Ancak doğumu başlatmak için; yürüyüş yapmak, merdiven çıkmak, cinsel ilişki, göğüslerin uyarılması, pilates topu üzerinde kalçanızla yapacağınız dairesel hareketler kısmen işe yarayabilir. Bazı 'hurma, ananas, ahududu yaprağı çayı' gibi gıdaların tüketimi de zararsızdır.
Doğum yaklaştıkça günde 4 bardak ahududu yaprağı çayı tüketmek, Doğumdan önceki son 4 haftada günde 2-3 adet hurma yemek, Ananasta bulunan bromelain enziminin rahim ağzını yumuşatarak açılmayı kolaylaştırdığı düşünülmektedir, Doğuma yakın meyan kökü suyu tüketmek.
En meşhur doğuma yardımcı besin hurmadır. İçerisinde yer alan oksitosin hormonu sayesinde doğum eylemine yardımcı olur. Elma, ananas, kurumuş meyveler, ahududu çayı ve daha birçok besin doğumu kolaylaştırır. Bu besinleri tüketirken etkilerine inanarak tüketilmesi daha etkili olmalarını sağlar.
Rahim ağzını yumuşatmak için doktorunuz vajinanıza ve rahim ağzına hap veya jel koyabilir. Kasılmaları başlatmak için bazen damarınızdan ilaç verilir. Doktorlar, ancak tıbbi bir neden varsa 39 haftadan önce doğumu başlatır.
İlgili 26 soru bulundu
Bebeğin başının doğum kanalında ilerleyebilmesi için rahim ağzının tamamen açılmış ve incelmiş olması gerekir. Aktif eylemde rahim ağzı incelmeye ve açılmaya başlar. Rahim kasılmaya başlar, kasılmalar sırasında kadın ağrı ya da sırtında, alt karın çevresinde basınç hisseder.
Bazı durumlarda rahimde düzensiz kasılmalar meydana gelebilir. Rahim ağzında açılmalar olurken bazı belirtiler de görülebilir. Genellikle rahim ağzında açılma sırasında regl dönemindeki gibi kanamalar da gözlemlenebilir. Bunun yanı sıra kanama da aşırı boyutlara ulaştığı takdirde doktora başvurmalıdır.
Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır.
Sezaryenin en önemli avantajı bebek açısından riski en aza indirmesidir. Anne açısından normal hayatına dönmesi genelde 3-4 gün kadar sürmektedir. Ameliyat sonrası rahim kasılmalarına bağlı olarak normal doğuma göre ağrılar daha fazla ve uzun sürebilmektedir.
--- İlk doğumlarda ortalama 6-7 saat sürer. En fazla 20 saate kadar çıkabilir. ---Sonraki doğumlarda ortalama 4-5 saat sürer. En fazla 14 saate kadar çıkabilir.
Başlangıç aşamasında sancılar bele vuran regl sancıları gibi hissedilebilirken bu ağrılar zamanla daha şiddetli ve uzun süreli bir hal alır. Sıklığı da giderek artarak her 3 veya 5 dakikada bir sancı hissedilmeye başlanır. Doğum sancısı, gebeliğin son dönemi olarak kabul edilen 38 ila 42. haftaları arasında başlar.
9. Çömelme pozisyonu
Squat hareketleri doğum ağrısı çekildiği sırada çok tercih edilmese de popüler doğum pozisyonları arasında. Çömelme de bunlardan biri. Yer çekimi etkisi sağladığı için de ekstra avantaj sağlıyor.
Normal doğum sancılarının başlaması için, beyinde hipofiz adı verilen bölgeden oksitosin hormonu belirli miktarda artarak salgılanır. Bu hormon, düzenli rahim kasılmalarını başlatarak, rahim ağzında açılmaya sebep olur.
Anneler arasında erkek bebeğin daha geç doğabildiğine dair birtakım söylentiler olsa da bunun bilimsel bir gerçekliği yok. Bebek kaç haftalıkken doğar, sorusunun cevabı kız ve erkek bebek için farklılık göstermez. Erkek bebekler için geçerli olan doğum vakti, tıpkı kız bebeklerde olduğu gibi 37. ve 41. haftalar arası.
Anne adayı saat başı hareket algılamalı ve hissettiğinin farkında olmalıdır. Bazı durumlarda bebeğe yeterince kan gitmezse veya doğum kanalına girmişse bebek hareketleri azalabilir. Bu durumda da hastane yoluna çıkılmalıdır.
Bebeklerin çoğu yer çekimin etkisiyle, içgüdüsel olarak vücuduna göre ağır olan başı yumuşayan rahim ağzına doğru döner. Çoğu bebek için bu 32. ve 36. haftalar arasındadır. Bazı bebekler ise, doğumdan birkaç gün öncesine kadar anneleri, doktorları ve ebelerini merakta bırakabilirler.
Yalancı sancılar , rahim ağzında kesinlikle bir açılma veya incelme gibi durumları meydana getirmezler. Tüm bu sancıların biyolojik nedenlerinde annenin ve rahmin doğum için hazırlanmasından görülmektedir. Yalancı doğum sancılarına egzersiz ve alıştırma kasılmaları adınıda vermek doğru olacaktır.
Sancıların düzenli ve sık aralıklarla hissedilmesi
Eğer kasılmalar masaj ya da pozisyon değiştirmek ile geçmiyorsa, gittikçe sık aralıklarla hissediliyor ve daha uzun sürmeye başladıysa, sancı sırtta başlayıp karın, kasıklar ve bacaklara kadar yayılıyorsa doğum sancıları başlamış olabilir.
UYURKEN DOĞURAN BİLE VAR
Ancak bebek, o gelmeden önce doğar. Kadın, uyurken doğurmuştur. Bunun farkına ancak, 5 yaşındaki kızının uyandırmasıyla varır.
Bu süre sonunda da doğum olmazsa önce suni sancı denenir. Suni sancı da başarısız olursa bebek sezeryan ile doğurtulur. Küçük bebeğinizi kucağınıza almak için daha fazla beklemenize gerek kalmayacaktır.
Çünkü sıcak su, doğal sancının başlamasını sağlar. Anne suyun içine oturur ve suyun sakinleştiriciliğiyle rahatlamaya ve gevşemeye başlar. Doğumu yaptıracak olan doktor veya ebe, kendi ekipmanıyla suya girerek doğumu gerçekleştirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri