Kol tüylerini almanın en ideal yolu lazer epilasyon veya ağda olacaktır. Ağda sonrası çıkan kısa tüyler epilatörle alınarak çıkış süresi de uzatılabilir. Ancak kol kılları jiletle nasıl alınır dersen duşta tıraş jeli sürüp bilekten dirseğe doğru hareketlerle kol tüylerinizi alabilirsiniz.
Lazer epilasyon tüyleri yok etmekte kullanılan en etkili yöntemdir. Ancak bunun dışında ağda ve sarartma da çokça tercih edilmektedir.Sarartma yöntemi daha çok, papatya suyu yada oksijen ile uygulanmaktadır. Oksijenli suya batırılan bir pamukla kollar silinir ve bir süre bekletilir.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz.
- İlk önce cildinin kuru ve temiz olduğundan emin ol. - Sonra ağdayı dikkatlice sür ve tüylerin çıkma yönünün tersine doğru hızlıca çek. - İşlem bittikten sonra ağda kalıntılarını güzelce temizle. - Bu aşamada cildinin kabarmasından ve tahrişten korkuyorsan kol bölgene bir süre buz kompresi yapabilirsin.
Kol bölgesindeki tüylerin uzun süre çıkmaması için en etkili yöntem kola ağda yapmaktır. Soğuk ağda ve sir ağda bantları kollardaki kıllardan kurtulmak için ideal ağda türüdür. Kola yapılan ağda ile yaklaşık 2 ay tüylerin çıkması engellenmiş olur.
İlgili 38 soru bulundu
Ergenlik döneminin devam ettiği 12-18 yaş arasında hormon üretimi ve kıl köklerinin hormonlara duyarlılığı fazla olduğundan lazer epilasyon çok etkili olamayabilir veya yanıt geç alınabilir. Epilasyon işleminin kalıcı olması için ergenlik dönemi tamamlandıktan sonra yapılması uygundur.
Kol tüylerini almanın en ideal yolu lazer epilasyon veya ağda olacaktır. Ağda sonrası çıkan kısa tüyler epilatörle alınarak çıkış süresi de uzatılabilir. Ancak kol kılları jiletle nasıl alınır dersen duşta tıraş jeli sürüp bilekten dirseğe doğru hareketlerle kol tüylerinizi alabilirsiniz.
Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir. Bu dönemde vücut tüylenmesi artar ve kız çocukları daha fazla farkındalık kazanır. Elbette her çocuğun olgunlaşma süreci farklıdır.
Kollarım pürüzsüz oluyor. Kollar jilet ile rahatlıkla alınabilir.
Satinelle Prestige gibi uygun başlıklara sahip bir ürünü yüz, koltuk altı, kol, bikini bölgesi ve bacaklar gibi tüm vücut bölgelerinde kullanabilirsiniz. Epilasyon aleti tüyleri azaltır mı? Epilatörler tüyleri azaltmaz ancak kökünden alınan tüyler genellikle daha ince ve yumuşak uzarlar.
Kıllar genel olarak memelileri yaşadıkları ortamdaki güneş ışınlarının yakıcı etkilerinden korur. Eğer kılların boyları artıyor ve güçleniyorsa bu sefer koruma soğuğa karşıdır. İnsan büyüklüğündeki bir maymunda yaklaşık 100 bin kıl kökü bulunduğu bilinir.
Sual: Vücuttaki hangi kılları almak gerekir, hangilerini almak uygun olmaz? Koltuk ve kasık kıllarını, her hafta tıraş ederek temizlemek sünnettir. 15 günde bir de temizlenebilir. 40 gün uzatmak, günah olur.
Ağda yapmak kılları kökünden aldığı için bu tarz tüylerin yapısında bir değişiklik yaratmazken, jilet kullanımı pürüzsüz bölgelerdeki bu yumuşak tüylerin sertleşmesine ve görünür hale gelmesine sebep olur.
Kılların kesilmesi hiçbir yaşta sıkıntı veya hastalığa neden olmaz. Saçımızda kıl kategorisine girer aslında bütün tüy ve saç dediklerimiz de kıldır.
Sporcular hangi epilasyon yöntemlerini kullanır? Sporcular kıllarını nasıl alıyor diye merak ediyorsanız, aslında cevabı tüylerini almak isteyen herkesle aynı. Ağda, tüy dökücüler ve tıraş bıçağı sporcuların kıllarını alırken kullandığı yöntemler arasında.
Limonun cilt üzerindeki olumlu etkilerini bilmeyen yoktur. Hele bir de tuz ile bir araya gelince istenmeyen tüyler konusunda oldukça etkilidir. Limon ve tuz kıl köklerini yumuşatarak tüylerin zamanla azalmasına ve dökülmesine yardımcı olur.
Tüy dökücü krem ve jiletin farklarını şöyle ele alabiliriz: Tüy dökücü kremin etkileri, jilete kıyasla daha hızlı ve kesindir. Bazı tüy dökücü kremler içerdiği bitkisel özler ile tüy görünümünü azaltma özelliğine de sahiptir.
normal bir metabolizmaya sahipseniz ve tüy konularında takıntılı iseniz jilet sonrası ikinci gün küçük küçük geri çıkmaları hissedersiniz. Jiletle alınan kıllar ne kadar sürede uzar derseniz tam bir uzama için 2 hafta yeterli olacaktır. Hiç jilet vurulmamış gibi eski yumuşaklığına dönmeleri için de 1 ay yeterlidir.
Sir ağda, jilete göre daha uzun süreli temizlik ve pürüzsüzlük sağlıyor. Bununla beraber herhangi bir kesik olmaması halinde jilet, ağdaya oranla daha acısız bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak jilet kullanımı esmer tenli, gür ve koyu renk tüylere sahip olanlara tavsiye edilmiyor.
İlk epilasyon ve istenmeyen tüy sorunu söz konusu olduğunda epilatörler en uygun ve acısız yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Bireysel kullanıma uygunluğu genç kızların utanmasını engellerken en az acı ile uzun süre pürüzsüz bir cilt vaat etmeleri de yine tercih sebebi olmalarını sağlamaktadır.
İstenmeyen bacak kıllarından lazer epilasyon ya da ağda ile kurtulmak mümkündür. Ayrıca bacak kıllarının seyrelmesi için tüy dökücü krem de tercih edilebilir.
Kollarımızda, bacaklarımızda, sırtımızda ve vücudumuzdaki diğer tüm kılların temel var olma sebebi vücut ısımızı dengelemektir. Özellikle kıllar, vücut ısımız düştüğünde dışarıdan ısıyı kapıp vücudumuzu ısıtma görevi görmektedir. Yine kıllarımız yazın vücudumuzu direkt güneş ışığından koruma görevi görür.
Jilet ile alınan tüyler çoğalmaz fakat kılları alırken kullanılan tıraş bıçağı, daha zayıf köklü, ince yapılı tüyleri de derinin üzerinden kestiği için, zayıf formlarını bozar ve o tüyleri de sert kıllara dönüştürür.
Manuel bir tıraş makinesiyle tıraş olmak; kolay, ekonomik ve hızlı olduğu için en etkili tüy alma yöntemi sayılan işlemlerden biridir. Birkaç dakika boyunca duş veya banyo yaparak vücudunuzu ılık suyla ıslatın, tıraş jeli sürün ve hafif ve düzenli hareketlerle keskin bir tıraş bıçağı kullanın.
Limon kürü, istenmeyen tüyleri ağda ile aldıktan sonra uygulanmalı ve karışımın 3-4 saat kadar ciltte kalması sağlanmalıdır. Bu süre içinde limon kürü kıl köklerine nüfuz eder. Tüy azaltıcı yöntem denildiğinde ilk akla gelen kür olan limon kürünü hazırlamak için orta boy bir limonun suyunu sıkın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri