Başlangıç için performansa göre 50-100 soru sayısı yeterli olabilir. Çalışırken bu hedef aşılmaya çalışılmalı ve haftalık ya da aylık ortalama alınarak devam edilen günlerde bulunan ortalama yeni hedef olmalıdır. Örneğin; hedefim günde 80 soru idi, 4 gün 90, 3 gün de 100 soru çözdüm.
KPSS'ye hazırlanırken günde kaç ders çalışılması gerektiği, bireysel öğrenme stilinize ve çalışma alışkanlıklarınıza göre değişebilir. Ancak, genel olarak, günde en az 3-4 ders çalışılması önerilir. Eğer yeni başlıyorsanız, günde 2-3 saatlik çalışma ile başlayabilir ve zamanla bu süreyi artırabilirsiniz.
Günlük çözülmesi gereken soru sayısı kişiden kişiye ve sınava kalan süreye göre değişse de bu sayı en az 50-60 civarında olmalıdır. Soru çözmek, çocuğunuzun öğrendiklerini pekiştirmesini ve hız kazanmasını sağlar.
KPSS Lisans sınavına girecek olan adaylar Genel Yetenek Testinden, Türkçe (30) Matematik (30)
Dikey Geçiş Sınavı matematik çalışmanın son aşaması deneme çözmektir. Öğrenciler DGS'ye 1-2 ay gibi kısa bir süre kaldığında deneme çözmeye ağırlık vermelidir. Günde en az 1 deneme çözülmelidir.
İlgili 40 soru bulundu
DGS yılda 1 kez çoktan seçmeli sınav olarak uygulanmaktadır. Sınavda 60 matematik ve 60 türkçe olmak üzere toplam 120 soru bulunuyor. Bu sorular içerisinde 10 sayısal mantık, 10 sözel mantık sorusu bulunmaktadır.
Sınavda uygulanmakta olan testin genel amacı, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir. Sınavın soru sayıları ise 50 sözel 50 sayısal olarak toplamda 100 soru ve 135 dakika olarak sınav süresi belirlenmiştir.
Günlük, haftalık ya da aylık programlarla istikrarlı olmalı ve otokontrolü sağlamalıyız. Kendimize uygun programı bulup plan yaparsak, 6 ayın bizim için yeterli olduğunu görebiliriz.
KPSS lisans kaç net kaç puan getirir? KPSS lisans sınavına giren adaylar KPSS puan hesaplamalarını merak ediyor. KPSS lisans sınavında 55 net 70 puan getirirken, 62 net 75 puan getirmekte. KPSS lisans 72 net 80 puan ederken, 84 net ise 85 puan getirecektir.
KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir. 90 puan alabilmek için ise 87-92 arasında net yapılması gerekiyor. Genel Yetenek sınavında yapılan netler avantaj olarak sayılır.
7-8-9 saat olabilir belki daha kısa belki daha uzun sorulara göre değişir.
💭 Eğer çalışacağın konu hakkında hiçbir fikrin yoksa, o konu hakkında soru çözemeyeceğin bir gerçek. Ancak okulda dersi dikkatle dinleyip konu hakkında yeterince fikir sahibi olduysan, öğrendiklerini pekiştirmek ve geliştirmek için soru çözebilirsin.
Sürekli soru çözmek zamanı etkili kullanmayı öğrenmenizi sağlar. Zamanı etkili kullanmak ise LGS gibi merkezi sınavlarda gerçekten çok işinize yarar. Sürekli soru çözmek, sorularla karşılaştığınızda içinizde oluşan kaygıyı kontrol altına almanızı sağlayarak daha sakin kalmanıza yardımcı olur.
Toplamda 3 ayda GY + GK + Eğitim Bilimlerinden tüm konuları bitirebilirsiniz. İlk bir ayda yapacağınız çalışma ile sınavda çıkacak soruların %70 lik kısmını bitirebileceksiniz. Aşağıdaki linklerden KPSS 2021 Çalışma Programı PDF dosyalarınızı indirebilirsiniz.
Yani değişik bir durum neyse günde kaç saat çalışıcağını sen belirlemelisin eğer KPSS'den yüksek puan almak istiyor isen hazır cevaplar aramak yerine kendin bul veya üret fakat günde 5 saat ideal.
Başlangıç için günlük ders çalışma saati, kurs ya da okula devam edenler için 4, kurs yada okula devam etmeyenler ve devam edenlerinse devam etmediği günler için 6 saat idealdir.
EN ÖNEMLİSİ STANDART SAPMA
KPSS Lisans sınavında toplam 45 net yapan aday yaklaşık 66,957 puan alırken, 55 net yapan aday 72,596 puan, 65 net yapan aday 77,516 puan, 75 net yapan aday ise 81,716 puan alabilir.
Geçtiğimiz yıllarda yapılan KPSS Ön Lisans sınavı verilerine dayanarak, toplam 35 net yapan aday 67,147 puan, 45 net yapan aday 71,359 puan, 70 net yapan aday 80,783 puan almıştır.
2023-KPSS sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yılla sınırlı kalacak.
2024 KPSS sınav tarihleri
KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos, KPSS Ön Lisans 1 Eylül, KPSS Ortaöğretim 15 Eylül, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül'de yapılacak.
DGS sınav puanınıza ya da mezuniyet puanınıza bakılmaksızın, Türkiye'deki 2 yıllık eğitiminizi, yurtdışında 4 yıllık lisans eğitimine tamamlayabilirsiniz.
DGS 2024 SINAVI NE ZAMAN? DGS 30 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak.
Kısacası DGS, içerik ve sınav formatı olarak diğer sınavlara göre daha kolay olduğu için sınava hazırlık süreci de daha kolaydır. Adayları iyi bir çalışma planlaması ile hazırlık sürecini tamamlarsa kolay bir şekilde hedefledikleri puana ulaşabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri