Ebeveynleriniz Alman vatandaşıysa veya Almanya'da doğmuşsanız (ebeveynlerinizin belirli koşulları karşılaması şartıyla), otomatik olarak Alman vatandaşlığına hak kazanırsınız. Ayrıca burada doğmamış olsanız veya ebeveynleriniz Alman vatandaşı olmasa da Alman vatandaşı olabilirsiniz.
- Almanya'da en az 8 yıl yasal olarak oturmuş olmak. (Müsamaha (Duldung) statüsünde geçirilmiş süre yasal oturum sayılmamaktadır), - Vatandaşlık için başvuru yapıldığı anda “oturma izni”ne (süresiz veya sınırlı) veya “yerleşim izni”ne sahip olmak, - Yeterli derecede Almanca bilmek.
Almanya Vatandaşlık Şartları
-Hakkında Yabancılar Yasasının 46 maddesine göre sınır dışı edilme kararı bulunmamak, - Almanya'da en az 8 yıl yasal oturum, Eşi Alman vatandaşı ise 5 yıl. - Almanya'da temelli olarak yerleşmiş olmak (geçici bir nedenle Almanya'da bulunanlar bu aktan yararlanamaz);
Almanya'da doğan çocuklar Alman vatandaşı olacak
Ebeveynlerden birinin 5 yıl Almanya'da yasal olarak ikamet etmesi durumunda ülkede doğan yabancı çocuklar Alman pasaportu alabilecek. Ayrıca çocuklar ebeveynlerinin vatandaşlığını da koruyarak çifte vatandaş olabilecek.
3) SEKİZ YERİNE, BEŞ YIL: Vatandaşlığa geçiş için Almanya'da sekiz yıl yaşama şartı yumuşatıldı ve beş yıla indirildi. Böylece, Almanya'daki neredeyse tüm Türkler'in Alman vatandaşlığı hakkı doğdu. Yeni gelenler de, eğer işinde başarılıysa ve Almanca biliyorsa üç yıl içinde Alman vatandaşlığını alabilecek.
İlgili 24 soru bulundu
Öncelikle Almanya'da ev almak size doğrudan bir oturma izni hakkı kazandırmaz. Bunun bir diğer anlamı ise Almanya'da ev alınması için oturma izni ya da vatandaşlık kısıtlamasının bulunmamasıdır.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Alman vatandaşlık yasası, yıllar içinde pek çok kez değişime uğradı. Vatandaşlıkla ilgili yasalar tüm ülkelerin vatandaşları için geçerli, ancak mevcut durumda Türk vatandaşlığından vazgeçmeden Alman vatandaşlığına geçmek mümkün olmuyor. Yani Türk vatandaşları Almanya çifte vatandaşlık hakkından faydalanamıyor.
Vatandaşlık maaşı, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen aylık bir ödemedir. Bu ödeme, vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamasına ve sosyal refah seviyesinin yükselmesine yardımcı olmak amacıyla yapılmaktadır.
Antigua ve Barbuda yatırım yoluyla vatandaşlık almanın en kolay olduğu ülkelerin ilk sırasındadır. Karayip Denizi'nin doğusunda yer alan ada ülkesi Antiqua ve Barbuda'da vatandaşlığa hak kazanan yatırımcılar dünyadaki 151 ülkeye vizesiz seyahat edebilmektedir.
Almanya'da doğan çocuklar Alman vatandaşı olacak
Ebeveynlerden birinin 5 yıl Almanya'da yasal olarak ikamet etmesi durumunda ülkede doğan yabancı çocuklar Alman pasaportu alabilecek. Ayrıca çocuklar ebeveynlerinin vatandaşlığını da koruyarak çifte vatandaş olabilecek.
Yasa tasarısı, birden fazla vatandaşlığa sahip olmaya da izin veriyor. Ayrıca yasa değişikliği yabancı anne babanın Almanya'da doğan çocuklarının Alman vatandaşlığına sahip olmasına da imkan tanıyor.
17. Almanya. Almanya vatandaşlığı için gerekli olan minimum yatırım miktarı 250 bin Euro. Bununla Alman vatandaşlarına istihdam yaratırsanız oldu bu iş.
Bu kanunlar, bir kişinin aynı anda birden fazla ülkenin vatandaşlık gereklerini karşılayabileceği durumlar yaratabilir. Bu durum, bir ülkenin veya diğerinin çok vatandaşlık ile ilgili yasalarının olmaması durumunda, kişinin birden fazla vatandaşlığa sahip olmasına izin vermektedir.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün (NVİ) web sayfasında da evlenme, boşanma ve yabancı boşanma kararlarının Türkiye'de tanıma ve tenfizine dair detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Medeni Kanunu'na göre yapılan evlilikler Almanya'da tanınmaktadır.
Genel yoldan kazanma, istisnai yoldan kazanma, yeniden kazanma, evlilik yolu ile kazanma hallerinin tamamı Türk vatandaşlığının yetkili makam kararı ile kazanılması kapsamındadır. Ayrıca, yabancı veya vatansız birinin de kanunda belirtilen şartları sağlaması halinde genel yolla Türk vatandaşlığını kazanması mümkündür.
Vatandaşlık başvuru numarası ya da başvuru bilgileri ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web sitesinden başvurunuzun ne durumda olduğunu kontrol edebilirsiniz. Avukattan destek alarak yapılan başvurular 6 ay ila 1 sene aralığında sonuçlanmaktadır.
Beş yıl süreyle İngiltere topraklarında 1 milyon sterlin tutarında yatırım yapanlar vatandaşlık hakkı kazanıyor. 6-10 milyon Euro'luk risk sermayesi yatırımı gerekiyor. Vakıflara 2 milyon Euro'luk bağışlar karşılığında da vatandaşlık hakkı veriliyor.
Almanya. Almanya Federal İstatistik Dairesi'nin açıkladığı resmî veriye göre 2020 yılı itibarıyla Almanya'da 3 milyon ilâ 3.5 milyon civarı Türk vatandaşı yaşamaktadır.
Dolayısıyla soy ağacı belgeleri ile vatandaşlık almak mümkün değil.
Almanya'da 5 yıllık oturum izninin bulunması, yerleşim izni başvurusunu yapacak kişinin kendisi ve ailesinin geçimini sağlayabilecek maddi yeterlilikte olması, Almanca yeterlilik sertifikası bulunması, herhangi bir sabıka kaydının olmaması gibi hususlar, süresiz oturum iznine başvurulmasının ön koşullarıdır.
Almanya'da Ev Almak İçin Oturum Şart mı? Hayır. Almanya'da ev almak, mülk edinmek ve gayrimenkul yatırımı yapmak için oturum izninizin olması şart değil.
Almanya'ya alınacak personel kriterleri ile ilgili neler söylersiniz? Almanca bilgisi dışında personelin Türkiye'deki deneyimleri ve yaşı önemli olmaktadır. Temel prensip olarak 24 – 45 yaş aralığı belirlenmiştir.
Çalışan eksikliği olan mesleklerde (Mangelberfue) çalışan vasıflı işçiler ve üniversite diplomasını son üç yıl içinde almış olan üniversite mezunları, genel emeklilik sigortasının yıllık prim ödeme tavanının en az yüzde 45,3'ü kadar asgari ücret alıyorlarsa, Federal İş Kurumunun onayıyla AB Mavi Kartı alabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri