Ilık suda ıslatılmış çay poşetlerini 15 dk boyunca koltuk altınızda bekletebilirsiniz. Domates suyu aşırı terlemeyi önleyen özel bir asit içermektedir. Ezilmiş buzlu domates suyundan her gün bir bardak içmek aşırı terlemenin önüne geçer. Temiz koltukaltını limonla 15 dk boyunca ovmak aşırı terlemenin önüne geçer.
Koltuk altı terlemesine guatr, kansızlık gibi iç hastalıklarının eşlik ettiği pek görülmez. Koltuk altı terlemesine çözüm, terleme kesici aliminyumlu losyonlar, iyintoforez, botox (botoks) ve cerrahi yöntemler olabilir. Günümüzde en çok tercih edilen yöntemler botox ve cerrahi tedavilerdir.
Duş sırasında son durulama suyuna adaçayı ilave edebilirsiniz. Bu şekilde terlemenizi azaltmaya yardımcı olacaktır. Elma sirkesi kullanarak da koltuk altı terlemenizi giderebilirsiniz. Düzenli olarak, koltuk altı bölgenizi, elma sirkesi ile silebilirsiniz.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Sirkeyi ped pamuk yardımıyla banyodan sonra koltuk altınıza uygulayabilirsiniz. BEBEK PUDRASI Emici yapıcı etkisi ile nemli ortamdaki sıvıyı azaltır. Böylece zararlı bakterilerin oluşma ihtimalini engeller. Aynı zamanda sıcak havaların neden olduğu pişik sorununa da iyi gelir.
Karbonat
Birçok temizlik alanında son derece etkili olan karbonat ile ter kokusundan da kurtulmanız mümkündür. İki koltuk altınıza yetecek kadar karbonat ve limonu bir kap içerisinde hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız karışımı koltuk altlarınıza sürüp 10 dakika kadar beklettikten sonra durulayın.
Bu önlemler; deodorant kullanma, sistemik antikolinerjik ilaçlar, iyontoforez ve botoks uygulaması şeklinde özetlenebilir. Botoks uygulamasında koltuk altı, avuç içi veya ayak tabanına oldukça küçük iğnelerle müdahale edilir. Bu sayede ter bezlerinde sinir iletisini etkili bir şekilde bloke ederek etkisini gösterir.
Terleme tedavisinde kesin çözüm sağlayan tek yöntem ise cerrahidir. Koltukaltı terlemelerini önlemek için koltukaltı derisi cerrahi olarak çıkarılabilir ya da liposuction uygulanabilir.
Özcan, “Tıpta hiperhidroz olarak geçen aşırı terlemeye karşı doğal yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Başta elma sirkesi olmak üzere, papatya, ısırganotu, ve ada çayıyla hazırlanan bitkisel karışımlar terleme soruna çözüm olabilir” dedi.
Vücut ısısını dengede tutmak terlemeyi önler, bunun için bol bol soğuk su tüketmek terlemeyi önlemek adına oldukça faydalı olacaktır. Kaliteli koltuk altı deodorantları kullanmak terlemeyi önler ancak deodorantın kuru koltuk altına kullanılması gerekir.
Koltuk altı kararması için tuz ve limonu karıştırarak koltuk altına sürmek gerekir. Ayrıca patates, salatalık ya da pirinç ile de koltuk altının kararmasını geçirmek mümkündür. Tuz ve limon karışımı aynı zamanda kılların daha geç uzamasını sağladığından en fazla tercih edilen yöntemdir.
Tek yapmanız gereken şey bir yemek kaşığı karbonatla bir yemek kaşığı limon suyunu karıştırmak. Koltuk altına sürüp bir süre beklettikten sonra durulayın. Diğer bir seçenek ise mısır nişastası ile az miktarda karbonatı karıştırmak ve fazla teri emmesi için koltuk altına uygulamaktır.
Duş aldıktan sonra vücuttaki gözenekler açılır ve bu gözenekler sayesinde ter vücuttan atılabilir. Bu nedenle sık sık duş almaya özen gösterin. Duştan sonra mutlaka koltuk altı deodorantı kullanarak terlemeye karşı önlem alabilir ve koltuk altlarının kuru kalmasını sağlayabilirsiniz.
Koltuk altı terlemesinin kalıcı olarak giderilmesi de mümkün olabilir. Kalıcı etkili tek çözüm yöntemi klipsli ETS ameliyatıdır. Ter bezleri alınarak terleme engellenebilir.
Hiperhidrozis adı verilen hastalıkta; herhangi bir aktivite olmaksızın, hava sıcaklığından bağımsız olarak vücudun özellikle el, koltuk altı, ayaklar gibi belli bölgelerinde aşırı miktarda terleme görülür. Aşırı terleme, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 1'inde görülen bir rahatsızlıktır.
öncelikle terlemeyi önleyen pomad ve spreyler önerebilir. Bu tedaviden yarar görmeyen ve ileri derecede şikayeti olan hastalarda diğer tedavi yöntemleri uygulanır. Terlemeyi etkileyen birçok ilaç mevcuttur. Psikotrop (sedatif) ve antikolinerjik (atropin) gibi ilaçlar bir süreliğine faydalı olabilir.
Aynı zamanda terlemeye karşı da birebir olan pudra, terlemeyi azaltarak terli görünümde kurtulmaya yardımcı olur. Sık yağlanan saçların da kurtarıcı olan pudra saç diplerine biraz serpilerek yağı emer ve yağlı görüntüyü almış olur. Bebek pudrası cilt bakım alanında da çok fazla kullanılmaktadır.
Driclor - Aşırı Terleme Önlenebilir. Driclor, koltuk altı ile el ve ayaklarda aşırı terlemeyi önlemeye yardımcı olur.
Aslında aşırı terleme hastalığı primer bölgesel hiperhidrozis denilen durumdur. Sekonder hiperhidrozis (aşırı terleme) ise başka hastalıklara bağlı yaşanan terlemedir. Bunlara örnek olarak diyabet (hipoglisemi), tiroid (hipertiroidi), obezite, alkolizm, menopoz, solunum ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar sayılabilir.
Sempatik sinirlerin aşırı uyarılmasıyla koltuk altı, el, ayak veya yüz terlemesinde aşırılık gözlenir. Aşırı terlemenin altında stres, korku ve gerginlik gibi birçok neden yatabilir. Bu birçok ilaç ve ter önleyiciler ile baskı altına alınmaya çalışılsa da, daha kötü sonuçlar doğurabilir.
Bir kase sıcak suya 2 çay kaşığı tuz ekleyin ve koltuk altınıza bu karışımla kompres yapın. Kuruyunca, üzerine bebek pudrası serpin. Terleme sorununuz tamamen yok olacaktır.
Elma sirkesi ve karbonat karışımı
Elma sirkesini duş aldığınız suya ekleyerek koltuk altınıza uygulayarak koltuk altı kararmasını engelleyebilirsiniz. Duştan sonra bir havlu ya da pamuk yardımıyla da koltuk altınıza sürebilirsiniz.
Kurularsanız, tuz ve içindeki mineraller havluya geçer ve bir işe yaramaz. Vücutta kalan tuz parçaları, sıcak havalarda terlemeyi önler ve mineral kaybının önüne geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri