3. Kolonya Nerelere Sürülmez? Kolonya genellikle cilt temizliği ve ferahlama amacıyla kullanılan bir üründür, ancak bazı durumlarda bazı bölgelere sürülmemesi daha uygundur. Kolonya göz çevresine sürülmemelidir. Alkol içeriği ve diğer bileşenler, gözlerde tahrişe neden olabilir ve rahatsızlık hissi yaratabilir.
Sirke, kolonya, ıslak mendil, el ya da yüzey dezenfektanları ve tentürdiyot gibi ürünlerin yüz derisine teması ellerde olduğu gibi yüzde de kurumaya, kızarıklığa ve hatta egzamaya neden olabilir.
Kolonya ve krem sürmenin abdesti bozup bozmadığı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Günlük hayatta kullandığımız pek çok kozmetik ürün içinde güzel kokular da yer alıyor. Ele ve yüze alkol içeren krem ve kolonya sürmek abdesti bozmaz.
Ortamlarda, kıyafetlerde ya da doğrudan ciltte güzel koku sağlamak için de kolonya kullanılabiliyor. Özellikle saf aromaterapik uçucu yağlar ile üretilen doğal kolonyalar şu günlerde oldukça popüler.
Esasında kolonya cilt yüzeyinde doğrudan doğruya kaşıntıya neden olur. 2- Alerjik reaksiyonlara neden olabilir: Birkaç türü dışında her çeşit kolonyada sentetik maddeler bulunur. Hassas bir cilde sahip olan kişilerin bu tür kolonyaları kullanması alerjik reaksiyonlara neden olmaktadır.
İlgili 16 soru bulundu
Bir çeşit parfüm olan kolonyanın içeriğinde esans, su ve alkol kullanılır. Bu doğrultuda piyasaya sürülen kolonyaların cilde herhangi bir zararı olmaz.
Kolonyaların sakinleştirici yönlerinin olduğu bilinmektedir ve sinirli, üzgün veya kızgın olunduğunda kolonya sürmek ya da hafifçe koklamak iyi gelecektir. Türk kültüründe oldukça yaygın olan kolonyanın bir diğer faydası da özellikle baygınlık geçiren kişiler üstünde ayıltıcı bir etkisinin olmasıdır.
Alkol aynı zamanda dezenfektan işlevi görmektedir. Evde bulundurduğunuz lavanta kolonyası hem içerdiği etanol ile sivrisinek kaşıntısını alacak hem de lavanta kokusu ile sivrisineklerin en azından koku uçana kadar yaklaşmasını engelleyecektir.
Ellerin yüze teması sonrasında ise en az 15-20 saniye süreyle ılık su ve sabunla yüz yıkanmalıdır. Sirke, kolonya, ıslak mendil, el ya da yüzey dezenfektanları ve tentürdiyot gibi ürünlerin yüz derisine teması ellerde olduğu gibi yüzde de kurumaya, kızarıklığa ve hatta egzamaya neden olabilir.
yüzde mikro çizikler oluşturduğu için traş sonrası alkol içeren birşey sürmek yüze ve deriye zararlıdır. uzun vadade cildin erken yaşlanmasına neden olur. ayrıca birde kuruluk yapar pul pul olur beyazlaşır ten.
Ayrıca, sivilce sorunu olanların yağ içermeyen fondöten ve pudra kullanmaları gerekiyor. Sivilceli cildi temizlerken tahriş etmeyin. Sivilcelere limon, pudra, alkol, kolonya ve benzeri maddeler sürmek deride tahrişe yol açar. Cildi fazla hırpalamadan düzenli olarak yıkayın.
İçine etil alkolden daha ucuz olduğu için metil alkol suyu koyulan kolonyalar, içildiği takdirde görme yetisinin kaybedilmesine (körlüğe) neden olur. Aşırı tüketimi de öldürmektedir.
Saçtaki nem dengesini bozarak kurumasına sebep olur. Saçlar matlaşır ve canlılığını yitirir. Ayrıca saç diplerinde kepeklenmeye ve alerjiye sebep olabilir. Saç diplerini güçsüzleştirir ve saç dökülmesine sebep olur.
Metil alkolden yapılan kolonyalar beyin, ciğerler ve cilt üzerinde hasara yol açmaktadır. Kolonyanın yol açmış olduğu sorunlar geri dönüşü olmayan problemler doğurabilir. Metanol alkolden yapılan bir kolonyayı burnunuza çektiğinizde yüz binlerce hücrenizi öldürür.
Alkollü makyaj temizleyiciler, kolonyalar, parfümler ve tıraş sonrası losyonlar sürüldükten hemen sonra güneşe çıkmak da kalıcı lekelere zemin hazırlıyor. Günel, "Yazın serinlemek amacıyla yüzüne ve boynuna limon kolonyası sürenlerde, güneşin de etkisiyle kızıl kahverengi lekeler oluşuyor.
hocam kolonyayı koltuk altına sür. sonra al çakmağı, ateşe tut o bölgeyi. ter kokusu geçiyor.
Dr. Gülseren Ağrıdağ, kolonya yapımında kullanılan 80 derece alkolün bakterileri temizlemede yetersiz olduğunu söyledi. Ağrıdağ, "Bazı kişiler özellikle tuvaletten çıktıktan sonra ellerini sabunlamak yerine kolonya ile mikropları öldüreceğine inanıyor. Bu yanlış" dedi.
Öncelikle etil alkol ile esans karıştırılır ve esansın alkol içerisinde çözülmesi sağlanır. Saf (damıtılmış) su eklenerek çözelti hazırlanmış olur. Daha sonra kolonya süzme kağıdı veya kolonya süzme bezi kullanılarak çözelti süzülür.
Hiçbir kozmetik ürün gıda olarak tüketilemez" uyarısında bulundu. Prof. Dr. Özyaral sahte kolonyanın mide bulantısı ve kusma yarattığına dikkat çekerek, "Sahte kolonya mide bulantısı ve kusma, baş dönmesi yaratır.
Sarımsak veya Sarımsak Yağı
Sarımsak ve soğan kokusu da sivrisineklerin sevmediği kokulardan.
Kolonya gibi alkol içeren maddeler sivrisinek ısırıklarının lekeye dönüşmemesi için önemlidir.
2. Sivrisinekleri Rahatsız Eden Kokuları Kullanabilirsiniz. Bu küçük ama rahatsız edici canlıları uzak tutmanın yollarından biri de sevmedikleri kokuları kullanmaktır. Sivrisinekler keskin kokulardan hoşlanmaz ve o ortamda bulunmazlar.
Kolonyanın cildi tahriş edici bir etkisi vardır.Bununla birlikte ciltte kurumaya da neden olabilir. Bu nedenle ayak mantarına uygulamamakta fayda var.
Yapılan bilimsel çalışmalara göre kolonyanın antibakteriyel özellik taşıdığı kanıtlamıştır. Kolonya, mikrop öldürücü özelliğe sahip olmasının yanı sıra, grip bakterisinin yayılmasının da önüne geçer. Uzmanlar grip gibi mikropların yayılmaması için günde birkaç defa kolonya kullanılmasını tavsiye ediyor.
kolonyadaki etil alkol anhidrotik(bölgeyi kurutucu susuz bırakıcı etki) yapıyor ,böyle bir özelliği var etil alkolün,bu kurutucu etkiyle belli süreliğine kıl kök hücrele faaliyetini engelliyor olabilir,ama kökten yok etmez,sadece büyümesinde bi gecikme görülebilir oda çok yüksek ihtimal değil..
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri