Krep kumaşlar esnek giyim ürünlerinin kullanılabilmesini mümkün kılmaktadır. Bu özelliği de yine yaz aylarında, sıcak havalarda tercih edilmesine neden olur. Esnek yapısıyla kolay kırışmayan bir yapıya da sahiptir. Likralı çeşitleri çok daha esnek bir yapıya sahip olmaktadır.
İpek ya da yün ve viskoz gibi farklı türlerden üretimi gerçekleştirilen, polyester ve pamuk karışımlı kumaşa krep kumaş denmektedir. İsteğe bağlı olarak 0 yün krep ya da 0 pamuk krep seçenekleri arasında tercih yapılabilmektedir.
Krep kumaşı, üzerinizde hiç yokmuş hissi oluşturduğundan dökümlü ve hafif yapısıyla özellikle yaz mevsimlerinde tercih edilmektedir. Krep kumaş; karma bir yapıya sahiptir. Karma bir yapıya sahip olmasının sebebi yün, viskoz ve ipek kumaşlarının karışımıyla elde edilmesidir.
Krep kumaşlar, 4 mevsim giyebileceğiniz kaliteli kumaş türü kırışma buruşma yapmaz.Terletme ve koku yapmayan hafif bir kumaş türüdür, Her vücut tipine yakışan krep kumaşlar,vücüda da yapışmaz size oldukça rahat bir kullanım sunar. Krep Kumaşın, bir çok alt türleri, de vardır.
Krep kumaş oldukça hafif yapıya sahip olan ve genellikle yazlık kıyafetlerin üretiminde tercih edilen tekstil ürünleridir. Hava geçirgenlik oranları yüksek olması ve esnek yapıları sayesinde yazın konforlu bir kullanım sunuyor.
İlgili 40 soru bulundu
Krep kumaşlar esnek giyim ürünlerinin kullanılabilmesini mümkün kılmaktadır. Bu özelliği de yine yaz aylarında, sıcak havalarda tercih edilmesine neden olur. Esnek yapısıyla kolay kırışmayan bir yapıya da sahiptir.
Kilolu kadınlar kıyafet seçiminde krep, viskon, şifon, kaşmir ve pamuk gibi kumaşlardan yapılmış modelleri tercih ederek daha ince ve şık görünebilirler.Doğru renk ve model uyumu da çok önemlidir. Bu yazdıklarımız zayıf gösteren kumaşlar arasında gösterilmektedir.
Dökümlü ve salaş bir kumaş türüdür, Şık ve gösterişlidir, Genellikle zor buruşur (Pamuk oranına göre değişir).
Hangi Kumaşlar Tüylenir
Giysilerin üretimininde kullanılan tüm kumaşlar, doğal, sentetik lifler tüylenme eğilimi gösterir. Kalın ve uzun liflerde bu eğilim azdır.
Bundan dolayı tesettür giyiminde de sıklıkla kullanılan krep kumaş; viskoz, yün ve ipek karışımından elde ediliyor. Birçok çeşidi bulunan krep kumaş; yazlık krep, empirme krep, taşlanmış krep ve double krep olarak satışa sunuluyor.
Terletmez özelliğe sahip krep kumaş feraceler, kolay ütülendiği içinde sıklıkla tercih edilen kumaş seçenekleri arasında yer alıyor. Feracelerin üretildiği kumaş kadar dikiş kalitesi de önem arz ediyor. Uzun ve geniş kesime sahip olan feraceler konforlu kullanım sunuyor.
Krep kumaş, ipek, pamuk, yün veya sentetik liflerden üretilebilir ve genellikle krep deşarj veya krep saten olarak adlandırılan farklı dokuma teknikleriyle yapılır.
Kıyafetin kumaşının yapıldığı malzeme, pamuğun sürdürülebilir bir alternatifi olan liyosel. Zara markasının sahibi Inditex'in tedarikçisi Avusturyalı şirket Lenzing'e göre liyoselin üretimi için gereken liflerin başlıca kaynağı Avrupa'daki ağaçlar. Lifler Mısır'a gönderiliyor ve burada ip haline getiriliyor.
yazın terletmeyen kışın üşütmeyen doğal kumaştır Saf pamuk olduğundan dolayı kırışma yapabilir.Nefes alabilen bir yapıda olması nedeniyle, terletme özelliğini minimum seviyede tutan bir kumaştır. Sıcak koşullarda rahatlıkla tercih sebebi olabilecek bir dokuya sahiptir..
Elbise, jile, dökümlü yazlık ceket, pantolon, bluz ve gömlek dikimine uygundur. Hafif parlak ve kaygan yapıya sahiptir. Likralıdır. İç göstermez.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Ayrobin kumaş, özellikle elbise yapımında kullanılan bir tür kumaştır. Pamuklu ve polyester ipliklerin bir karışımıdır ve bu sayede hem dayanıklı hem de yumuşaktır. Bu kumaş, özellikle yaz aylarında giyilen elbiseler için idealdir, çünkü rahat bir dokuya sahiptir ve nefes alabilen bir yapıya sahiptir.
Krep kumaş; ipek, yün ve viskoz kumaşların karışımlarından elde edilen karma bir yapıya sahiptir. Kumaşın içeriğindeki doğal malzeme oranı arttıkça hava geçirgenliği ve yaz aylarında kullanılma şansı da artmaktadır. Krep kumaş kullanılarak; abiye, elbise, pantolon ve ceket tarzında ürünlerin dikilmesi de mümkündür.
- Aerobin kumaş yapısı bakımından terletmeyen bir kumaş olma özelliğine sahiptir. - Kırışmaya karşı oldukça dayanıklıdır ve kullanımı kolaydır. - Yaz ayları için en fazla tercih edilen kumaş türleri arasında bulunur.
Krep kumaştan farklı olan noktası ise Medine ipeğinin krep kumaş kadar kaygan olmamasıdır. Kullanan kişinin başından düşmemesi sayesinde kullanımı son derece kolaylaştırır. Tüm bunlara ek olarak Medine ipeği şalların bu kadar çok tercih edilmesinin diğer nedenlerini şöyle sıralayabiliriz: Yazın terletmez, kışın üşütmez.
Pamuklu kumaşlar bir diğer adı ile de dört mevsim kumaş olarak bilinmektedir. Bu kumaşlar her mevsim kullanılabilmektedir. Pamuklu kumaşların her mevsim kullanılmasının sebebi ise; kış aylarında doğal pamuktan üretilen şalların dokuması sayesinde sıcak tutmasıdır.
Zayıf görünmenin altın kuralı; soğuk renkler zayıf, sıcak renkler kilolu gösterir. Sarı, turuncu ve kırmızı sıcak renklerdir. Mavi, yeşil ve mor ise soğuk renklerdir. Bu bilgiden yola çıkarak giysi seçimlerinizde özellikle bu renklere dikkat etmenizi öneririz.
Şifon, Kaşmir, Viskon ve Krep Kumaşta Doğru Renkler
Zayıf görünmenin kuralı olan koyu renk tercihi doğru bir kuraldır. Doğru kumaşlar olarak sıralanan kaşmir, viskon, şifon ve krep kumaşları koyu renklerden tercih etmek ayrıca zarif ve zayıf gösterecektir.
Olduğundan daha zayıf görünmek için bilinen yanlışlar arasında değerlendirilen bol giyinmek, vücut tipi iyi analiz edilmediğinde oldukça kilolu görünmeye sebep olabilir. Aynı şekilde benzer olarak aşırı dar kıyafetler giymek de aynı etkiyi yaratabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri