Yönetmelik ile milli sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları, Bakanlıkça mazereti uygun görülenler ile yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler gibi istisnalar dışında açık liseye nakil ve geçişler ...
EĞİTİM SERVİSİ - Genelgeye göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybedenler, milli sporcular, şehit ve gazi çocukları, evde ve hastanede eğitim alanlar açık liseye geçebilecekler.
➢ Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden 18 yaşını doldurmamış olanların velileriyle birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise bizzat kendilerinin veya Noter aracılığıyla vekâlet verdikleri kişinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.
Ancak MEB Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı Cengiz Mete, uzun süre hafızlık eğitimi alan öğrencilerin açık liselere kayıt olabileceğini duyurdu.
İlgili 17 soru bulundu
ikamet eden ve taşıma yolu ile eğitim hizmeti alanlar, istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri hâlinde açık öğretim liselerine nakil ve geçiş yapabilecekler.
Kayıt işlemleri, açık öğretim lisesi müdürlüğü tarafından belirlenen başvuru tarihlerinde yapılır. Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.
AÖL'ye geçiş işlemi için yapmanız gereken tek şey, aktif dönem kaydınızı yenileyip öğrencilik durumu aktif olduktan sonra geçiş yapmak istediğiniz yüz yüze Mesleki Açık Lisenin derslerini veren Mesleki Teknik Anadolu Lisesine dilekçe vermektir.
Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler kaydını aktif ettikten sonra her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler. Açık Öğretim Lisesinde kazandıkları dönemler ve krediler aynen korunur.
Yönetmeliğin ilkeler kısmındaki ifadeler de değişti. Yeni yönetmelikle birlikte evlenen öğrencinin açık liseye kaydının alınması da mecburi oldu.
Liselerde sınıf tekrarı uygulaması, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren tekrar hayata geçiyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, yeni dönemde liselerde sınıf tekrarı uygulamasının olacağını söyledi. Tekin ayrıca, açık liselere geçiş sürecinin zorlaşacağını açıkladı.
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
12. Sınıfta açık liseye geçmeyi düşünen öğrenciler için bu kararın teknik açıdan bir sorun oluşturmayacağını belirtmek isteriz. Önemli olan öğrencinin kendini tanımasıdır. Bu zorlu süreçte kendi programınızı kendiniz oluşturmalısınız.
Ortaokul mezunu olanlar, Lise eğitimine devam edemeyenler, Yurt dışında eğitim almış olup mezuniyet belgesi olması şartıyla İl Millî Eğitim Müdürlüklerinden Denklik Belgesi almış olanlar Açık Öğretim Lisesi'ne başvurabilir.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), açık liselere geçişler zorlaştırıldı ve sadece istisnai durumda olan öğrencilerin açık liseye geçebilmesine karar verildi. Bakanlığın yeni düzenlemesiyle örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçişler zorlaştırıldı.
Açık liseye geçiş, 08 Eylül 2023 Tarihli ve 32303 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan düzenleme ile zorlaştırıldı. Geçiş, evde veya hastanede eğitim alanlar ile MEB tarafından mazereti uygun bulunanlar tarafından gerçekleştirilebilecek.
AÇIK LİSEYE NASIL GEÇİLİR? Açık liseye geçmek isteyen öğrencilerin öğrenim süresi içinde iki defa sınıf tekrarı olması gerekiyor. Bu durum gerçekleşirse öğrencilerin okulla ilişi kesilerek veli ve öğrenci talebine göre açık liseye geçişi sağlanabilecek.
(Değişik ikinci fıkra:R.G.-17/3/2009-27172) Bir dersten başarılı olabilmek için, o dersten en az kırk beş puan almak gerekir.
Buna göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. Açık liseye geçişlere de kısıtlama getirildi. Bundan böyle yönetmelik kapsamında, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek.
Açık Öğretim Lisesi 2022-3 Dönemi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 11 Nisan günü başlayıp 29 Nisan 2022 günü mesai bitiminde sona erecek. 2022 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına; 5 TL olarak belirlendi.
Açık Öğretim Lisesine İlk Kayıt Yaptıracak Olan Öğrenci; Öncelikle T.C. Kimlik Numarası İle Anlaşmalı Bankalara Sınav Ücretini Yatıracaktır. Sınav Ücretini Yatıran Aday Öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne Müracaat Ederek İlk Kayıt İçin Gerekli Evraklarını Teslim Ederek Ön Kaydını Yaptıracaklardır.
Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Geçiş işlemi için yapmanız gereken tek şey, aktif dönem kaydınızı yenileyip öğrencilik durumu aktif olduktan sonra geçiş yapmak istediğiniz yüz yüze Mesleki Açık Lisenin derslerini veren Mesleki Teknik Anadolu Lisesine dilekçe vermektir.
Sınav,basılı evrakla okullarda yüzyüze yapılacaktır.
2023/1 döneminden itibaren son iki dönemdir, 18 yaş altı ve depremzede öğrenciler için uygulanan ücret muafiyeti kalkmıştır. Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme ücreti 160 tl olarak belirlenmiştir.
Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi ile Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvurması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri