Gerekli koşulların sağlanması durumunda herkes araba kiralayabilir. Araba kiralamak için gerekli koşulların başında ise en az 2 yıllık ehliyet sahibi olmak geliyor. Ekonomik araçlar için 21 yaş üzeri, orta ve üst sınıf araçlar için 25 yaş üzeri, büyük araçlar için 28 yaş üzeri olmak diğer koşullar arasında yer alıyor.
19-21 yaş aralığında ve 1 yıl ehliyet sahibi olan kişiler Genç Sürücü ücreti ödeyerek ekonomik gruptan araç kiralayabilmektedir. Konfor segmentinde bulunan araçları kiralayabilmek için en az 23 yaşında ve 2 yıl ehliyet sahibi olunması gerekmektedir.
Üzülerek cevaplıyoruz ki maalesef stajyer ehliyet sahibi kişi araç kiralayamaz. Kiralama rehberi sayfamızdan da detaylıca yazıp belirttiğimiz gibi oto kiralama için öncelikle 2 yıl ehliyet şartı koyulmaktadır. Bunun yanında 25 yaş altı kişiler de araç kiralayamaz.
Araç kiralamak için seçtiğiniz şirketin istediği yaşta olmanız ve ehliyetinizin de onların talep ettiği kadar süreli olması yeterli.
Araç kiralama hizmeti almak istediğinizde karşınıza çıkacak ilk şart yaş şartıdır. En az 21 yaşında olduğunuzda ekonomik bir araç kiralayabilirsiniz. Orta sınıf bir araç için ise sizden istenen yaş şartı en 25 olmanızdır. Büyük ve lüks bir araç kiralamak istediğinizde ise en az 28 yaşında olmanız gerekir.
İlgili 16 soru bulundu
Kiralama sözleşmesinde belirtilmeyen bir kişi kiralık aracı kullanırsa ne olur? Bu durumda, tüm rent a car sigortaları geçersiz hale gelir. Herhangi bir kaza durumunda tüm masraflar sözleşmeyi imzalayan kişiler tarafından ödenmek durumunda kalır.
Şehir içinde günlük önemli işleriniz varsa ya da günübirlik bir seyahat planı yaptıysanız, 1 günlük araç kiralayabilirsiniz. Bu şekilde araç kiralarken aracınızı belirlediğiniz saatte teslim alıp, 24 saat sonra aynı saatte teslim etmeniz gerekir.
Araba kiralamak için ehliyetiniz en az 2 yıllık olmalı. Ancak genel anlamda 2 yıllık ehliyet şartı aransa da bazı araç kiralama firmaları 1 yıllık ehliyete sahip olan sürücülere araç kiralama imkanı sunuyor. 1 ya da 2 yıllık ehliyete sahip olma şartı genelde ekonomik ve orta sınıf araçlar için geçerli oluyor.
Araç kiralamak için tedarikçi firmanın uyguladığı kurallara göre minimum 1 yıllık ehliyet sahibi olmak gerekiyor. Bazı firmalarda bu süre 3 yıla kadar çıkabiliyor. 1 yıldan az süreli ehliyeti olanlar ya da hiç ehliyeti olmayanlar araç kiralama hizmetinden yararlanamaz.
Araba kiralamanın şartlarından ilki yaştır. Ehliyet alma yaşı 18 olsa da araba kiralama yaşı 21 olarak belirlenmiştir.
Henüz yeni ehliyet almış kişiler araç kiralayıp kiralamayacaklarını merak ediyor. Aslında araç kiralamak için normal şartlarda ehliyetin en az 2 yıllık olması gerekiyor. Fakat bazı araç kiralama firmaları ekonomi sınıf araçları ehliyeti 1 yıllık olan kişilere de kiralıyor.
Bununla birlikte 25 yaşını doldurmamış ise o zamanda araç kiralayamıyorsunuz. Kısacası stajyer ehliyet durumundan muaf olmanız gerekiyor. Bu konu tüm araç kiralama firmalarında olduğu gibi bizde de aynı geçerliliktedir.
Kiralık aracı kiracı haricinde başkası sürebilir mi? Kiralık araç, aracı kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilir fakat rezervasyon aşamasında Zizycar üzerinden belirttiğiniz ek sürücü haricinde başkası kullanamaz.
Kontrolde aracın kiralama şirketine ait olduğu anlaşılınca, trafik polislerince motorlu aracın sürücü belgesi olmayan kişi tarafından sürülmesine izin vermekten araç tescil plakasına istinaden trafik para cezası düzenlerler.
Araç gruplarında belirlenmiş olan yaş ve ehliyet yılı koşulları dahilinde kiralama yapılabilmektedir. Bu koşulların sağlanamaması durumunda ''Genç Sürücü ''hizmet paketi satın alarak bu paket içeriğindeki limitler dahilinde kiralama yapabilirsiniz.Ek sürücü bedeli günlük 10 TL, Genç Sürücü bedeli günlük 15 TL' dir.
Bireyin aile yakınları, aracı satın alabilir. Engelli raporu ile araç alımının gerçekleşmesi için 18 yaşından büyük ve zihinsel engeli olmayan kişi, kendi başına işlemlerini tamamlayabilir. 18 yaşından küçük ise anne ve babasının muvafakatname vermesi şartı aranır.
İkinci defa ehliyetsiz olarak araç kullanan sürücülere 2 ya 3 ay hapis cezası verilmektedir. İlk defa ehliyetsiz olarak araç kullanan sürücülere 1 ya da 2 ay hapis cezası verilmektedir. Ehliyetsiz olarak araç kullanan aracın sürücünün ruhsat sahibine 8.190 TL para cezası verilmektedir.
Araç kiralama yapılırken gerekli belgeler şu şekildedir; Nüfus Cüzdanı, Kimlik Kartı veya Geçici Kimlik Belgesi. Sürücü Belgesi veya Ehliyet. Yurt dışından geldiyseniz pasaport.
“Stajyer ehliyeti”, stajyer sürücülerin kullandığı ehliyetler için kullanılan bir tanımlamadır. Sürücü olmak isteyen adaylar, sürücü kurslarında eğitim aldıktan sonra ve bu süreci başarılı bir şekilde tamamladıklarında stajyer ehliyete sahip olma hakkı kazanır.
Ehliyet sahibi olabilmek içi 18 yaşını doldurma koşulu bulunuyor. 18 yaş altı bir kişi ehliyet sahibi olmaması sebebiyle araç kullanamıyor, dolayısıyla araba kiralayamıyor. 18 yaşını dolduran ve ehliyet sahibi olan bir sürücünün ise normal şartlarda araç kiralama işlemini gerçekleştirebilmesi için en az 2 yıllık ...
Kiralık aracı kendiniz teslim alıp, yine kendiniz teslim etmelisiniz. Eğer kiraladığınız aracı başkasının teslim etmesi gerekiyorsa bu durumda aracı kiralarken bu kişinin de ehliyetiyle birlikte sizinle aracı teslim almaya gelmesi ve ek sürücü olarak kiralık araç sözleşmesine imza atma zorunluluğu bulunur.
Kimler MOOV'layabilir? Genel kiralama koşullarımıza göre minimum 19 yaş, en az 1 yıllık, üzerinde TCKN'nin yazdığı ehliyet ve kiralayacak kişi adına kayıtlı kredi kartı gerekiyor. Bu kriterleri karşılayan herkes MOOV'layabilir.
Şahsi Aracımı Kiraya Verebilir Miyim? Evet! Şahsi aracınızı kiralayarak kendinize çaba göstermeden ek gelir sağlayabilirsiniz.
Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder.
Kiralık araçla şehir dışına çıkmak yasak mı? Hangi ilden olursa olsun araç kiralama hizmetlerinden bilgi vermeniz halinde il dışına çıkabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri