Hastalık sıklıkla anal veya vajinal bölgedeki yumurtaların kaşınma veya temas yoluyla el cildine geçip, buradan gıda alımı veya temas yoluyla başkalarına bulaşması yoluyla yayılır. Etken yumurtaları mikroskobik düzeyde olduğundan gözle görülemez ve hijyen şartlarına dikkat edilmediği takdirde kolaylıkla bulaşabilir.
Mikroskobik yumurtalar bulunduran yiyecek, içecek veya parmaklar yoluyla ağza taşınabilir. Yutulan yumurtalardan çıkan larvalar, ince bağırsakta birkaç hafta içinde yetişkin kurtlara dönüşür ve daha sonra kalın bağırsağa giderek yerleşir. Kıl kurdu yumurtaları, kirli ellerde, yüzeylerde ve nesnelerde bulunabilir.
Bağırsak kurdu yumurtaları iyi pişmemiş besinlerle veya hijyenik olmayan ortamlarda tüketilen gıdalar ile ağız yolu ile alınır. Bağırsak kurtları vücuda girdikten sonra bağırsaklarda erişkin hale gelirler ve yıllarca bağırsak ortamında yaşayabilir. Bağırsak parazit enfeksiyonu ağızdan dışkı yoluyla yayılır.
Solucan, kılkuyruk, tenya gibi parazitler daha çok çiğ sebzeler başta olmak üzere besinlerin yenmesi sonucu insanlara bulaşır. İyi yıkanmamış salatalar, meyveler, çiğ köfte gibi çiğ etlerin yenmesi bu gibi parazitlerin bulaşmasında rol oynar.
Bağırsaklarda oluşur ve ilerlemesi durumunda anüsten dışarı çıkar. Kıl kurdu, bağırsak kurdu ya da tenya isimleri ile de bilinmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Tipik kıl kurdu enfeksiyonları insanlarda ciddi sağlık sorunlara veya ileri komplikasyonlara neden olmaz. Nadir vakalarda, kıl kurdu enfeksiyonun ağırlaşması, kadın cinsel organında enfeksiyona neden olabilir. Parazit, anal bölgeden vajinaya, uterusa, fallop tüplerine ve pelvik organların çevresine gidebilir.
Her sabah bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı içmek, kıl kurtlarının kısa sürede dökülmesini sağlar. Daha etkili sonuç için her gece yatmadan önce makat bölgesine Hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz. Karanfil yağı ve çay ağacı yağı da kıl kurtlarına karşı etkilidir.
Günde içerisinde bunu tüketin. Zerdeçal Anti-parazit özelliği olan zerdeçalda bulunan köriyi parazitleri öldürmek için bolca tüketmek gerekir. Karanfil Karanfil birçok parazite karşı etkilidir. Ananas suyu, papatya suyu ve toz karanfil ile yaptığınız karışım parazitleri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olacaktır.
Kıl Kurdu Evde Doğal Tedavi Yöntemleri
Özellikle papatya, zencefil, zerdeçal çaylarının tüketimi bu durumun geçmesine yardımcı olabilmektedir. Aynı zamanda sarımsakta düzenli olarak tüketilmesi önerilenler arasında yer almaktadır.
İbrahim Saraçoğlu bağırsak kurdu düşürücü kür!
İbrahim Saraçoğlu, kekik suyunun içilmesini ve 1 hafta boyunca devam etmesini önerir. Kekik suyu idrar yollarını temizleyerek bağırsak kurtlarını vücuttan atacaktır. Sabah akşam düzenli şekilde içmeniz tavsiye edilir.
Bir çeşit parazit kurdu olan bağırsak kurtları insan sindirim sistemine yerleşerek çoğalır. İnsan vücudunu konak olarak kullanan bu kurtlar çeşitli rahatsızlıklara neden olabilir. Genel olarak hijyen yetersizliğinden ortaya çıkan bu rahatsızlığın en sık görüldüğü grup ise çocuklardır.
Bağırsak kurdu genel olarak enfekte olmuş inek, dana, domuz gibi hayvan etlerinin çiğ veya az pişmiş tüketiminden sonra bulaşabilir. Enfekte olmuş kişiler ise diğer kişilere doğrudan temas vaya eşyaların ortak kullanımı yoluyla bulaştırabilir.
Bağırsak kurtlarından kurtulmak için detoks içeceklere ihtiyacınız olacak. Bu içeceklerden biri de nar suyudur. Nar suyunu 7 gün boyunca günde 1 defa 1 fincan şeklinde tüketiniz. Nar suyu bağırsakların temizlenmesini ve kurtların dökülmesini hızlandıracaktır.
Hastalık sıklıkla anal veya vajinal bölgedeki yumurtaların kaşınma veya temas yoluyla el cildine geçip, buradan gıda alımı veya temas yoluyla başkalarına bulaşması yoluyla yayılır. Etken yumurtaları mikroskobik düzeyde olduğundan gözle görülemez ve hijyen şartlarına dikkat edilmediği takdirde kolaylıkla bulaşabilir.
Kıl kurdu başlıca belirtileri; geceleri artan popo kaşıntısı, diş gıcırdatması, burun kaşınması, ağızdan gece yatağa salya akması, ağız kokusu, karın ağrısı, kilo alamama, gece idrar kaçırma, kız çocuklarında külotta akıntı, vajinal akıntı ve sinirliliktir.
Feridun Kunak, içerisinde incir kurusu, dut kurusu, kekik ve kabak çekirdeği tozu olan bağırsak parazitlerini önleyen doğal sirke yapımını izleyicilere aktardı. Sirkeyi yirmi gün bekletip süzdükten sonra buzdolabında saklanmasını söyleyen Kunak, günde bir fincan içilmesinin faydalı olacağını açıkladı.
Kıl kurdu ile ilgili bilinen en güçlü yöntemlerden birisi de, sirke ve sarımsak karışımıdır. Bir miktar elma sirkesi ve sarımsağı bir kavanoza koyup bir süre beklettikten sonra içmek, bağırsak kurtlarını dökmenin güçlü yöntemlerindendir.
Çörek otu yağı, bağırsak parazitlerinin baş düşmanı olarak bilinir. Yapılan birçok araştırmada çörek otu yağının kolon kanseri hücrelerinin oluşumunu engellediği görülmüştür. Aynı zamanda gaz, şişkinlik, mide ağrısı gibi problemlerin etkisini de azaltması ile sindirim sürecinin çok daha rahat olmasına yardımcıdır.
Eğer parazitler nedeniyle bağırsak tahrişi oluyor. bu da kendini sürekli ishalle gösteriyorsa, gıda emilimi azaldığı için kilo alamama durumu ortaya çıkar.
Genellikle 14 gün arayla kullanılabilen mebendazol, pirantel pamoat veya albendazol içeren ilaçların ailece alınması sayesinde kıl kurdu tedavisi yapılabilir. Her ilaç alımından sonra kişisel eşyaların (el havlusu, yatak örtüsü, kıyafetler) sıcak suda yıkanması önerilir.
- Bağırsaklarda parazit sorunu yaşayan kişiler, geceleri uyumadan önce bir diş sarımsak yutması, bu parazitlerin ölmesine neden olabilir. - Bağırsak kurtlarını yok eder. Sindirimin daha kolay şekilde gerçekleşmesini sağlar.
Lavman, bağırsakları temizlemenin en etkili yolu olarak tüm dünyada kullanılan bir yöntemdir.
Köpek şampuanın varsa kurtçukları öldürmek için bir permetrin solüsyonu yapabilirsin. Çamaşır suyun varsa bunu ucuz ve etkili bir kurtçuk öldürücü olarak kullanabilirsin.
Sindirim ve boşaltım sistemi üzerinde çok önemli etkiler yaratan bağırsak kurdu kişinin kilosunu da etkileyebilmektedir. Zayıflamak isteyen birçok kişide bağırsak kurtları nedeni ile kilo verme durmaktadır. Bu nedenle gerekli tedavi sonrasında istenilen kilo verme de başlayacaktır.
KoNTiL@, antihelmintik ilaçlar grubuna dahildir. KoNTiL@, 3 ve 6 çiğneme tabletlik blister ambalajlarda kullanıma sunulmaktadır. colubriformis ve orientalis (yuvarlak solucan) gibi mide-bağırsak parazitlerinin neden olduğu enfeksiyonların (iltihap oluşturan mikrobik hastalık) tedavisinde kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri