Kafa derisine masaj yapın: Elinize sıktığınız birkaç damla lavanta yağını direkt olarak saç derisine sürebilirsiniz. Burada 10 ila 15 dakika arası saçınıza parmak uçlarınızda masaj yaptıktan sonra lavanta yağını yarım saat kadar kafanızda bekletmelisiniz. Ardından saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
Lavanta Yağının Saç Bakımında Kullanımı
Kullandığınız şampuanın içine 2 ya da 3 damla lavanta yağı damlatarak saçınıza dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz. Karışımı saçınıza uyguladıktan sonra 4 ya da 5 dakika bekleterek saçınızı durulamanız yeterli olacaktır.
Lavanta yağının birçok faydası bulunmakla birlikte haftada en fazla iki kez uygulanması önerilmektedir. Kullanım esnasında ise 10 -15 dakika masaj yaparak uygulanmakta sonrasında sabaha kadar saçta bekletilmektedir. Eğer içine başka yağlar karıştırılarak bir kür hazırlandıysa 30 dakika bekletilmesi yeterli olmaktadır.
Hint yağı eğer onarıcı bir maske olarak kullanılacak ve saçlarda birkaç saat bekletilecekse ayda 2 ya da haftada 1 defa kullanımı yeterlidir. Fakat rutin saç bakımına eklenecek ve 15-20 dakika kadar saçta bekletilecekse ihtiyaca bağlı olarak haftata 2, 3 veya 4 defa saça uygulanabilir.
Saç ve saç derisi problemlerinden birçoğuna iyi gelen lavantanın saça olan faydalarını daha yakından inceleyelim. Mevsimsel saç dökülmelerinin dışında kalan saç dökülmelerinin önlenmesine yardımcı olur. Saçların daha fala çıkmasına dolayısıyla da gürleşmesine yardımcı olur.
İlgili 36 soru bulundu
Lavanta Yağı Saça Zararları
Lavanta yağının saça herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak her bitkisel üründe olduğu gibi lavanta yağının kullanımında da dikkat edilmelidir. Lavanta yağı ile saç bakımı haftada en fazla iki kez yapılmalıdır. Aksi halde saç deriisnde yağlanma ve tahrişe yol açabilir.
Cildinizi nemlendirmek, antioksidan etkisiyle ince kırışıklıkları önlemek için lavanta yağını cildinize uygulayabilirsiniz. Lavanta yağı kuru cilde faydalarını hissetmek için temiz cilde gece yatmadan önce bir parça pamuk yardımıyla uygulamanız mümkün.
Yağın saçta saatlerce kalmasına izin vermeyin
Düzenli yağlama çok iyi olsa da saçınızda çok uzun süre kalmasına izin vermenin dei dezavantajı vardır. Yağı 6 ila 8 saatten fazla saçınızda tuttuğunuzda, kir toplama eğilimi gösterir ve saç derinizin doğal yağıyla karışır.
Tek başına badem yağı, argan yağı gibi doğal yağlardan uyguluyorsanız, saçlarınızı bir havlu ya da streç film yardımıyla sarıp 20 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Yağ karışımları uyguluyorsanız bekletme süresi 1-2 saat arasında değişmektedir.
Hint yağının en önemli faydalarından biri saç dökülmesini engellemesi ve yeni saç çıkmasına yardımcı olmasıdır. Saça masaj yaparak uygulandığında ve bir gece bekletildiğinde bu soruna çözüm bulunabilir.
Lavantanın saça faydalarından biri egzamaya yöneliktir. Lavanta suyu ile saç bakımı egzamanın olumsuz etkilerini azaltır ve kuruyan saç diplerini yoğun biçimde nemlendirir. Bunun yanı sıra antiseptik ve antibakteriyel özellikleriyle kafa derisini derinlemesine temizler.
Lavanta yağı; saç diplerinde oluşan rahatsızlıklardan kurtulmanızı sağlar. Saç derisini ferahlatır ve besler. 10 günde bir saç derisine ve tüm saça lavanta yağı uygulandığında saçlar daha hızlı uzar ve daha canlı görünür.
Lavantanın çiçek , yaprak ve gövdesinden damıtılarak alınan lavanta yağı tıpta halen kullanılır. Cinsel gücü arttırır ve cinsel isteği kamçılar. Uykusuzluğa iyi gelir. Sinirleri yatıştırır.
Lavanta yağı saç derinizi nemlendirip besleyerek saçın hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlayabilmektedir. Saç sağlığını koruyan lavanta yağı ile daha gür ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz. Lavanta yağı sağlık açısından destekleyici bir bitkisel yağ olup tek başına tedavi amaçlı kullanılmamalıdır.
Lavanta yağı kıl köklerini güçlendiriyor ve saçların, kirpiklerin hızlı uzamasını sağlıyor.
Yağı saçtan arındırmak için önce şampuanı elinize dökün ve ıslatmadan saçlarınıza direkt olarak masajla uygulayın. Bunun ardından suyla durulama işlemine geçebilirsiniz. Ardından ikinci kez normal şekilde saçlarınız şampuanlayarak yağı tamamen ve doğru şekilde arındırabilirsiniz.
Saç tipinize bağlı olarak, ayda bir veya iki kez doğal yağlar ile saç maskesi yapmanızı öneriyoruz. Uyumadan önce hindistan cevizi, zeytinyağı, argan yağı gibi doğal yağlarla saçınıza maske yapın ve sabaha kadar saçınızda bekletin. Ertesi sabah uyanıp, saçlarınızı duruladığınızda farkı gözlerinizle göreceksiniz.
Saça zeytinyağı sürdükten sonra yıkanması için ortalama 30 dakika ile 1 saat arasında beklenmelidir. Eğer gece maskesi yapıldıysa 1 gece beklenilmelidir. Daha sonra saçlar durulanabilir.
Aşırı yağ salgısı olan saçlar bir günde, hatta birkaç saatte yağlanabilir. Ama kesinlikle saçlar günde bir den fazla yıkanmamalı, hatta yıkama sıklığı gün aşıya çekilmeye çalışılmalıdır.
Böylece saçların büyümesine yardımcı olur. Saçınıza veya cilt tipinize uygun ürünler kullanmamanız durumda olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bazı saç bakım yağları özellikle saç dökülmesi ya da kepek gibi sorunları tedavi etmek için saç diplerine masaj yaparak uygulanabilir.
Genellikle banyodan önce kullanılan saç bakım yağlarının haftada 1-2 kez kullanıldığı bilinmektedir. Ancak bazı banyodan sonra saçların kolay taranması için uygulanabilen bakım yağları daha sık kullanılabilmektedir.
Göz çevresinde kullanılabilen yağların bir başka çeşidi ise lavanta yağıdır. Antiseptik özelliği sayesinde akne eğilimli ciltleri yatıştıran bu yağ aynı zamanda ciltte oluşan renk eşitsizliklerinin engellenmesine de yardımcı olmaktadır. Böylece sağlıklı görünen bir cilde bir adım daha yaklaştırır.
6) Cildi Nemlendirir ve Besler
Dudak çatlamasında, cilt kuruluğunda ve güneş lekelerinde lavanta yağı size çok yardımcı olacaktır. Lavanta yağı cilt lekeleri için oldukça etkilidir. Lavanta yağı hücrelerinizin yenilenmesini destekler. Bu durum sonucunda cildinizde oluşan yaralar ve lekeler iyileşebilir.
1.Cildi Aydınlatır
İltihabı azalttığı için lavanta yağı cilt beyazlamasına yardımcı olabilir. Ek olarak, inanılmaz derecede koyu lekelerin rengini açmaya yardımcı olabilir. Lavanta yağı leke ve kızarıklığın azalmasına yardımcı olur. Ayrıca size doğal bir parlaklık sağlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri