığımız yöntem dolgu işlemleridir. Yanak dolgu malzemesinin enjekte edilmesi ile yanağın yüzeyi geriye doğru dengelenir, yanak bölgesi hafifçe kaldırılır ve yuvarlak bir hale getirilir. Çevre doku yüzün açısının genişlemesi kontrol altına alınarak sıkılaştırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri