Koçak'ın hikayesi son derece enteresan, 1981 yılında ilkokul beşinci sınıfta Elmacı pazarında bir baklavacı dükkanında işe başlayan Coşkun ve İbrahim Koçak kardeşler, 12 yıl boyunca bu işin inceliğini bilfiil öğrenip, 1993 yılına geldiklerinde soyadları ile ilk atölyelerini ve dükkanlarını açarlar.
1981 yılında baklava yapımının okulu sayılan baklavacısında çırak olarak başlayan Coşkun ve İbrahim Koçak kardeşler, ustalarının gözetimi altında baklava yapımının her aşamasında görev almış ve askerlik görevini yerine getirinceye kadar 12 yıl boyunca çalışmışlardır.
Hakkımızda. Kuyumculuk sektörünün lider firmaları denince ilk akla gelen markalardan biri olan Koçak, 1958 yılında Ankara'da kuruldu. Kaliteli hizmet anlayışı prensibiyle tercih edilen bir marka olmanın gururunu yaşayarak günden güne büyüdü…
Gaziantep denilince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan baklavayı yerinden, ustasından yemek için bu hafta Koçak Baklava'ya geldik.
1993'ten bu yana Gaziantep'te faaliyet gösteren ve baklava üretiminde Türkiye'nin ilk akla gelen markalarından olan Koçak Baklava, toplam 2000 metrekare alana sahip tesisinde kesintisiz üretim yapıyor.
İlgili 18 soru bulundu
AB Komisyonu tarafından 8 Ağustos 2013 Tarihinde baklavanın Türk tatlısı olduğu tescil edilmiştir. Bu tarihten önce Yunanlılar kültürümüze ait herşeyi sahiplendikleri gibi bu ürünü de sahiplenmeye çalışmıştır. Ancak Türkiye uluslararası arena da bu ürünün yapım ve isim hakkının kendisine ait olduğunu kanıtlamıştır.
Fatih Sultan Mehmet dönemine ait mutfak defterlerinde kayıtlı olan bir bilgiye göre baklava ilk kez 1473 yılının Şaban ayında Topkapı Sarayı'nda pişirilmiştir. Baklavanın tarihine ait bir başka kayıt ise 17. yüzyılın ortalarında Evliya Çelebi tarafından kaleme alınmıştır.
Gaziantep Baklavası denilince ilk akla gelen “Hamido” oluyor. Türkiye Çapında Bayilikler Veriyor: Hamido Baklavaları meşhur Gaziantep Baklavası ve Antep fıstığında Türkiye çapında bayilikler veriyor. Bayilik şartları ve detaylı bilgi 0 505 706 47 25 no'lu telefondan irtibata geçebilirsiniz.
Diyarbakır'da yıllardır hizmet veren 1968 yılından bugüne vatandaşların damak tadına hitap eden meşhur Kadayıfçı Sıtkı Ustaya, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Soğuk Baklava Marka Tescil Belgesi verildi.
Ailede baklavayı ilk başlatanın Gaziantep'te "Güllü Çelebi" olarak bilinen Hacı Mehmed Güllü olduğu biliniyor. Şekerleme mesleğine Gaziantep'te adım atan Güllü Çelebi, meslekte ilerlemek amacıyla şekerlemeciliğin en gelişmiş bölgeleri olan Halep ve Şam'a giderek altı ay kalarak baklavanın inceliklerini öğrendi.
Mahmut Koçak (1964, Afyonkarahisar) Türk Siyasetçidir. Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar 22. dönem milletvekilidir.
Hasan Koçak, 23 yaşındadır. Erzurum'da yaşamaktadır. Hasan Koçak, aslen Artvinli'dir.
Kenan Koçak (d. 5 Ocak 1981, Kayseri) Türk kökenli Alman futbol teknik direktörü ve eski futbolcu.
Koçak, Tokat ilinin Erbaa ilçesine bağlı bir köydür.
Ahmet Koçak (1913, Pasinler, Osmanlı İmparatorluğu - 8 Mart 2006), Türk bürokrat.
1983 yılında Adana'da dünyaya gelen Halil Koçak, ilköğretimi Ankara'da, liseyi ise Adana'da ve üniversite eğitimini de İstanbul Yeditepe Üniversitesi Mimarlık bölümünde bitirmiştir. Babası serbest eczacı, emekli parlamenter ve eski devlet bakanı Ersin Koçak, annesi ev hanımıdır.
AB Komisyonu tarafından 8 Ağustos 2013 tarihinde baklavanın Türk tatlısı olduğu tescil edilmiştir.
Gaziantep Sanayi Odamızın Avrupa Birliği (AB) nezdinde yaptığı başvuru sonuçlanmış ve "Antep Baklavası/Gaziantep Baklavası" coğrafi işaret (mahreç işareti) olarak AB'de tescil edilmiştir. Tescil, AB'nin Resmi Gazetesi'nde de önümüzdeki günlerde yayımlanacaktır.
Hatta bazı kaynaklar, 2800 sene öncesine, Asurlar zamanına dayandırır. Burada katmanlı ekmek içerisine; bal, fındık eklemeleriyle oluşturulduğu söylenmiştir. Araplarla ilgili herhangi bir bulgu yer almıyor. Baklava kimin derseniz tescilli bir şekilde Osmanlı'nın yani Türklerin diyebiliriz.
Türkiye'de baklavanın başkenti Gazianteptir. Burada birbirinden ünlü ve lezzetli ürünler yapan baklavacı bulmak mümkün. Fakat son yıllarda öne çıkan isim Koçak.
Mehmet Yıldırım 1963 yılında Gaziantep'te doğmuştur. 11 yaşında İstanbul'un yolunu tutarak baklavacılık sektörüne ilk adımı atmıştır.
3 kuşaktır baklavacılığı meslek olarak benimseyen bir aile olarak, Baklavanın anavatanı olan Gaziantep'te başladığımız mesleğimizde, 1949 yılında Denizciler Caddesi'ndeki bir dükkanda, gerçek baklavayı siz değerli Ankaralılar'a sunduk.
Kat aralarına giren hava ve tereyağ baklavanın pişirme esnasında kat kat ayrılmasını çıtır çıtır olmasını sağlar. Ortalama 15 kat yufka serilir.
Adıyamanlılara cevizli baklavayı mı yoksa fıstıklı baklavayı mı tercih edecekleri sorulduğunda ezici bir üstünlükle cevizli baklava galip gelecektir. Ancak baklavanın asıl şehri Antep'te gerçek baklava Antep'in en güzel fıstıklarıyla üretilir.
Yaklaşık 220 çeşit baklava vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri