Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2024/5 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır.
KPSS 2024 lisans ve ÖABT başvuruları 3-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak. KPSS Ön Lisans başvuruları 13 Haziran - 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak.
Sınav 2 senede bir olur. Başvurular Nisan-Mayıs aylarında olur.
KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı
Adaylar tercihlerini, 19-25 Ocak 2024 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri, 19 Ocak 2024 tarihinde saat 10.00'da başlayacak ve 25 Ocak 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.
KPSS Ortaöğretim sınavına, liselerden mezun olanlar ve sınava başvuru sırasında henüz mezun olamayan ancak sınavın iki yıllık geçerlilik süresi içerisinde mezun durumda olabilecek adaylar başvuru yapabilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS'ye giremez.
İlgili 31 soru bulundu
KPSS Ortaöğretim Sınavı Nedir? KPSS Ortaöğretim Sınavı, lise mezunu bireylerin devlet kurumlarında çalışmak için girmesi gereken bir sınavdır. Bu sınav, kamu kurumlarında memur, sözleşmeli personel veya farklı statülerde görev almak isteyen adaylar için gereklidir.
Lise mezunu memur olma şartları neler? Lise son sınıfta olan ya da lise mezunu olan bireyler aynı şekilde ön lisans ve lisans mezunu adaylar gibi yaşları her ne olursa olsun KPSS'ye girerek memur olabilirler. Mezun oldukları bölümle ilgili kamu kadrolarını tercih edip atanabilirler.
2024 LİSE KPSS NE ZAMAN? KPSS'nin lise mezunlarına yönelik oturumları, 2 yıl ara ile düzenleniyor. KPSS Ortaöğretim oturumu 15 Eylül 2024 tarihinde uygulanacak.
ORTAÖĞRETİM KPSS BAŞVURU TARİHLERİ
KPSS Ortaöğretim başvuruları; 18-30 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak.
2024 KPSS sınav tarihleri
KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos, KPSS Ön Lisans 1 Eylül, KPSS Ortaöğretim 15 Eylül, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül'de yapılacak.
Tercihlerde kişi, kendi branşıyla ilgili kadroları tercih edebileceği gibi düz memurluk olarak adlandırılan lisanslar için 4001, ön lisanslar için 3001,liseler için ise 2001 nitelik kodlu kadroları da tercih edebilir. Kurumsal atamalarda ise net bir ilan tarihi yoktur.
Memur olmak için KPSS'de braja puanı geçmek gerekir dolayısıyla en az 60 puan almak gerekir.
KPSS Alan Bilgisi her yıl yapılarak ilgili kadrolara atama yapılır. Bu sınava lisans mezunları ve mezun olabilecek durumda olanlar (son sınıf öğrencileri) girebilir. Sadece adayın kamu kurum ve kuruluşlarına iş başvurusu yaptığı zaman mezun durumda olması gerekir.
2024 KPSS Lisans Sınavı için 3 Mayıs – 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında başvurular alınacak. Genel Yetenek- Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Sınavı 14 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Alan Bilgisi 1. Gün sınavları 20 Temmuz'da, Alan Bilgisi 2. Gün sınavları 21 Temmuz'da yapılacak.
KPSS Ön Lisans 1 Eylül, KPSS Ortaöğretim 15 Eylül'de, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül'de yapılacak. KPSS Ön Lisans sınavına başvurular 13 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında alınacak. KPSS Ortaöğretim oturumu için başvurular ise 18 Temmuz ile 30 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak.
2024/1 Merkezi atama 11-18 Temmuz 2024 2024/2 Merkezi Atama 19-26 Aralık 2024 Takvimi önceden belli olan tek atamalar merkezi atamal...
KPSS'nin ön lisans oturumu 1 Eylül tarihinde yapılacak; bu sınava ilişkin başvurular ise 13 Haziran ile 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınacak. KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI NE ZAMAN?
KPSS BAŞVURU ÜCRETİ 2024
Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri her bir oturum için 150 TL. Alan Bilgisi her bir oturum için 100 TL.
KPSS de yer alan Ortaöğretim/Ön Lisans, yani ortaöğretim okullarından veya ön lisans programlarından (lise, meslek lisesi, iki yıllık meslek yüksekokulları(MYO) ve dengi açık öğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda yer alanlar içindir.
En az lise mezunu adayların tercih edebileceği alımlarda KPSS sınavından 70 puan alma şartı aranacak. Alım yapılacak kadroların toplam sayısının 5-20 katı arasında aday mülakata davet edilecek. KPSS sınavından 85 ve üzeri puan alan adayların şansları oldukça yüksek olacak.
Öncelikle şunu belirtelim ki düz lise mezunlarının KPSS ile atama yapılan devlet memurluğu kadrolarına atanabilmeleri için KPSS'den çok yüksek bir puan almaları gerekiyor. Bunun nedeni ise Düz Lise mezunları için açılan kadro sayısının oldukça kısıtlı olması.
Liseden mezun olanlar 13. derece ve 3. kademeden göreve başlar. En çok 3. dereceye kadar yükselebilir. İki yıllık üniversiteden mezunlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir.
KPSS sınavına başvuru yapabilmek için ortaöğretim kurumlarından, ön lisans programlarından ve lisans programlarından mezun olmak ya da mezun olabilecek durumda olmak (son sınıf öğrencileri) gereklidir. Sınav sonrasında tercih yapabilmek için başvuru kılavuzunda belirtilen şartları yerine getirmek gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri