Kıl köklerine yapılan lazer atışları, kökleri tahrip eder, kıllar uzama döngüsüne girdiği zaman dökülür. Dökülmeden sonraki süreçte tekrar uzayan ve henüz dökülmemiş kılların jiletle alınması ya da tıraş makinesi ile kısaltılması gerekecektir.
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Merhabalar, seans aralarında işlem yapılan kıl köklerine herhangi bir şekilde müdahalede bulunulmamalıdır. Özellikle ağda, cımbız gibi kılı kökünden koparan işlemlerden, Buz Lazer epilasyon tedavi süreci boyunca, kesinlikle uzak durmak gerekir. Eğer uzayan kıllar çok rahatsız ediyorsa jilet ile kısaltabilirsiniz.
Bu noktada da cevabımız evet olmaktadır. Lazer epilasyon sonrası tüyleriniz uzadığında jilet kullanmanızda hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Ayrıca seanslar arasında da tıraş olmanız gerekmektedir.
kesinlikle seans aralarında çıkan tüylerinizi jiletle kesmeyin. çünkü jilet diğer ince tüyleirnizi de sertleştirecektir. kaş yaparken göz çıkarmayın. makasla tek tek tüyleri kesmek en iyisi.
İlgili 21 soru bulundu
Lazer epilasyon uygulamalarının %100 kalıcı ve etkili olduğunu söylemek hem doğru değil, hem de gerçekçi değildir. Kişide oluşan hormonal düzensizlik, cilt tipi, kılın yapısı ve rengi sonuçları etkileyerek tekrar kıl çıkmasına neden olabilmektedir. Uygulamanın sonuçları genellikle % 80-90 oranında kalıcıdır.
Merhabalar,lazer epilasyon büyüme evresindeki kıllarda etkili olur. Vücuttaki tüm kıllar aynı evrede olamayacağından büyüme evresi dışındaki kıllar yeniden büyür. Seanslar arttıkça tüm kıllar etkilenmeye başlar ve kılların ortalama %80-90'u bir daha çıkmaz.
Lazer epilasyonun kalıcılığı süreklidir. Yani kıl köklerini geri dönüşümsüz yok eder. Bu nedenle etkisi ömür boyu sürer.
Dünyada kabul edilen kriter lazer epilasyonun istenmeyen kıllarda % 80 oranında başarı (azalma) sağlamasıdır. Buz Lazer ile bu oran %90-95 civarındadır. Kalan %10 civarındaki kıllar içinse senede bir kez yapılacak lazer epilkasyon seansı yeterli olacaktır.
Lazer epilasyondan sonra hassas ciltlerde tahriş olasılığı daha fazladır. Kese cilt tahrişini arttırabilir. Bu nedenle kese gibi tahrişi arttırabilecek işlemler için 1 hafta beklemek gerekir. Peeling de aynı şekilde tahrişi arttırabileceği için lazer epilasyondan sonra yapılmamalıdır.
Epilasyon sonrası çıkan yeni tüyler sinir bozucudur. Bu tüyleri almanın en pratik yolu tıraş. İster ağda, ister epilatör, ister kalıcı epilasyon yöntemini kullanın; yeni çıkan tüyleri kolayca tıraş edebilirsiniz. Gillette Venus'ün entegre jel barları ile bu iş duşta gerçekten çok kolay.
Lazer Epilasyon Sonrası Kese. Unutulmaması gereken bir diğer nokta ise, duştayken lazer epilasyon sonrası kese, ovma veya sert lif kullanmamanızdır. Lazer epilasyondan sonra bir hafta kese veya sert liflenme yerine sonra nazikçe elle ovma şeklinde yıkanma tercih edilir, ancak hemen sonra değil 24-48 saat sonra.
Prensibi, kıl kökündeki renk maddelerinin lazer ışığını emerek, ısıya dönüştürmesi ve bu enerjinin kıl kökünü tahrip etmesidir. Burada önemli olan sadece kıl kökünün patlaması değildir. Çünkü eğer kıl kökünü doğuran tabaka yok olmamışsa, yeniden kıl kökü teşekkül edebilir.
Normal şartlarda lazer epilasyon sonrasında kararma olabilmektedir. Bu durum kişiden kişiye ve cilt tipine göre değişiklik göstermektedir. Bu sorundan kurtulmak için E vitamini önerilmektedir. Bunun kullanılması sonrasında ten renginde açılma gözlenmektedir.
Bu nedenle yan etki riski olmayan ve bronz ten dahil tüm cilt tiplerinin lazer epilasyonunda FDA onayına sahip Buz Lazer, bıyık bölgesi için ideal bir yöntemdir. Buz Lazer, ağrısız ve son derece konforlu olması ile de öne çıkan bir uygulamadır. Bıyık bölgesinda Buz Lazer 1 dakika gibi kısa bir sürede uygulanmaktadır.
Lazer epilasyon, kişide hormonal bir sorun yoksa istenmeyen tüylerde %80-90 oranında kalıcı azalma sağlar. Bu oran bazı kişilerde %95'e kadar çıkmaktadır. Ağda ise ömür boyu devam etmesi gereken bir işlemdir. Ağda kıl batığı, kıl dönmesi gibi durumlara da neden olabilmektedir.
“Diode lazer", istenmeyen tüylerin azalmasını amaçlayan bir lazer tedavi yönetimidir. Diode lazer'in dalga boyu diğer lazer yöntemlerine göre daha uzun olduğu için koyu renkli tenlerde bile tedavi süresine göre değişiklik gösteren etkili sonuçlar elde edilmektedir. Diode lazer, 810 nm dalga boyundadır.
'' 2001 yılında üzerine yapılan bir araştırma, Alexandrite lazer uygulamasının tüylerin %85'ini, Diod lazer uygulamasının ise tüylerin %84'ünü ortadan kaldırdığını ortaya koymuştur. '' Buz lazer, ütüleme lazer ve IPL lazer cihazlarının başarı oranı Alexandrite ve Diod lazere göre oldukça düşüktür.
Merhabalar, lazer epilasyonun etkili ve kalıcı olabilmesi için mümkün olduğunca seanslara ara vermemek gerekir. Yaptırılan lazer epilasyon seansları ile kılların bir bölümünde kalıcı azalma sağlanmışsa, seanslara ara vermek bu kıllarda olumsuz bir etki yaratmaz. Yani bu kıllar yeniden çıkmaz.
8-10 seans yaptırdıktan sonra dökülmeler kişiden kişiye değişsede ortalama %90 sonuç alınmaktadır. Tabi yaşam boyu herhangi bi sağlık problemi ile beraber hormonel yapınızda değişiklik yok ise sonuçlar kalıcı olarak görülmektedir.
Ayva tüylerinde en etkili ve kalıcı yöntem Buz lazer uygulamasıdır. Diğer lazer cihazlarına göre buz lazer daha ince ve açık tüyleri görür. Bu yüzden yüz ve diğer hassas bölgeler için de en uygun lazer epilasyon cihazı buz lazerdir.
Merhabalar , Buz Lazer Epilasyon işlemi eğer hormonel dengenizde problem yok ise ergenlik dönemi geçildi ise kalıcıdır.
Lazer epilasyon sonrasında kılların dökülmediği durumlarda kılları çekmek ya da koparmak pek de tavsiye edilmemektedir. Ancak doktorun tavsiyesi ve bilgisi dahili olduğunda bazı durumlarda gerçekleştirilebilmektedir.
Bir marka alexandrite lazer epilasyon cihazı vücut bölgelerinde kalın ve koyu renkli kıl ve beyaz cilt yapısına sahip bireylerde 2 – 3 seansta %60 – %70'lere varan çok yüksek bir kalıcı epilasyon sağlarken bu cihaz yüz bölgesindeki kılları kalınlaştırıp daha da arttırabilmektedir.
Eğer lazer işleminden sonra kıllar dökülmediyse kese ya da peeling yapabilirsiniz. Bu işlemler, uygulamanın yapıldığı bölgedeki ölü derileri temizlemektedir. Kıl dökülmesini hızlandırmak için ölü derilerin temizlenmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri