İşte o sorunun cevabı... İLİŞKİLİ HABERMilyoner'de yarışmacı ve seyircileri zorlayan ilginç soru! Hangisi Kur'an-ı Kerim'de geçen isimlerden biri değildir? Sorunun cevabı ise A Şıkkı Azrail.
İŞTE MEKRUH OLAN İSİMLER
''Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil.
Kuranda Azrail adı geçmez. Vazifesi insanların canını almak olan birçok melek vardır. Kuranda melekü'l mevt olarak geçer.
Bu ayetin tefsirinde, Mecusilik ve Mecusiler hakkında Kurtubi şu tespitlerde bulunmaktadır: "İman edenler" Allah'a ve Muhammed'e inananlar, "Yahudiler" Musa (a,s)ın dinine müntesib olanlar, "Sabiiler" yıldızlara tapan bir kavimdir, "Hıristiyanlar" bunlar da İsa (a.s)ın dinine muntesib olanlardır.
Dahası Kuran'da hem erkek kelimesi 24 defa hem de kadın kelimesi 24 defa geçer. Kuran'da hem şeytan kelimesi 68 defa zikredilir hem de melek kelimesi 68 defa zikredilir.
İlgili 44 soru bulundu
12665 (1) Ashabdan biri olan Ebu Vehb b. el-Cüşemi'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Peygamberlerin isimlerini kullanın, Allah'ın en sevdiği isimler; Abdullah ve Abdurrahmanıdır.
'DİNEN MEKRUH SAYILAN İSİMLER DE VAR'
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, ''Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri çocuklara verilmemeli, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir.
Kur'an-ı Kerimde Ehli Kitap terimi ile Yahu diler ve Hıristiyanlar kastedilmekle beraber ayrıca Yahudiler için "Yehud"2 4 , Hıristiyanlar için "Nasara"2 5 kelimeleri de kullanılır. Ehli incil tabiri ise sadece Hıristiyanları ifade eder.
Şuayb: Kur'an-ı Kerim'de adı 11 defa geçmiştir. ''Peygamberlerin Hatibi'' olarak anılmıştır. Hz. Musa: Kur'an-ı Kerim'de adı 136 defa geçmiştir. Mücadelesinden dolayı Kur'an'da en çok bahsedilen peygamberdir.
"ALLAH KATINDA DİN İSLÂM'DIR"
Vahyedilmiş olarak nitelenen ve bir bakıma Tanrı'nın gökten yeryüzüne ve insanoğluna uzatılmış kurtuluş ipi olan dinin temel amacı, insan ile Tanrı arasında etkili, güçlü ve sağlıklı bir bağ kurmaktır. Bu anlamda vahiy kaynaklı bütün dinlerin bir, tek ve aynı olduğunu söylemek doğru olur.
Azrail ismini açıkça anacaktır. Secde Suresinin 32/11. ayetinde müfesirlerin büyük bir kısmı ölüm meleğini Azrail ismiyle anmışlardır. Bütün bu allamelerin dayandıkları bir delil olmasaydı, ölüm meleğini Azrail ismiyle tefsir etmezlerdi.
Bunlar Büyük Melek Mikail, Büyük Melek Rafael, Büyük Melek Cebrail ve Büyük Melek Uriel'dir. Bununla birlikte, bazı Anglikan kiliselerinde yedi büyük meleğin tasvir edildiği vitraylar görmek mümkündür. Bu tasvir edilen büyük melekler, Mikail, Cebrail, Rafael, Uriel, Yofiel, Kamael ve Sadkiel'dir.
Bunlar: Cebrâil, Mikâil, İsrafil ve Azrail'dir.
Dilek ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu? Hayır, Dilek ismi Kuran-I Kerim'de geçmiyor.
Döndü ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Döndü ismini koymak caizdir.
Lina ismi Kur'an'da Haşr Suresi'nde geçer. Haşr Suresi'nin 5. ayetinde gelmektedir. Lina, Haşr Suresi'nin 5. ayetinde hurma ağacı olarak geçmektedir. Hurma ağacı manasına geliyor.
Kur'an'da ismi geçmemesine rağmen Tevrat ve İncil'de isminin geçmesi ve kendisine 50 sayfa suhuf indirildiğine inanılmasından dolayı İslam'da Allah'ın peygamberlerinden biri olarak kabul edilir. Şit'e Allah tarafından 50 sahifelik bir suhuf (küçük kitap) verilmiştir.
Kur'an'da ise Hz. İdris'in ölmediğini hala yaşadığından söz edilir. Hazreti İdris yaşadığı topluma peygamber olarak gelmiştir.
Kur'anda İsmi Zikredilen Tek Sahabi Zeyd bin Harise Kitap Açıklaması İslam'ı ilk kabul eden ve Kur'an'da anı anılan tek sahabe olan Zeyd bin Harise'nin Peygamberimizin terbiyesi altında geçmiş hayat hikayesinden oluşmaktadır.
Daha geçmiş dillere gidersek Latincede “Deus” demek. Uzatmayayım… Hıristiyanlar “Tanrı” demiyor.
İsa'nın bir unvanı olan Mesih kelimesi, Kur'an'da çok yerde geçmektedir. Taberi Tefsiri'nde geçtiğine göre, "mesih" kelimesi "bir şeyi silmek" mânâsındaki "silmek" fiilinin sıfat hâli "silinmiş olan" anlamındadır. İsa için kullanıldığında, "günahları silinmiş,tertemiz olan" anlamındadır.
Yahudilik, tektanrıcı bir dindir. Tanrı, her şeyi yaratan ve hükmeden yüce bir varlıktır. Ezelî ve ebedîdir. Onun bedeni, şekli, eşi, benzeri ve ortağı yoktur.
"Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) Ya'la, Bereket, Eflah, Yesâr, Nâfi ve benzeri isimlerin kullanılmasını yasaklamayı arzu etmişti. Süveyda, Sergen, Alev, Senem gibi isimlerin de bebeklere koyulması anlamları itibariyle uygun görülmemiştir.
Değerli kardeşimiz, "Muhammed" ismi çocuklara verilebilir. İsmin çocuğa ağır gelmesi diye bir durum yoktur. Ayrıca çocuğa "Muhammed!.." diye seslenildiğinde, salavat getirmek de şart değildir.
Çocuğa tanrı ismi konulmamalıdır. Melis, Yunan mitolojisinde 'tanrıça' demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir. Erçin 'ücret' anlamına gelir. Bir insanın ücreti olamaz.”
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri