Su akıtan kombiye müdahale etmeden önce kombi basınç göstergesini kontrol etmeniz gerekmektedir. Eğer gerekenden fazla su varsa veya basınç yüksekse bu suyu tahliye etmelisiniz. Suyu herhangi bir kalorifer peteğinden tahliye edebilirsiniz. Ardından su basıncını arttıran vananın sıkıca kapatıldığından emin olmalısınız.
Kombiye fazla su basıldığında da kombi su akıtabilir. Kombinizin altında bulunan su doldurma vanası arızalanmışsa da kombi su akıtabilir. Eğer su, kombi altındaki borulardan akıyorsa bu durum büyük olasılıkla tesisatla alakalıdır. Bu sorunla ilgili bir tesisatçıdan yardım almanız gerekir.
Kombinizin su akıttığını fark ettiğinizde ilk yapmanız gereken akıntının olduğu noktanın doğru tespit edilmesi olarak öne çıkıyor. Kombi içerisinden su akışı varsa servisi aramanız gerekiyorken; suyun boru kısmından gelmesi halinde de tesisatçıyı çağırmanız gerekiyor.
Kombi tahliye vanasını bulduktan sonra tek yapmanız gereken, vanayı yavaşça açmak ve yeterli seviyede su tahliye etmek. Kombiden yeterli seviyede su boşaltma işlemi gerçekleştirdikten sonra vanayı tamamen kapabilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Sular kesildiği esnada kombinin kapatılması uygulanabilecek en doğru yöntemdir. Çünkü böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığında kombiye su basılması olanaksızdır. Tesisat içinde ki su miktarı tahmin edilemeyeceğinden, durum riske atılmamalı ve kombi kapatılmalıdır.
Sonuç olarak, sizler de kullandığınız kombinin basıncını arttırmak yani su basmak için bu vanalara benzer olanı tespit edip, işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Genel olarak sola doğru çevrildiğinde çalışır.
Kombinin su akıtmasına neden olan en büyük etkenlerin başında kombi basıncında oluşan değişiklik gelir, eğer kombi basıncı 1,5 barın üzerine yükseldi ise su akıtma yapabilir. Ayrıca, tesisat hataları, parçalarda oluşan çatlak ya da kırık ve kombiye fazla su basılması da, kombiden su akmasına neden olur.
Kombi Basınç Yükselmesi Tehlikeli Midir? Kombi basıncını gösteren basınç göstergesi 3 bar seviyesine çıktığında kombiler genellikle su sızdırmaya başlar. Bu durumda emniyet ventilinden sızan su, emniyet ventilinde bir arıza olduğu anlamına değil; kombi basıncının yüksek olduğu anlamına gelir.
Kombi su basıncının 1,5 bar civarında olması amaçlanır. Eğer bu basınç 1 barın altına düşerse peteklere yeteri kadar su gitmez ve ısı düşer. Basınç 1,5 barın çok üstünde olursa, kombi bu fazla basıncı tahliye etmek isteyecek ve su akıtacaktır. Aslında kombinin bunu yapmasının amacı güvenliğin sağlanmasıdır.
Eca Kombi Su Akıtıyor Arızası Neden Kaynaklanır? Su akıntısı sorunlarında yüksek oran da emniyet ventilinden su gelmesi kaynaklanmaktadır. Tabi ki Bu her zaman için emniyet ventilin de sorun olduğu anlamına gelmez. Kombi su akıtıyor ise parçalarında; kırılma, çatlama ve delinme söz konusudur.
Doldurma musluğunu açık bırakmak hiçbir zaman hiçbir kombi arızası için çözüm yolu değildir. Doldurma musluğu kombiye suyun basılmasını sağlar ve açık kalırsa kombi tesisatındaki su giderek yükselir. 2.5 ya da 3 barı geçmesi halinde ise kombi emniyet ventilinden su akıtmaya başlar.
Demirdöküm Kombi Su Akıtıyor Neden? Demirdöküm kombi su damlatıyor veya su akıtıyorsa sebepleri şöyle olabilir; Doldurma musluğu kırılmış olabilir ve bu durumda parça değişimi yapılmalıdır. Demirdöküm kombi su akıtıyor sorunlarında emniyet ventilinden su akıtabilir.
Kombi suyunu boşaltmak için banyoda bulunan kombi tahliye musluğunu kullanmalısınız. Eğer banyoda kombi su boşaltma vanası yok ise evin içinde bulunan peteklerin birinden suyu boşaltabilirsiniz.
Emniyet ventili kombi basıncının 3 barı geçmesi durumunda açılır. Eğer kombinizde basınç yükselme sorunu varsa ve basınç değeri 3 barı geçiyorsa emniyet ventili otomatik olarak devreye girer. Emniyet ventili devreye girdiğinde kombideki fazla suyu dışarı göndereceğinden su akıntısı sorunu oluşur.
Kaloriferin su akıtma sorunu veya peteklerin su akıtması gibi bir durum var ise akan suyun kaynağı petek mi vana mı kontrol edilmelidir. Kaloriferin petek vanası su damlatıyor ise önce tesisat anahtarı ile vanayı sıkın, su kesmez ise vanayı sökün yeniden takın.
Ancak kombi basıncı 2,5 – 3 bar üzerine yükseliyorsa ise işte bu durumda bir arıza olduğunu söylemek mümkündür ve müdahale edilmesi de doğru olacaktır. Basınç 3 barı geçtikten sonra kombi basıncı düşmesi için cihaz, fazla suyu emniyet ventili ile tahliye etmek durumunda kalır.
Kombi su vanasını kullanarak kombi suyu boşaltma: Her kombinin genellikle iki adet filtresi, bir doldurma vanası, bir de boşaltma vanası bulunmaktadır. Kombi suyunu boşaltırken kombinin altında yer alan boşaltma vanasındaki musluğu saat yönünün tersine çevirmeniz gerekir.
Kombi su basıncı düşerse kalorifer tesisatı ve kombiye herhangi bir şekilde zarar gelmez. Çünkü sistem yazılımında çeşitli güvenlik önlemleri bulunmaktadır. Bu nedenle kombi su basıncı düştüğü zaman kombi çalışmayı durdurur.
3. Su damlası sembolü: Bu sembol, genellikle su basıncı düşüklüğünü veya su dolumu gerektiğini gösterir. Kombinin su basıncının normal değerin altında olduğunu ifade eder. 4. Gaz tüpü sembolü: Bu sembol, kombinin gaz kaynağı veya gaz basıncıyla ilgili bir sorunu olduğunu gösterir.
Sorusunun cevabı çok basittir. Kombi su basıncı düştüğü zaman kombiye su takviyesi yaparsanız kombinin basıncı tekrar yükselecektir. Kombiye su takviyesi için, her marka kombide su takviye vanası bulunur. Bu vanayı saat yönünün tersine çevirerek su takviye vanasını açmış olursunuz.
Yoğuşma Gider Hattı
Yoğuşmalı Kombi baca gazının yoğuşması sonucunda kombinin altından klima suyu gibi sıvı akar. Bu sıvı baca atık gazı ile su buharının karışımı asitik bir sıvıdır. Canlılara zararlıdır. Bu yüzden insanlara, hayvanlara, bitkilere zarar vermemesi için mutlaka kapalı bir gidere verilmesi gerekir.
Su Vanası Nasıl Kapatılır? Hangi Yöne Kapanır? Su vanası sağ tarafa doğru, yani saat hareket yönüne doğru çevrilerek kapatılır.
Kombinizin sorunsuz bir şekilde çalışması için kombiye su vermeniz şarttır. Bunun için cihazınızın hemen alt kısmında yer alan su vanasını açarak kombiye su dolmasını sağlamalısınız. Bu işlem su basıncını arttırmak ve verimli bir kombi performansı elde etmek için önemlidir.
Vanayı Kontrol Edin: Petek vanalarının üzerinde çoğu zaman açma kapama yönü yer alır. Eğer bu bilgilendirme yoksa vanayı saat yönünün tersine çevirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri