Kombinin alevlenmesi yaklaşık 5 sn sürer.
Çoğu zaman kombi hemen sıcak su vermese de bir süre sonra musluktan sıcak su gelir. Birkaç dakika sonra kombi sıcak suyu tesisattan geçirerek musluğa gönderir ve sıcak su gelir. Bu bekleme süresinin uzun sürmesi durumunda sorun yaşanıyor demektir.
Kombinin çeşitli parçalarındaki arızalar sıcak su gelmemesinin temel sebebi olabilir. NTC, tribün, akış şalteri, pompa, plaka eşanjör, fan, elektronik kart, üç yollu vana, diyafram gibi parçalar arızalandığında genellikle kombinin sıcak su vermesinde bir sorun meydana gelir.
En çok merak edilen konular içerisinde kombinin suyu nasıl ısıttığı geliyor. Bu aslına bakılırsa basit bir temele dayanmaktadır. Kombinin çalışması ile beraber bakır borular içerisinde su sirkülasyonu gerçekleşir. Böylece suyun sirkülasyonu ile beraber eşanjör vasıtasıyla su ısınır.
KOMBİ SICAK SU AYARI KAÇ OLMALI? ayarlanabilmektedir. m²) verimli kullanım ayarı 45 – 50° dir.
İlgili 29 soru bulundu
40 derece ve üstü sular: Çok sıcak olarak sıralanmaktadır.
Bütün kombilerin geneli sıcak su kullanımında doğalgaz tüketimi fazla olur. Petek temizliği içinde Ankara kombi petek temizleme Fatih BANK videolarını izleyerek detaylı bilgileri alabilirsiniz.Tercihiniz için teşekkür ederiz.
Sorununuz büyük ihtimalle şebeke basıncı ile alakalıdır. Şebeke basıncı, gündüz erken saatlerde ve geceleri su tüketimi az olduğu için yüksek olur. Ayrıca banyodaki musluk tesisatın sonundaysa diğer musluklara nazaran basıncı daha düşük olur. Sorunun çözümü için binaya hidrofor taktırılabilir.
Sular kesildiğinde kombilerin çalışması mümkündür.
Ancak bu koşullarda dahi kombinin çalışma süresi tesisat içerisinde bulunan su ile doğru orantılıdır. Kombinin içinde bulunan su bittiği anda kombi çalışmayı durdurmaktadır. Kombi, tesisat içerisinde biriken su bittikten sonra çalışmayacaktır.
Kombi kaç dakikada bir ateşleme yapar? Kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk arasında değişmektedir. Yani alev söndükten sonra kombiler 1 ila 3 dk arasında tekrar çalışmaya başlar.
Sıcak su devresindeki sensörlerde arıza olması durumunda sıcak suda sorun meydana gelir. Peteklerde ısıtmama ya da sıcak su akıtmama gibi durumlar ısı sensörü arızasına işaret eder.
Tesisat sisteminin herhangi bir yerinde ufak sızıntı olması durumunda bile kombi basıncı düşebilir. Kombideki suyun hızlı azalma hızıyla kalorifer borusundaki su kaçağının büyüklüğü doğru orantılıdır, yani kombi su eksiltmesi ne kadar sık ve hızlıysa kalorifer borularındaki su kaçağı da o kadar büyüktür.
Demirdöküm F0 Arıza Kodu:
Su basıncının düşük veya suyun olmadığını gösterir. Su basıncı 1-2 bar aralığına gelene kadar kombiye su takviyesi yapmanız sorunun çözülmesini sağlayacaktır.
Bir duşta ortalama 8-10 litre su akmaktadır, bu duruma göre tercih edeceğiniz en iyi kombi, dakikada en az 10 litre su ısıtma kapasitesi olandır. Kombi dakikada ne kadar fazla sıcak su üretirse su faturasından da o kadar tasarruf edersiniz.
Kombi cihazı üzerinde bulunan sıcak su ayarı düğmesi saat yönünde çevrildiğinde sıcaklık artar, aksi istikamette çevrildiğinde ise sıcaklık düşer. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcaklık ayarı düğmesi yükse tutulmalı ve musluk az açılmalıdır ki, istenilen sıcak su elde edilebilsin.
Bu aslında bir arıza değil, kombilerin genel olarak marka-model ayırdımı olmaksızın çalışma sistemidir. Kombiden bir ısı ayarlaması yapıldıktan sonra, kombi devreye girip ısıtma yaptığında veya sıcak su musluğu açılıp sıcak su beklentisine yanıt verdiğinde ekrandaki sıcaklık yükselir.
Elektrik kesintisi yaşanması ile devre dışı kalan ve çalışmayı durduran kombiler, yanma işlemini de sonlandırırlar. Bu durumda çok kısa bir süre sonra sular da ısınamaz. Yanma olmaması sıcak su sirkülasyonunu durdurur ve peteklerde sıcak su dolaşımı durur. Kısacası petekler de ısıtmayı bir süre sonra tamamen bırakır.
Uzun süre evde olunmadığı zamana kombiyi kapatmak mı gerekir yoksa açık mı bırakılmalı? Yanıtımız hayır. Kombi kış dönemlerinde uzun süre evde olunmadığında kapatılabilir. Yaz döneminde evde değilseniz kombiyi kapatarak tasarruf yaşayabilirsiniz.
Kombiyi şofben gibi sadece sıcak su için kullanabilir miyim? - YouTube. İzigo Yanıtlıyor! Kombinizi sadece sıcak su temin etmek amacıyla bir şofben gibi kullanabilirsiniz. Ayrıca radyatör bulunmasına veya radyatör bağlantısına gerek yoktur.
Suyun sıcaklığını, kolunuzun iç kısmını suya daldırarak test edebilirsiniz. Ayrıca banyo termometresi de kullanabilirsiniz. En ideal su sıcaklığı 37-38 C'dir. Banyo ise 26-27 C olmalı.
Kombinin manometresindeki (basınç değeri göstergesi) basınç değeri 1 ile 2 bar arasında olmalıdır. Kombi basıncını 1,5 barda tutmanız tavsiye edilir.
Normal şartlarda şebeke suyu basıncı, 3 bar ile 5 bar arasında olmalıdır. Basınç düşürücü vanalar da fabrika çıkışında bu değerlere ayarlanmış şekildedir. Eğer basınç yüksek veya düşükse, vananın üzerindeki kapak açılarak alyan anahtarı ile çevrilen yuvadan basınç ayarlanabilir.
40 derecede doğalgaz ne kadar yakar: 40 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.42 metreküp doğalgaz tüketir.Yani kabaca saatte 96-97 kuruş artı KDV tüketim yapacaktır.
Kombileri mümkün olduğu kadar minimum düşük derecelerde kullanılırsa daha fazla tasarruf elde edilir. En verimli yoğuşmalı kombilerin çalışma sıcaklık dereceleri 30 ile 50 derece sıcaklıklarda elde edilir. 50 derece üstündeki kalorifer derecesi ayarlandığında tasarruf miktarı düşmeye başlar.
24 saatte 45 C' de : 10 m3 yakıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri